Aktuálně: 3 735 inzerátů213 088 diskuzních příspěvků18 294 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 01.11.2024, 13:53:41 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 01.11.2024, 10:54:26

Já znám hromadu rodinných typů. A povětšinou to jsou muži. 

Mám dva strýce a bratra, kteří udělají pro děti či vnoučata cokoli. Bratr si našel těhotnou partnerku před rozvodem, aby měl aspoň jedno dítě jisté, a pak si udělali spolu další. 

Mám známého, který po dětech toužil tak moc, že si našel ženu se dvěma dětmi a další dvě adoptoval. Nemohl mít vlastní - nebo mohl, ale byl přenašečem genetické vady a netroufal si. Tehdy na to nebyly testy.

Manžel tedy není tak naprosto děti milující typ, ale malého miluje celým srdcem. Kromě kojení dělá všechno, nehtíčky mu stříhá výhradně on.

Mně přijde, že se teď ze všeho dělá feministické téma, přitom pokud to těm dvěma vyhovuje, tak je to v pořádku. Co je na tom, že si někdo z lásky změní příjmení, ať po manželovi, nebo manželce? A proč řešit, po kom se bude to dítě jmenovat? Koneckonců udělali jsme si je spolu, ale nikdo jiný nám u toho nesvítil, takže jsme se dohodli mezi sebou a nikdo, ani drahý pantáta, nám do toho nemá co kecat. Určitě bych si v tomto nestavěla hlavu, aby to bylo jakože fér. A degradovat otcovství na jednu spermii, no, můj milovaný by byl ochoten pro malého obětovat život, o tom vůbec nepochybuju. Tak co by se nemohl jmenovat po něm.

To nemyslím proti Vám nebo Orionce, nevadí mi hloubavé otázky. Ale ta obecná představa, že žena musí být tradiční, doma mít navařeno a vodit nažehlené děti do školky, nebo být emancipovaná, jezdit tirákem a mít svářečský kurz, ale neexistuje něco mezi… Je jen hrozně málo lidí, kteří jsou takto polarizovaní. A chtít se polarizovat, když taková ve skutečnosti nejsem, abych teda jako dostála tomu feministickému cítění, díky, nechci. Opravdu si myslím, že i ta maminka v domácnosti, kterou živí manžel, jehož jméno si vzala, jemuž žehlí po večerech košile a kterému vaří teplé večeře, může být šťastná, emancipovaná, sebevědomá, soběstačná a feministka k tomu úplně stejně jako každá jiná žena. 

Varaxi
Varaxi 01.11.2024, 13:28:52 xxx.xxx.129.250
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 01.11.2024, 10:25:25

Po manželovi. Nemá obojí - moje příjmení v mužské podobě má 10 písmen, to jsem mu nemohla udělat.

On má to příjmení hezké a všechno, není to Pičín nebo tak, ale já si nechtěla zvykat na něco jiného, měnit si občanku a pracovní maily a tak. 

Manžel chtěl původně převzít mé jméno, abychom se všichni jmenovali stejně, ale to by ho nejspíš vydědili. Mně to bylo jedno, no, jen jsem věděla, že si nechci příjmení měnit, ale děti ať se jmenují klidně tradičně po otci. Tak to byl takový kompromis - kompromis mezi manželem a jeho rodinou. Já dosáhla svého a že to mám dodnes občas na talíři… neřeším to. Manžel je s tím v pohodě a názor jednoho pána v jeho rodině mě netankuje.

Manžel je taky 5. generace Pavlů, a kdo to porušil a pojmenoval syna Oliver? Zase já. 😀 Jsem očividně černá ovce rodiny. 

Varaxi
Varaxi 01.11.2024, 09:51:32 xxx.xxx.129.250

Tak na pach psa bych nespoléhala. 

Kuny si s naším psem chodívaly hrát. Vím, kuna není liška, ale neriskovala bych.

Varaxi
Varaxi 01.11.2024, 08:49:30 xxx.xxx.129.250

Já si tak nějak myslím, že lidé by měli chtít mít děti, ale nijak mi nevadí a neuráží mě, když to tak není. 

Mít děti je dřina a odpovědnost, pořizovat by si je měl jen ten, kdo je opravdu chce. Mám ve svém okolí muže, který děti v rodině vítá - ale převážně jen kluky. Dceru ani vnučku nemá a tak nějak netuší, jak se k děvčatům v rodině chovat. Ale pro děti, ani své vlastní, v podstatě není ochoten cokoli udělat. Nic je nenaučil, krom uvaření vajíček se o ně nikdy nijak nestaral, nepomáhal jim se školou, prostě nic. Děti jsou v jeho očích starostí matky… a hodnota samotných dětí je minimalizovaná na pokračovatele rodu. Když jsem se k němu do rodiny přivdala a nezměnila si jméno, málem ho štrejchlo. 

Tak než takovej chlap, kterej tvrdí, že chce děti, radši takový, který je upřímně nechce. 

