Ty knihy mají víc příběhových linií. Jedna z nich jsou čarodějky, další Smrť, pak příběhy s Mrakoplašem, Vlahošem, noční hlídkou ap. Ty by se měly vesměs číst od té první knihy, ale můžete klidně přeskočit ty, které spadají pod jinou linii.
A pak jsou knížky, které jsou samotné, které prostě stojí bokem. Jako je ten Mauric.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 25.09.2024, 07:47:38
Nezačínejte Barvou kouzel, ta je divná. Jako je dobrá, ale musíte už být s autorem na stejné vlně. Je lepší začít až dalšími jeho tituly.
Pokud Vám nevadí pohádkový nádech, doporučuji titul Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci. Pokud se chcete zasmát, zkusila bych Soudné sestry. Dobré jsou i tituly se Smrťem, začala bych Mortem. Nebo je taky pro začátečníka, který neví, jestli ho to bude bavit, vhodný Erik.
Mladý muž netrpělivě chodí po chodbě porodnice a čeká, jak dopadne porod jeho družky.
Za půl hodiny vyběhne sestra a křičí: „Jste tatínek? Máte digitální dítě!”
„Co to znamená?” diví se otec.
„Nemá ručičky.”
Xxxxx
Šťastné rodince se narodí dítě, ale nemají ho kde zvážit, tak manžel říká:
„Zajdeme k řezníkovi, ten určitě váhu má.“ Tak tam teda přijdou, že chtějí zvážit své dítě. Řezník zaleze za plentu, ozve se dětský pláč. Po chvíli řezník vyleze a s úsměvem povídá: „Dvě dvacet bez kostí.“
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 24.09.2024, 14:58:00
Vy jste nečetla nic ze Zeměplochy? Vždyť máme století ovocného netopýra, jak můžete být tak zaostalá? Copak nevíte, že země je kulatá a placatá, nese ji na zádech čtveřice slonů (bylo jich pět, ale jeden utekl), která stojí na zádech obrovské želvy. A prorože země má všechny kontinenty seskupené více na jedné straně, v protilehlém, ehm, rohu (je to kulatý disk, nemá rohy, ale tak snad si rozumíme) je Vyvažovací kontinent, který je logicky velice těžký. Proto se Zeměplocha otáčí, aby se ti sloni v nešení nejtěžšího kontinentu vystřídali. Takže nemáte sever, jih, východ a západ, ale střed, okraj, posměrně a protisměrně k otáčení. Žijí tady golemové, mluvící psi, smrad s vlastní identitou, trpaslíci, upíři, Smrt mužského pohlaví, jeho dcera a jeho vnučka, která zdědila jizvu na obličeji po facce, kterou dostal její táta od Smrtě, taky tu jsou víly, elfové, mágové, zombíci a draci, jeden z nich má raketový pohon, a - víte co, přečtěte si to sama. Je to jen něco málo přes 40 knih.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.09.2024, 10:11:20
Mně se to stalo.
Plná podezření jsem zprávu ignorovala, ale pak mi volal kurýr, že za půl hodiny přijede, jestli budu doma. Řekla jsem, že jsem si nic neobjednala, a pak jsme se chviličku bavili o té objednávce. Jak se ukázalo, moje jméno a adresa neodpovídaly objednávce.
Někdo si objednal super objednávku za osm tisíc, ale uklikl se při zadávání čísla a místo svého zadal omylem mé. Museli jsme je mít velmi podobné.
Mno… zajeďte se tam podívat. Líp se pravdu nedozvíte. Většina chovatelů Vám ráda své svěřence ukáže.
Už dlouho platí, že kdo chce dobrou nosnici, češky nekupuje. Jeden pán to nezmění, i kdyby se rozkrájel. Foti může být ilustrační.
Určitě by se měla dát dohledat nějaká zpráva o tom testování, a to jak genetiky, tak užitkovosti. Jestli je to vůbec pravda - taky se mi to zdá podezřele krásné. A ještě ta poznámka o prodeji kohoutů je zvláštní. Nadšenec do plemene by přece tak výjimečný genofond šířil s radostí, tak nač se omezovat na zajíce v pytli, což NV vždycky tak trochu jsou.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.09.2024, 23:47:13
Na Muzeu prosakuje voda už roky. Jakmile trošku napršelo, ze stropu začala v jednom místě kapat voda, oni tam dali na podlahu kybl a fertig. Jestli to je tentýž problém, tak záleží, jak to vypadá. Jestli tak, jak to pamatuju já, tak se není důvod čehokoli obávat. Jestli hůř, tak to je sice blbé, ale mohli to včas spravit. Ten problém tam straší minimálně 2 roky.
Syn mi stoupá na nohy, pravidelně mě kope do břicha, každou noc mě budí s požadavkem, ať mu připravím jídlo, občas mě pomočí, tahá mě za vlasy, když jdu třeba na záchod, tak na mě ječí. Ničí mi mé nejkrásnější oblečení, narušuje veškeré mé mezilidské vztahy společensky nevhodnými projevy a má naprosto nereálná očekávání ohledně toho, co si přeje, abych mu uvařila. Když mu řeknu, že ta šikana a domácí násilí musí skončit, a pohrozím mu policií, vysměje se mi. Je to tím, že má pět měsíců?
Filtrační křemelina frakce 4 - já to sehnala online v nějakém vinařském obchodě. Vyhnula bych se Allegru.
Jinak dobře funguje Mistral a Sandezia, princip podobný, ale Mistral jsem před lety kupovala za 800 - teď stojí 3 x tolik. Na druhou stranu spotřebujete toho pár kilo za rok maximálně. My tu první várku měli 5 let, a to jsme s ní bílili kurník, psí boudu, skládek krmiv… Věřím, že jiným by 5 let vystačilo dvoukilové balení.
Vejcím prý nevadí běžné teploty, pokud jsou stálé. Střídání teplot, ke kterému nutně dochází v lednicích a ještě více ve dvířkách lednic, snižuje jejich kvalitu. Plus teoreticky si můžete do lednice natáhnout salmonelu.
Ideální je stálá teplota, stálá vyšší vlhkost a skonzumovat do 15 dní. Jedlá jsou ale samozřejmě i při nedodržení pokynů, pokud jsou vejce čistá a suchá.
Neléčená alergie dokáže poškodit střevo, astma zas plíce. Věřím, že autoimunitní onemocnění dokáže záněty rozleptat sliznici tak, že se bude dávat do pořádku roky, pokud se to vůbec povede.