Jojo, takových převyprávěných pohádek je hodně. 🙂 O Smolíčkovi, O Otesánkovi, Perníková chaloupka a další. Já měla ráda Hloupého Honzu za ten závěrečnou pointu. Byla jsem divné dítě, vždycky jsem fandila vlkovi nebo drakovi, a tady se konečně drak dočká:
Vypravěč: V zahrádce, kde stála chaloupka maličká, žil hloupý Honza a s ním jeho matička. Dobračka celé dny makala v lomu, zatímco Honza, ten nevyšel z domu. Jakživ se jenom tak za pecí flinkal, buď koukal do blba a nebo spinkal. Až jednou mamina vzplála jak svíčka, a kopla ho pohorkou do konečníčka.
Matka: Už tě mám po krk nehodný chlapečku, nemíním do smrti dělat ti děvečku. Vypadni do světa, ať už jsi v luftu, na cestách naraž si nějakou buchtu.
Vypravěč: Vydal se Honza jen s uzlíkem na cestu, najít si ve světě solidní nevěstu. Došel do království, kde vládl smutek, a kdo měl dceru, ten dávno z něj utek. Bydlel tam totiž drak na hoře železný a ten měl k svačině nejraděj princezny. Jakmile tamní král uviděl Honzíka, hned z trůnu vyskočil s mrštností kamzíka.
Král: V životě nezřel jsem takého vazáka, Honzo, ty určitě troufneš si na draka. On jinak zblajzne mou poslední dceru, když ji však zachráníš, dám ti ji, věru.
Princezna: Stejně to nedobře dopadne tatíku, na draka to chce mít rozum a taktiku. Nedávno padla tam rytířů přesila, co zmůže Honza? Dyť má výraz debila.
Honza: Děkuju, princezno, za tvoje lichotky, nemám strach, srdce mi nespadlo do botky. Půjdu teď za drakem do sloje na vršku a dám mu lopatou pořádnou přes držku.
Vypravěč: Šel Honza, byl ale za chvilku zpátky, opuchlý, že málem neprošel vrátky. Na očích modřiny, tak ani nemrkl. A hned bez meškání chyt krále u krku.
Honza: Ty lumpe, zlobou to v mé hlavě víří, vždyť ten drak měl držky alespoň čtyři. Jen sem ho lopatou po jedné fláknul, on těmi dalšími hravě mě zmáknul. Navíc se přiznal, ten hnusný obluda, že chodil za mlada 20 let do juda. Pak ještě naposled kop do mé brňavky a řek, ať princezna nemyslí na vdavky. Tu prý mám do sloje přivésti kalupem, předtím ji posolit a polít kečupem.
Dobrý den, ano ten inzerát zde je. Přiznám se, že psi nejsou moje parketa 🙂 Je problém ta cena nebo to, že někdo prodává štěňata, co se před pár dny narodila?
Spíš než podvod to bude taková ta haluz ve stylu - prodám ojetou felicii za sto tisíc, když reálná cena je desetinová. Pravděpodobně množka pro peníze, ale netají se tím a důkaz o špatném zacházení nemáme. American bully je plemeno těžce zatížené, a pocket verze ještě víc, ale na druhou stranu to by se nemohlo inzerovat mnoho plemen. Možná většina. A pes bPP je technicky voříšek. Nakoupí jen velice neznalý člověk, ale kdo chce kam…
Všechno jde, když se začne šlechtit na rozumnou a dlouhodobě udržitelou výkonnost. To pak vypadnou všichni koně slabé konstituce zcela přirozeně a pak stačí jen trochu rozumu a transparentní informace o jednotlivých koních. Jenže to první (rozum) je velice málo pravděpodobné a to druhé (transparentnost) prakticky nemožné.
A vzniká chaos v názorech nebo v lidech? Pro hledače pravdy je přece lepší přemýšlet o čem , nez s kým. Nebo je důležitější přejímání postoje nez obsah.
Vzniká chaos v příspěvcích.
