Nevýhodou je, že je průsvitná a množí se v ní řasy. Výhodou je, že ji lze snadno rozšroubovat a vyčistit.
Dávám jim spařený šrot, dělám z něho míchanici. Je třeba, aby tam vlhčené krmivo nezůstávalo dlouho, pak kysne, kazí se a znehodnocuje. Není to něco, co jeden den připravíte a druhý servírujete. Já krmím tak, aby cca do půl hodiny bylo krmítko prázdné.
Síť nemáme, máme ve výběhu vysoké stromy a na pastvu se pouští pod dohledem.
Já se s vyloženě přezíráním nesetkala. Jako k mladé holce se ke mně chovali, to jo, ale spíš laskavě než přezíravě. Ty horory, co tu některé píšou - však i kdyby Vám bylo tak málo, nemají právo se k Vám chovat neslušně.
Občanku po mně přestali chtít v okamžiku, kdy na mně začalo být vidět těhotenské břicho. 😀
Ale je fakt, že já asi nevypadám zas o tolik mladší, spíš tak o maximálně 10 let, ne jako teenager.
Moje slepice ani já jsme nadšení z článku tolik nesdílely. 🙂 Určitě bych jim nedávala třetinu dávky oves. Ale do cca 15 procent je to ok a asi i přínosné. Pokud je přesvědčíte, aby to pozřely.
Dávala jsem oves suchý, namočený a naklíčený. Kašičky jsem jim teda nevařila. Já jsem hodně šibnutá, ale tak moc zas ne.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 22:24:36
Souhlasím, že by se lidi měli o sebe starat.
Nemám televizi, ale tuším, o kom mluvíte. Za prvé, ta paní má prostě dobré geny. Ne snad kvůli mladistvému vzhledu, ale v tomto věku dostatečné zdraví a práceschopnost rozhodně není samozřejmost. I když to s tím vzhledem souvisí. Ale odmyslete si makeup a pravidelnou návštěvu kadeřníka - a co máte? Ovčí babičku. Ona vypadá stará a je to naprosto v pořádku, protože stará je. Dokáže to kamuflovat pro práci, ale jestli tak chodí i doma, tak ji začínám litovat. To jsou tak 2 hodiny před zrcadlem denně nebo profi salon pod bytem.
Navíc ona je krásná, to jí taky hraje do karet. To jsou tak tři ženy z deseti. A to není protimluv, i stará žena může být krásná.
Musím Vám uznat, že jejim postojem bych nezhrdla. Ta rovná záda v jejím věku, za tím bude pravidelné cvičení. Za to jí posílám pomyslný palec nahoru.
Na druhou stranu nikdy nedělala rukama, nepracovala na směny a má jen jedno dítě. Těžko se s ní může srovnávat většina národa.
Já bych se prostě nerada dožila toho, že plastiky budou stejnou normou, jako jsou barvené vlasy, a za vrásky se budeme hromadně stydět. Lidi starší 35 let budou obrážet chirurgy a pravidelně se napíchávat kde čím, jen aby nepřiznali datum narození.
A stojím si za tím, že vypadat na svůj věk je v pořádku.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.12.2024, 22:18:16
Protože to lichotka není. Není to ani urážka, je to jen konstatování, že můj vzhled nekoresponduje s věkem. A to samozřejmě není samo o sobě špatně, ale není to ani dobře.
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 04.12.2024, 10:17:33
Já tím chtěla říci, že by sanci neměly, kdyby je liška nepřestala lovit. Byla nasycená jejich soukmenovkyněmi, tak nelovila, ale ty slepice by neměly šanci, kdyby v lovu pokračovala nebo tam byl další predátor.
Vy jste vet, tak u Vás se to, že nezabíjíte, dá uznat. Léčíte i to, co by jiný zabil, a je to v pořádku.
Jen ty chuděry slepičky… ach jaj.
Ale máte pravdu, stalo se, opakovat se to snad nebude, tak co už.
Na krmení lišky nemám názor, neb o tom nic nevím a veškeré možné následky, které mě napadají, jsou jen domněnky.
Co se týče střílení lišek, protože to jsou lišky, to odsuzuji. Pokud si někdo nedokáže zabezpečit kurník a výběh, ať nechová. Vyřešeno. Potud s Horsanou souhlasím.
Ale kdybych měla slepice, které z jakýchkoli důvodů nechci, tak je zabiju sama. I kdybych je pak měla nechat té lišce. Ale nechat je, ať je liška uloví, mi připadá neetické. Jsem přesvědčená, že dokážu tu slepici zakrojit s menším množstvím stresu a bezbolestně.
Nějak vnímám rozdíl u divokých zvířat, to je prostě příroda, že jsou ulovena. Ale domácí slepice z velkochovu reálně nemá šanci, a přisuzovat jim lidské vlastnosti je taky divné. Nevadí mi, že byly zabity, vadí mi, jak byly zabity.
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 30.11.2024, 21:46:05
Jestli sháníte jehněčí, můžete zkusit se domluvit s místním uživatelem mastnackem. Já od něj kupovala např. žebra 100 Kč za kilo. Asi by se s ním dalo domluvit i na nějakém mase spíš pro psy než lidi, vnitřnostech a tak, až bude zas porážet. Třeba játra zkrmuje slepicím, to by Bela asi mohla? Porážet ale bude nejspíš až zas na podzim.
Nabízí možnost, že mu pošlete polystyrenový box a on ho naplní masem a pošle zpátky. Nebo se za ním dá zajet, bydlí u polských hranic, nevím, jak moc to máte z ruky.
Zkuste najít nějaké šikovné online řeznictví. Mívají pestřejší nabídku levných vnitřností. Když objednáte sobě maso na řízky, můžete psíkům přihodit třeba ledvinky za 30 Kč. Pokud Vám jde o kvalitu, šla bych po produkci pro lidi.
Byla bývala fajn Hladová fena, ale ta už nefunguje několik let.