Aktuálně: 3 174 inzerátů222 472 diskuzních příspěvků18 375 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 25.11.2024, 12:30:57 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 25.11.2024, 12:01:43

Kdysi ještě na ZŠ jsme dělali dotazník. Byla tam otázka: Kdyby se ukázalo, že ve třídě je psychopat, čí jméno tě napadne jako první? Většina lidí napsala moje jméno. 😀 Dodnes nevím, čím jsem si to zasloužila. 🙂

Takže bych se nedivila, kdybych někoho napadla já. 🙂

Varaxi
Varaxi 25.11.2024, 12:23:47 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 25.11.2024, 10:40:08

Děkuju za optání. Zvíře má rýmu, roste mu zub, usíná klidně až po půlnoci. Ale asi se blýská na lepší časy - dnes v noci spal v kuse 8 hodin, ani na mlíčko se nevzbudil. Já ho sice chodila pořád přikrývat - spíme u otevřeného okna a on je nachlazený - ale přesto jsem se vyspala nejlíp od doby, co se narodil. 

Varaxi
Varaxi 25.11.2024, 09:40:09 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 25.11.2024, 07:26:03

Ano, máte pravdu. Teď s odstupem pár hodin bych se mohla začít projevovat jako dospělá svéprávná osoba, kterou jsem. Údajně teda.

Z toho mála, co vím, jste se stala obětí šikany. A to je strašné. Sama uvádíte, že doufáte, že to bylo nedorozumění, což klidně být mohlo. Někdo si mohl Váš nevinný, milý komentář vyložit jako útok, a to ani ne na to vlákno, ale na sebe. Lidi jsou různí a přes písmenka je k nedorozumění přece jen blíž. Můžu tu vyjmenovat i další důvody, proč to někdo mohl udělat, kromě těch absurdních, co mě napadaly v noci (náměsíčnost, Tourettův syndrom atd.) tu jsou i důvody reálné - jiné sociální a kulturní pozadí (dotyčná osoba může být cizinec), psychický stav (obrovský stres, nemoc, duševní nemoc - od alkoholismu přes nevyřešená traumata po patologické poruchy všech typů), nějaké nedořešené konflikty s Vámi z minulosti, nízké (sociální) IQ…  A to jsou všechno velice závažné stavy, které nepřipadají vtipné ani mě. Divili byste se, co s vnímáním reality udělá obyčejné nevyspání. Bez ohledu na to, že skutečně mohla nastat situace, kdy se dotyčná osoba zbavuje odpovědnosti, protože prostě lidově řečeno za to nemůže, je třeba její jednání odsoudit. Protože šikana není něco, co by mohlo být tolerováno, ať jsou důvody pachatele jakkoli závažné, ať je pozadí za tím vším jakkoli nepříznivé. 

Protože Vaše životní situace v ten okamžik byla nepříznivá také. Psala jste, že jste byla v nemocnici - to není nejlepší okamžik muset řešit životní krize a ty zbytečné teprve ne. A stát se to může komukoli, že nebude zrovna fit, a přijde někdo, kdo na Vás nazvrací nepravdivá či zavádějící obvinění. Nemocnice je přesně to místo, kde máte čas se v tom nimrat do aleluja, místo aby se člověk soustředil na něco pozitivního a brzo se uzdravil. To je prostě strašně špatná okolnost. Jindy je člověk silnější a dokáže tomu snáz čelit, situaci řešit či jí učinit přítrž, ale v nemocnici, při nemoci nebo úrazu, to je prostě objektivně vzato blbé.

Já oceňuji, že nezveřejňujete, kdo to je, a to právě z výše uvedených důvodů. Veřejný lynč není něco, co by situaci nějak vylepšilo. Nevím ani, co poradit - jestli to dořešit osobně (to na sebe lidi málokdy řvou), nebo přestat řešit úplně a udržovat si odstup, nebo nevím. Na dálku přes média bych to neřešila, to povede jen do spirály vzájemných zhoršujících se urážek a obvinění.

Držím Vám palce, ať se z toho oklepete co nejdřív. Pevně věřím, že už se to nebude opakovat. Kdybych mohla pomoci, neváhejte se ozvat. Nechci do toho sama od sebe strkat čumák víc, než už jsem udělala.

PS pro ostatní: Jako možné důvody jsem uvedla špatný psychický stav. Ačkoli se přímo nabízí laktační psychóza, přísahám, že já to nejsem.