Když se bavíte, třebaže nevíte s kým, tak každý příspěvek přirozeně navazuje na ten předchozí. Když se bavíte s více anonymy, těžko se dohledává, co kdo už řekl, a tím pádem někdy nevíte, jak to myslí, na co navazuje a podobně. Teoreticky tomu lze předejít tak, že každý anonym všechny relevantní předchozí projevy zopakuje, což by napomohlo přehlednosti, ale jako elegantní řešení mi to tedy nepřipadá. Pro mě za mě, ať se anonymové odlišují písmenky nebo čísly, je mi to jedno, nikdo nemusí psát svá jména nebo přezdívky, ale je dobré vědět, co kdo už řekl, na co navazuje a kdy třeba jen upřesňuje předchozí názor a tak. Což jako ano, ono to jde odlišit podle IP adres, ale je to dost vopruz.
neměli by bejt třeba ale někde f kafárně? Nebo f kině?
Podle tvaru lepry bych řekla, že je to kluk. 🙂 I, hm, vzájemný postoj obou aktérů o tom vypovídá. Trudník nevím, jakého je pohlaví, ale v dnešní době je to tak jako tak jedno. 😀
S plnohodnotně diagnostikovanou plísní favus se tu nikdo nesetkal, takže logicky zbývá vyčistit a vydesinfikovat kurník, výběh, veškeré vybavení, které zbylo po předchozích nemocných slepicích, koupit zdravé jedince (příp. vejce) a vše by mělo být v pořádku. Maximálně se ještě nabízí poptat se po okolních chovech, jestli je v tomto směru v okolí nějaký problém. Teoreticky, pokud se tento problém v okolí vyskytuje, tak mít vlastní slepice ve voliéře, aby byl omezený kontakt s divokým ptactvem a dalšími potenciálními přenašeči. Víc asi dělat nelze a není to ani třeba.
Nová doba, nemoce se křížej - vidite ten prach, jak se z něj práší? To je prašivina, co potkala cestou lepru, proto mu upadla ta ruka. a nemože tim pádem už konečně sbírat ty céčka.
Já bych prosila - nakreslete nikoli produkt lásky lepry a prašiviny, ale samotný ten akt. Protože to mi opravdu není jasné, jak si takovéto nemoci projevují vášnivou náklonnost. To by chtělo nakreslit, ale nikoli s uměleckou licencí, ale přísně vědecky, technicky a fakticky správně. Tak prosím, Zrzavci, jestli nakreslíte trudníka v láskyplném obětí s Mycobacterium leprae, tak fakt respekt! (A teď se zamýšlím - pokud by trudník byl v kontaktu s leprou, ať už jakkoli něžném a milostném, asi by nebyl výsledek plod lásky Mycoparazitum trudrae, ale trudník nakažený leprou, ne?)
Ty slépky tam bydlí na šutrech? A to je vše? A tam vedle takový hezký trávník. Když se nerozhrne peří, tak přece nikdo neví, co jim je, ne? Aby se vyloučilo to a tamto. Takto můžu říct, že je to minerálovitamínová nerovnováha. Prosím, abyste mě oddnes brali jako odborníka. Díky
Pro mě je největší odborník můj příbuzný, který jako svatební dar dostal několik slepic. Dokázal je mít v městském paneláku vkoupelně ve sprchovém koutě celé tři měsíce, než jim našel odpovídající podmínky u známého. Když se podívám na svoji koupelnu, vůbec nechápu, že bych tam měla slépky - udělala bych si slepičí hody a bylo by, ale on to nějak zvládnul. Nesly a všechno. A když je vezl do nového domova, vypadaly fakt dobře, žádné oškubané peří nebo náznaky nemocí.
Když jsme u toho zahradničení, děvčata poraďte mi. Mám od jara krásný keřík rozmarýnu no na někdo mi radí, že na zimu vykopat dát do květináče a do chladné místnosti a někdo zase, že ten rozmarýn mám jen přikrýt netkanou textilií, že zimu přežije i v tom záhoně. Tak teď jsem na vážkách a nevím co s ním. Nemáte některá zkušenosti s přezimováním rozmarýnu?
To záleží, jaké máte zimy. 520 m nad mořem je rozmarýn náladový a někdy to zvládne, někdy ne. Nejvíc záleží, aby nebyly holomrazy; když jsou, ani netkaná textilie a navrch smrkové větvičky nejsou zárukou přežití.
Tak skválně, paní Zrzavá, namalujte orchestrión mravní bezmocnosti!!!
To je jak v Přátelích, kdy Rachel nakreslila něco ve tvaru fazole nebo ledviny a tuším Phoebe uhádla, že to je Nesnesitelná lehkost bytí. Tak nějak si představuji orchestrión mravní bezmocnosti.
