»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sarah01 z 25.11.2024, 07:26:03
Ano, máte pravdu. Teď s odstupem pár hodin bych se mohla začít projevovat jako dospělá svéprávná osoba, kterou jsem. Údajně teda.
Z toho mála, co vím, jste se stala obětí šikany. A to je strašné. Sama uvádíte, že doufáte, že to bylo nedorozumění, což klidně být mohlo. Někdo si mohl Váš nevinný, milý komentář vyložit jako útok, a to ani ne na to vlákno, ale na sebe. Lidi jsou různí a přes písmenka je k nedorozumění přece jen blíž. Můžu tu vyjmenovat i další důvody, proč to někdo mohl udělat, kromě těch absurdních, co mě napadaly v noci (náměsíčnost, Tourettův syndrom atd.) tu jsou i důvody reálné - jiné sociální a kulturní pozadí (dotyčná osoba může být cizinec), psychický stav (obrovský stres, nemoc, duševní nemoc - od alkoholismu přes nevyřešená traumata po patologické poruchy všech typů), nějaké nedořešené konflikty s Vámi z minulosti, nízké (sociální) IQ… A to jsou všechno velice závažné stavy, které nepřipadají vtipné ani mě. Divili byste se, co s vnímáním reality udělá obyčejné nevyspání. Bez ohledu na to, že skutečně mohla nastat situace, kdy se dotyčná osoba zbavuje odpovědnosti, protože prostě lidově řečeno za to nemůže, je třeba její jednání odsoudit. Protože šikana není něco, co by mohlo být tolerováno, ať jsou důvody pachatele jakkoli závažné, ať je pozadí za tím vším jakkoli nepříznivé.
Protože Vaše životní situace v ten okamžik byla nepříznivá také. Psala jste, že jste byla v nemocnici - to není nejlepší okamžik muset řešit životní krize a ty zbytečné teprve ne. A stát se to může komukoli, že nebude zrovna fit, a přijde někdo, kdo na Vás nazvrací nepravdivá či zavádějící obvinění. Nemocnice je přesně to místo, kde máte čas se v tom nimrat do aleluja, místo aby se člověk soustředil na něco pozitivního a brzo se uzdravil. To je prostě strašně špatná okolnost. Jindy je člověk silnější a dokáže tomu snáz čelit, situaci řešit či jí učinit přítrž, ale v nemocnici, při nemoci nebo úrazu, to je prostě objektivně vzato blbé.
Já oceňuji, že nezveřejňujete, kdo to je, a to právě z výše uvedených důvodů. Veřejný lynč není něco, co by situaci nějak vylepšilo. Nevím ani, co poradit - jestli to dořešit osobně (to na sebe lidi málokdy řvou), nebo přestat řešit úplně a udržovat si odstup, nebo nevím. Na dálku přes média bych to neřešila, to povede jen do spirály vzájemných zhoršujících se urážek a obvinění.
Držím Vám palce, ať se z toho oklepete co nejdřív. Pevně věřím, že už se to nebude opakovat. Kdybych mohla pomoci, neváhejte se ozvat. Nechci do toho sama od sebe strkat čumák víc, než už jsem udělala.
PS pro ostatní: Jako možné důvody jsem uvedla špatný psychický stav. Ačkoli se přímo nabízí laktační psychóza, přísahám, že já to nejsem.