Varaxi
Varaxi 25.11.2024, 00:29:22 xxx.xxx.137.233
Sarah01:

Takže je neděle večer, tak aspoň napíšu, čím jsem se tak strašně provinila. Vadil tento můj příspěvek, viz první fotka, a tato moje reakce, viz druhá fotka. A začalo to bobtnat. Obrázek si každý udělejte sám.

Obrázek Obrázek

No teda, uznejte, že to svědčí o Vaší zvrácené mysli. A ten smajlík, to se ještě vysmíváte, nebo co? 

😀

Ne, to fakt nejde brát vážně. Fakt to není nepodařený vtip? To mi hlava nebere, že něco tak banálního je tématem na tolik dní.

Já se Vám nesměju, ale ta situace je tak absurdní! Čím víckrát si to čtu, tím absurdnější to je.

Varaxi
Varaxi 25.11.2024, 00:10:31 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 24.11.2024, 19:38:58

Promiňte, ale já se nemůžu přestat smát. 😀 Já normalně myslela, že jde o něco závažného, že se za Vás někdo vydává nebo Vám hacknul účet nebo Vám naboural soukromí a tak. Ale tohle… to je tak neuvěřitelně bezvýznamné!

Asi jako když si Vás ve škole zavolá ředitel, a Vy se bojíte a klepete se, co se jako stalo, co jste provedla - a ukáže se, že potřebuje doplnit do údajů Vaše datum narození. 😀

Tak se někomu nelíbí, že nemáte ráda Třetí víčko. Ježíši. Já se picnu. 😀 😀

Jako chápu, že ve Vaší situaci to asi příjemné nebylo. A vtipné taky ne. Ale proboha, jak TOHLE může někomu vadit? 

No, při této důvěrné debatě, kdy si svěřujeme nejintimnější informace, co kdo nemá rád, bych měla taky něčím přispět. 

Vadí, že nemám ráda debrecínku? Taky nemiluji pražskou zoo. Přímo nesnáším legíny. Moje úchylka v neoblibě některých věcí jde tak daleko, že nemám ráda dokonce ani škytavku. Nebo to je dovoleno?

😀

Slibuju, že si z toho přestanu dělat prču. Až se dosměju. 

Varaxi
Varaxi 24.11.2024, 23:11:58 xxx.xxx.137.233

Já ječmen nakličovala na zeleno, když nebylo nic jiného. Ale že by to byla nějaká pochoutka, se říct nedá. Naklíčenou pšenici nebo proso vždycky upřednostnily. 

Varaxi
Varaxi 24.11.2024, 14:33:12 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Stelle z 24.11.2024, 13:35:02

To vypadá jak novorozenec - tak škaredé, až je to vlastně roztomilé. 🙂

Varaxi
Varaxi 24.11.2024, 11:05:36 xxx.xxx.137.233

Spíš si myslím, že to chtělo lepšího hlídače, který zvládne hárající fenu. 

Určitě se o tom s vety pobavte, ale nesoustřeďte se jen na to jako jedinou možnou příčinu. 

A příště se prostě na ty vedlejší přízmaky holt ptejte. Někteří veterináři se neobtěžují je říkat, protože to mnoho majitelů nezajímá. 

Varaxi
Varaxi 24.11.2024, 10:59:27 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 24.11.2024, 09:21:46

Brambory ztučňují, snižují snášku. Pokud jsou ale pro drůbež na výkrm a nejedná se zrovna o brojlery, proč ne. 

U nosnic to chce pak futrovat bílkovinami, aby se dosáhlo min 15 procent. Jinak nosnice dostane energii, ze které nemůže vyrobit vajíčko, a tak uloží do tuku. Takže tam opatrně a s rozmyslem, se znalostí. Velké množství brambor v dávce naředí bílkoviny natolik, že už to v podstatě dohnat nejde. 

Varaxi
Varaxi 24.11.2024, 10:52:55 xxx.xxx.137.233

Pokud dáte slepicím brambory, které rychle nesežerou, dáváte jich moc. Nevím, jestli mohou uvařené a až následně zmrzlé brambory vadit, spíš bych tipla, že ne. Ale - ochutnal(a) jste to někdy? To je hnus, co? Ony to prostě už žrát nebudou, leda by byly naprosto zoufalé. 

Takže jim dávejte míchanice (bramborové i bez brambor) vždycky jen tolik, kolik sežerou do cca půl hodiny. Míchanice není trvanlivá, může se pak kazit, znehodnocuje se, krmíte ptáky a potkany, umožňujete přenos chorob a v neposlední řadě plýtváte. 

