Aktuálně: 3 745 inzerátů213 265 diskuzních příspěvků18 298 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 06.10.2023, 15:16:57 xxx.xxx.191.80
assil:

Tak pro pobavení hádanka Co vidíte na obrázku?

Obrázek

Verze a) Pán s batohem v černém, co jde ode mě.

Verze b) Černý pudl ve víru vášní, asi čelem ke mně.

Varaxi
Varaxi 04.10.2023, 16:41:00 xxx.xxx.191.80

Tak ona překrmená zatučnělá slepice taky neponese nijak zvlášť dobře - a pozor, může mít zvýšené riziko problémů se snáškou jako takovou. Organismus by měl být v dobré kondici, ale příliš blahobytná prostě škodí u slepic jako u lidí. 
Ale myslím, že pokud ty slepice budete mít v dostatečně velkém výběhu a budete je kvalitně krmit, tak si nazobají zelené a překrmené a ztučnělé by být neměly. 

Varaxi
Varaxi 03.10.2023, 15:45:57 xxx.xxx.191.80
Anonymní:

A nebo rovnou tady:

https://equichannel.cz/clanky/ustajeni-a-pece-o-kone-1300876743/je-bezpecne-krmit-kone-cerstvym-senem

Tak si to hlavně přečtěte sám/sama… Ten článek není o otavě. 
Ač je přípustné krmit senem i otavou před uležením, je lepší, když odpočaté je. Pokud existuje možnost volby, pak je jediná správná odpověď - počkat (těch pět týdnů by mělo být OK, pokud vše probíhalo správně a nedošlo např. k navlhnutí). Pokud neexistuje možnost volby, pak lze přistoupit k alternativám - namíchat, postupně navykat a tak dále, ale vždy je lepší, když je seno nebo otava správně odpočaté.

Varaxi
Varaxi 29.09.2023, 16:25:41 xxx.xxx.191.80

Jo, tak to chápu. Já myslela, že tam byly jako živá vycpanina určená k rozšiřování vědomostí studentů.

Varaxi
Varaxi 29.09.2023, 14:03:57 xxx.xxx.191.80

Proboha, kolik stojí husa? Že na nové nebudou? 
Nebo je to myšleno tak, že už není zázemí, tudíž by se husy celkově prodražily? To bych chápala, ale pokud jde jen o tu pořizovací cenu, tak je to fakt úlet. Husa jako výukový materiál (tj. bez nároků na čistokrevnost a nevykrmené k pořážce) přece musí být položka v řádu stokorun. Jeden kmen za kolik, dva tisíce maximálně.

Varaxi
Varaxi 29.09.2023, 10:45:25 xxx.xxx.191.80

Hlavně zabraňte, aby si to lízala a pokračovala v hrabání. Ono se to zahojí i samo, když si to nebude dál rozedírat. 

Varaxi
Varaxi 26.09.2023, 09:20:07 xxx.xxx.191.80

Váhu má skoro každá firma, která má spedici; většina firem váží nakládky a vykládky. Záleží ovšem, jestli Vám dovolí si tam postavit koně.

Varaxi
Varaxi 25.09.2023, 13:09:36 xxx.xxx.191.80

Toto konrkrétně nemám z netu, ale z besedy s genetikem. Ani na jeho jméno si už nevzpomenu. Ale je to tak pět let stará informace, možná už se zas přišlo na to, že to tak není. 
Věřím, že google bude nápomocen. Přinejhorším to přehrajeme na Megí, to je odkazový mág a ověřovací studnice. 

Varaxi
Varaxi 25.09.2023, 11:49:19 xxx.xxx.191.80

U lidí platí, že pokud má tentýž pár první dítě, u chlapce jde genotyp do matky a u dívky do otce. Zděděných genů je tak či tak stejně, ale dominantní geny, totiž ty, které se projeví, jdou do toho rodiče křížem k pohlaví dítěte. 
U dalších dětí se to mění. A mění se to i v případě, že první dítě nebylo donošeno. 
Nevidím jediný důvod, proč by to u psů nemohlo být obdobně, resp. případně uzpůsobeno tomu, že fena má početné vrhy, kdežto žena rodí obvykle jedno dítě. 

Varaxi
Varaxi 22.09.2023, 15:42:02 xxx.xxx.191.80
Zrzavci:

To mám taky v plánu - miska na kompost, miska pro pipiny.

A je  asi lepší jim to hodit vždycky všechno ráno - vydrží to přes noc, že ?

Tak ono misku na zbytky pro slepice můžete mít i v ledničce. Tam se trvanlivost dost výrazně prodlužuje. 