Varaxi
Varaxi 24.10.2024, 12:47:11 xxx.xxx.137.233

O něco takového se pokoušeli už dávno při zušlechťování valašky. Tenkrat to ale nedotáhli do konce a skončili v půli cesty. Takže zájem by tu asi dlouhodobě byl.

Teoreticky - malou ovci zvládne i žena (a že chovatelek přibývá a chovatelů ubývá, alespoň v mém okolí), menší jehňata mají lepší konverzi krmiva v poměru k výtěžnosti masa, jsou předpokladem pro snadné porody, matky snáze uživí vícerčarta. Nenáročné všestranné plemeno uvyklé na naše podmínky s jemnější vlnou vhodnou pro domácí zpracování tu prostě nemáme. Mně to dává smysl.

Pomoci nemůžu, ale chápu tohle rozhodnutí a fandím.

Varaxi
Varaxi 24.10.2024, 12:37:16 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.10.2024, 12:29:21

Kmotřičky a uřvaná sojka práskačka je udrbaná sousedka v důchodu s ksichtem nalepeným na zácloně u okna, co si myslí, že není vidět.

Varaxi
Varaxi 23.10.2024, 16:38:19 xxx.xxx.137.233

Mám švagrovou, která tam vydržela pracovat měsíc. Odešla, protože se jí nelíbilo zacházení se zvířaty.

Tenkrát jsem si říkala, že se jí asi nezamlouvalo dělat rukama. Tak jsem ji vyzpovídala teď znovu a garantuju, že se tam hnusy fakt děly a nejspíš i dějí. 

Varaxi
Varaxi 22.10.2024, 04:07:20 xxx:xxx.5ddc:dd09

Obecně proto, že nejsou původní. A z genetiky barev vyplývá, že takový pes musí být křížený. 

Varaxi
Varaxi 21.10.2024, 15:07:54 xxx:xxx.5ddc:dd09
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 20.10.2024, 09:58:03

Já myslela uvařenou vynešenku, ne při pitvě. Ale ono to nebude žádná hitparáda ani tak.

Vitamín D - syntetizuje slepice Déčko na slunci? Pokud ano, lze předpokládat, že venkovní slepice ho má dost?

Varaxi
Varaxi 21.10.2024, 12:01:09 xxx:xxx.5ddc:dd09

Mně přijde, že na mix sušeného mléka, kvasnic a vápníku to je strašně drahé. Sehnala bych si jen ty pivovarské kvasnice a doplňovala je do krmné dávky. Ostatní složky mi přijdou zbytečné u plnohodnotně krmeného psa.

Varaxi
Varaxi 20.10.2024, 09:44:35 xxx:xxx.5ddc:dd09
megi:

V mateřském. 🙂

V mateřském mléce je vše, co organismus potřebuje, maximálně do 6 měsíců věku toho organismu. Jak se začne robě víc hýbat, mléko nestačí. Nejen množstvím a energeticky, ale ani poměrem živin - chybí minerály, zejména železo. Takže se už půlroční dítko přikrmovat musí minimálně jednou denně, 6 x týdně dostává maso atd.

Mléko je super, o tom žádná, ale i když pomineme alergie, tak je to plnohodnotná strava na méně než půl procenta života člověka.

Pokud se bavíme o výživě kostí, vím, že různé zdroje uvádějí špatnou vstřebatelnost vápníku z mléka. Nevěřím jim - když jsme zabíjeli prase, které dostávalo do krmení jednu polévkovou lžíci sušeného mléka denně pár měsíců před porážkou, tak jeho kosti nešly pořádně ani rozříznout. A to jsme byli zvyklí tenkrát bourat divočáky. Totéž vynešenky v polívce - bez sušeného mléka tu kost zlomíte v ruce, se sušeným mlékem má problém tu kost rozbít i drtič…

U psů teda nevím, těm lze dávat ty kosti přímo, ale lidi, kteří můžou, by měli pít mléko.

Varaxi
Varaxi 18.10.2024, 19:31:12 xxx:xxx.5ddc:dd09

Až uvidíte slepici s blátivýma kuličkama nalepenýma na nohy tak, že nemůžou pořádně chodit, změníte názor na to, jak moc bláto slepicím nevadí. 

A ono to není jen o pohodlí, zpevněný suchý výběh je prevencí nemocí i úrazů. Sama píšete, že se líp uklízí, a to je v podstatě jádro pudla. 

Jde o to, aby ty slepice měly i jiný povrch než ty dlaždice, aspoň trochu písku nebo popele, ale bláto je z běžných povrchů zdaleka nejhorší. 

Varaxi
Varaxi 18.10.2024, 19:23:08 xxx:xxx.5ddc:dd09

Pokud neplánujete chovat, pořiďte si hybridy. Těm se v dostupnosti žádné plemeno nevyrovná.

Čistokrevné kuřice se moc neprodávají, to spíš násadová vejce.