Varaxi
Varaxi 23.11.2024, 23:29:24 xxx.xxx.137.233

Tady byla reklama na jednu nejmenovanou značku, která se tu propaguje neustále. Admini to museli promazat, za což je respektuji, že se tak starají. 
Teď jsem četla článek o tom, jak admini trpí svou profesí a jak negativní dopad to na ně a jejich zdraví má, tak na to má člověk ještě takový hlubší vhled. 

Varaxi
Varaxi 22.11.2024, 19:51:51 xxx.xxx.137.233

Já to vědět nepotřebuju. Jsem zvědavá, ale to je můj problém, ne Váš. 🙂

Můžu nějak pomoct? 

Varaxi
Varaxi 22.11.2024, 18:10:37 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.11.2024, 17:15:20

Ale já jsem zvědavá. 🙂

Doufám teda, že nic vážného. 

Varaxi
Varaxi 22.11.2024, 15:09:30 xxx.xxx.137.233

Synovec dává morčeti hrst slámy a drcenou kůru, morče si udělá příbytek samo dle vlastních preferencí. Někdy to je nora, někdy takové hluboké hnízdo. 

Varaxi
Varaxi 22.11.2024, 10:10:02 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenka z 22.11.2024, 09:46:05

Já bych zvolila radši i umělou inteligenci než chlapa, co nechá zraněného psa samotného a bez osetření. 

Varaxi
Varaxi 22.11.2024, 10:06:35 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 22.11.2024, 09:48:28

Jj, máte pravdu, ale ukecat se dá i na práci s nimi. A co vím, tak má tři úspěšně převychované majitele ze tří. 

Varaxi
Varaxi 22.11.2024, 09:30:05 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenka z 22.11.2024, 09:01:15

Myslím, že by řekl, že psa a dynamiku musí vidět na živo, a až pak by posuzoval, jak se psem zacházet. 

Já ho nijak neadoruju, naopak ho nemám moc ráda. Ale mít stafíka s problémy a muset vybírat mezi nimi dvěma, neváhám ani vteřinu.

Varaxi
Varaxi 22.11.2024, 09:26:52 xxx.xxx.137.233

Jaká ovce? Plemenná příslušnost, kolikátý porod, věk, zdravotní stav, výživový stav…

Jsou ovce, které stěží uživí jedno, pak ovce, které zvládnou s trochou péče navíc i trojčata. 

Varaxi
Varaxi 21.11.2024, 21:13:26 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 21.11.2024, 20:11:35

JanaJana, umíte číst?

Nemusím umět uvařit polévku, přesto mohu v restauraci oprávněně kafrat, že byla přesolená a s nedovařenou zeleninou. Nemusím umět šít, přesto můžu jít reklamovat kostým ke švadleně, protože mi nesedí a má každý rukáv jinak dlouhý.

Nemusím umět napravovat psy, abych věděla, že tohleto je špatně. Nemusím mít pro to konstruktivní řešení, to mají lidi většího kalibru než já. A přijde mi úsměvné, že to vyžadujete tu na intetnetové diskuzi. Normální výcvikář Vám řekne, že musí psa vidět, jak reaguje a co dělá, aby mohl říct, jak s ním pracovat. A pokažený pes, ať už nevychovaný, nebo skutečně agresivní, vyžaduje víc než normálního výcvikáře. 

Konstruktivní řešení jsem nabídla, nelíbilo se Vám, prý jak toho chci dosáhnout? A sama nabízíte obdobné řešení, aby majitelé vychovaných bull plemen šířili osvětu. To Vám připadá snadněji dosažitelné? Není ničí povinnost sdílet své znalosti, a už vůbec ne zadarmo, naopak je povinnost majitelů se o své psy starat, jak jsem navrhovala já.

Tak navrhuji jiné řešení, a sice to, aby majitelé pokažených psů šli za skutečnými odborníky. A tady se dostáváme do slepé uličky, že, protože podle mého toto není odborník, kdežto podle Vás patrně je. Tak jak takového odborníka poznáme? Já navrhuju jako jeden z faktorů uvážit, kolikrát se danému výcvikáři porvali psi. Protože nechat je servat se znovu a znovu není dle mého normální. 

Kdyby ten pes běhal na volno a zahryzl se do Vašeho psa ve třech jednotlivých případech, taky byste říkala, co měl jako ten chlápek jiného dělat? Nebo byste mu vynadala do …? Chápete, že jemu ten pes běhal na volno, na volno mezi jeho dalšími psy? A Vám to přijde jakkoli obhájitelné?

Plus to polidšťování je na grc. Mezi ním a Adélkou z patra, která nosí psíka v kabelce, sem tam servíruje veganské menu, lakuje mu drápy a kupuje Gucci obojky, protože si to ten psík přeje, není rozdíl.