Ježiši Varaxi, to fakt myslíte,že uvěřím každé báchorce byť hezky upravené na netu? Kolik myslíte že mi je? 😀 A notabene jsem zažil křivé obvinění z pokusu o znásilnění.Naštěstí technicky to nebylo možné. Chápete už proč se tak čertím?
To teda nechápu. Jak vás to jako opravňuje k tomu, abyste se choval jako zrůda? Aha, jo vlastně, podle sebe soudím tebe, že. Takže protože vy tu lžete dnes a denně, tak lžou všichni ostatní, nojo, to je ta vaše neomylnost, rozpoznat lež od pravdy - rozpoznávat netřeba, co se mi nelíbí, je všechno lež. Fakt jste zbytečná existence. Ubližujete lidem kolem sebe a ještě z toho máte srandu, ovšem nikdy nic dobrého nebo přínosného jste světu nedal. Kdybyste hned teď přestal existovat, to by byla úleva!
Důvodem je,že vám nevěřím ty slohové práce o znásilnění. A myslím že nikdo rozumný a dospělý také ne.
Máte důkaz, že si dotyčné dámy vymýšlely?! Chápete pojem oběť? Obětí se stanu v okamžiku, kdy řeknu, že jsem oběť, a jsem obětí do té doby, dokud se neprokáže opak. To, že nikoho neobviním, neznamená, že nejsem oběť. To, že mlčím, neznamená, že nejsem oběť. To, že pachatele neodsoudí, neznamená, že nejsem oběť. Obětí přestanu být v okamžiku, kdy se prokáže nade vši pochybnost, že jsem si to vymyslela. Ale budiž, máte právo nevěřit. Ale nemáte právo se chovat takto k obětem. Můžete být rasista a nesednout si v autobuse vedle Roma, ale nemáte právo ho ze sedačky vyhodit. Máte právo pochybovat, tak jako pochybuje třeba Orionka, ale nemáte právo dál ubližovat a prohlubovat rány. Jste náhražka člověka. Je mi z vás blivno.
To je jak vyhnání z ráje toto.😀😀 Jako teď sám přemýšlím,jestli ne kvůli vám,ale kvůli adminovi se neztratím.😀 Opravdu jen aby nemusel řešit takový žabomyší války a pitomosti. 😎 Stačí ať mi napíše sem a jemu klidně rád vyhovím.
Ale tak vy jste prostě citový mrzák neschopný soucitu a sebereflexe. Jediné, co vás zajímá, jste vy, vaše peníze a váš pohled na svět. S tak netolerantní, nechápavou, hrubou a nevšímavou osobou se nedá vydržet. Napsat sexuální vtip o zneužití dítěte na téma o sexuálním zneužívání (nejen) dětí je prostě daleko za hranou sociálně funkční osobnosti. Konkrétní lidé se tu svěřují s nejtěžšími zážitky svého života a vám to přijde vtipné. Kdybyste neřešil žabomyší války a přispíval jen tam, kde máte co říci - ale jasně, já zapomněla, vy máte co říci vždy a všude, všechno víte, jste arbitr dokonalosti a každé vaše slovo je perla. Jste fakt poklad, jenom kopat.
Prosimvás, ti jezdci mají smlouvy, dohody, povinnosti a práva předem jasně stanovené. To není tak, že by si ty koně vybírali, nebo že by jim je někdo přiděloval jak housky v krámě, to je celkem složitý proces (a kde je jednoduchý, je zas ošetřený smlouvou celkem jednoznačně). Do toho zasahují zranění žokejů i jezdců, splnění či nesplnění kvalifikace jiných koní a další vlivy. Tak, jak si to představujete, to prostě nefunguje a fungovat nemůže. Ani to, že je nějaký jezdec jedničkou ve stáji a může si vybrat, kterého koně dané stáje pojede, neplatí. Zasahuje do toho trenér a majitel koně. I kdyby to těm dvěma bylo jedno (jakože skoro nikdy to tak není), tak příčetný žokej vybere koně, který mu lépe sedí. Může to být kůň s horšími výsledky a šancemi, ale prostě žokejovi lépe sedí. Váňa, ač ho nemám ráda, a vyloženě se mi nelíbí, že z něj média dělají skoro boha, toto respektoval vždycky - na Sixteen nikdy nejel, protože to byla v povaze kobylí dáma, která neseděla jeho přízemnosti. A tak dále. Prostě si to představujete jako Hurvínek válku, no.