Obden 2 hodiny na trávu je příjemné zpestření, ale nelze to brát tak, že by měly výběh, kde by si něco našly k snědku.
Krmíte je nedostatečně a nekvalotně, chybí jim nejen ty bílkoviny, ale i minerály. Přenice, šrot a brambory, to budou i zatučnělé. Začněte je pořádně krmit a počítejte, že to potrvá, než se dají dokupy.
Zpevněný výběh chválím, betonové dlaždice jsou lepší než bláto.
Mají se kde popelit? Aby neměly k tomu všemu ještě parazity…
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 17.10.2024, 20:19:43
Megi v tématu o týrání skotu píše o týrání skotu. Pan anonym píše o netýrání skotu. Jeho výpis je mnohem více tendenční a zavádějící než to video.
Jako kdyby u člověka, který jel po dálnici 400 km za hodinu, tvrdil: Ale na tu dálnici najel devadesátkou!
Třeba najel, ale to přece není protiargument. A navíc je to mimo téma - já tu taky neřeším, jakou kamerou to bylo natočeno, jakou barvu ty kravky maji a jakého pohlaví jdou chovatelé, přestože to s videem souvisí a případně je to na něm zobrazeno. Protože to prostě je mimo téma.
Nejvíc záleží, jestli šelmy v okolí máte, jaké to jsou, jak moc jsou oprsklé, jestli mají v okolí dostupnější kořist než Vaši drůbež, jestli mají mladé, jak máte slepice zajištěné… a od toho se odvíjí, jestli je třeba zavírat a kdy.
My měli slepice u psa, 12 let jsme nezavírali vůbec.
Já teda vůbec nevím, o čem se bavíte, sektu a případ neznám… ale kdybych rodila doma, tak je teď můj manžel bezdětný vdovec. A to se mi nestalo vlastně nic dramatického.
Bez lékařského personálu se umírá jedna dvě. Opravdu si myslím, že dobrovolný porod doma je v dnešní době a v našem státě zbytečný hazard.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.10.2024, 19:44:20
Mno, nejsem odborník na reprodukční orgány drůbeže, ale u savců je možná urychlená ovulace vlivem stresu. A celkem věřím tomu, že kulhající slepice měla problémy a trpěla nedostatkem všeho a její umístění někam, kde najednou nemusela belhat ke krmítku a spokojit se s tím, co tam na ni zbylo, může působit jako stimulant. Asi jako když necháte přeschnout papriky a pak se jim postaráte o optimální podmínky. Taky začnou kvést jak o život. Pro tu papriku to samozřejmě není dobře, ale plody mít bude.
Mohla mít rozhozený hormonální systém. Ta slepice pravděpodobně byla ve velkém stresu. Ten má vliv na všechno.
Naše pipi občas snášejí i dvě vejce denně, když se naráz změní počasí, a to jak k horšímu, tak i k lepšímu. Ono dvě vejce denně, to je jak rodit dvakrát do roka pro člověka, to prostě není nic pozitivního. Pokud to tak bylo, tak chudák slípka.
Já ji nepodezírám z hlouposti. Já ji podezírám z nezodpovědnosti, nevyzrálosti, psychických problémů nebo vyčuranosti, případně z libovolné kombinace výše zmíněných variant.
Canko, kolik té Vaší sestřičce je let? Jestli víc jak dvacet, měla by začít se svým životem něco dělat. Protože tohle jednání, to je jak na hranici svéprávnosti.
Nemá nějaké psychické problémy? Protože jinak vůbec nechápu situaci - její šéf jí chce pomoci, a jedná o tom s Vámi? Ten je buďto tajně zamilovaný, úplně mimo, nebo naopak moc dobře ví, co se děje, a peníze sice je ochoten půjčit, ale s jistotou návratnosti, tzn. Vám.
Já na botech za 4 tisíce nevidím nic strašného, mám jedny už 8 let, další mě stály 3 tisíce a vydržely 10. Značkové funkční oblečení je též nenahraditelné tím od Vietnamců, takže opravdu nejsem z těch, co by odsuzovali, sotva uslyší slovní spojení značkové oblečení. Ale tak nesamostatná a finančně negramotná jsem byla tak na střední škole, pokud vůbec někdy. To je jak brát si půjčku na dovolenou a pak se divit, že musím splácet.
Já se v kočičích nevyznám, ale metabolizovatelná energie se u nich udává také, ne?
Uvažovala jste stávající granule trochu omastit?
Jaká je příčina toho, že je hubený? Má dost klidu na krmení? Nevyhání jo od misky někdo? Není to třeba stresař, který žere dost, ale ve stresu to spálí? On ten menežment krmení může dělat divy.