Varaxi
Varaxi 22.09.2023, 15:40:26 xxx.xxx.191.80
Zrzavci:

a do mističky vedle jim šoupnete tuhle ovocnou drtinu, tak neuděláte chybu. Ony si vyberou to výživnější, a ovoce pak můžou rýpat v rámci enrichmentu zatímco jste v práci, když se budou otravovat.

jojojo, takhle přesně jsem to myslela, ale! Varaxi říká, že vláknina je pro ně spíš zátěž, jestli jsem to dobře chápla? Tak pak by to asi bylo zbytečný? Mohla bych ještě případně separovat ten pomeranč zvlášť, pro jistotu. Že by měli jen to, co je v našich podmínkách běžně dostupné.

Ano, pokud ta slepice bude hladová a vrhne se na ten vylisovaný zbytek, tak se tím jednoduše přežere a předávkuje se vlákninou. Na to neumře, ale dobré to zkrátka není. Ale pokud jim dáte napřed normálně krmivo, nebo pokud jim toho nedáte moc, tak se nic strašného nestane. Ona i ta slepice má nějakou toleranci. 
A ano, pokud budete mít slepice venku, tak zbytečné to nejspíš bude. Jinými slovy dát jim to můžete (za předpokladu, že jim to dáte správně) stejně jako nemusíte. Tak jako tak nejspíš na těch slepicích nepoznáte rozdíl. 
Pokud Vám jde o zužitkování zbytků, dejte jim toho přiměřeně a ne jako první krmivo a uvidíte, jestli to budou chtít. Pokud Vám jde o zdravou slepici, tak se na to klidně s čistým svědomím vyprdněte, protože Vaše slepice si vitamíny a minerály nasbírají v lépe stravitelné formě na trávníku. Možná v zimě to lze považovat za přilepšení, ale během roku si to nemyslím. Čímž ale neříkám, že to bude nějak špatně, když jim to dávat budete (za výše stanovených podmínek). 
Moc to řešíte a prožíváte. 🙂

Varaxi
Varaxi 21.09.2023, 11:20:20 xxx.xxx.191.80

Já třeba divoké ptáky krmím v krmítku celou zimu, přes léto mají pítko a máme budky na stromech, ale výběh u slepic se snažím udržet ptákuprostý. Mám nášlapná krmítka, pokud je to nutné, dávám slepicím v běžných krmítkách v kurníku. Stejně tak voda - mám ji tak, aby se tam divoké ptactvo nedostalo. 
Každý to má jinak. Nedělám si iluze, že ptáci do výběhu nechodí a že moje slepice nejsou v kontaktu. Ale přece jen je ten kontakt omezenější, tomu věřím. 

Varaxi
Varaxi 21.09.2023, 10:43:36 xxx.xxx.191.80

Mnó, potěš koště. 
Myslím, že to je docela velký průser. Jako ono být členem sekty je většinou totéž, jako být obětí sekty. Takže mně je líto jich obou, ale… Obávám se, že není jak pomoct. Pokud je vše legální, dítko chodí do školy, matka platí daně atd., tak to je marné. 

Varaxi
Varaxi 21.09.2023, 10:29:10 xxx.xxx.191.80

Je to kus od kusu; spolehnout se na to opravdu nedá. 

Varaxi
Varaxi 20.09.2023, 14:35:26 xxx.xxx.191.80

Nemyslím, že jim to může ublížit. Pokud se teda bavíme o ovoci a zelenině v takové kvalitě, že jste ochotna vypít šťávu z nich. 
Jen jim to asi nic moc nedá. A vláknina ve větším množství zhoršuje využití jiných živin. Na druhou stranu tolik toho asi nesežerou, když budou mít kvalitní stravu k dispozici a k tomu výběh. Takže proč ne… Jen bych jim to nedávala, když jsou hladové, aby to neměly jako hlavní dávku, spíš fakt na to přilepšení. 
A nepočítala bych, že kromě té zábavy, že si pohrabou a ochutnají něco jiného, jim to přinese nějaký přímý benefit. 
Jo strouhaná mrkvička, to je něco jiného. Ale ta odšťavená surovina je prostě jiná. To nejlepší z ní už je pryč. 

Varaxi
Varaxi 20.09.2023, 13:45:21 xxx.xxx.191.80

No, většina živin bude v té šťávě, kterou pijete Vy. Proto přece odšťavňujeme ovoce. 
A zbyde zejména vláknina, která je pro drůbež nestravitelná. Ano, sem tam nějaký vitamín zůstane a jako zpestření asi dobré, ale pokud budou mít slepice k dispozici zelené, tak si myslím, že ta tráva pro ně bude větším přínosem. 
Pokud byste měla slepice na vydupaném hliněném plácku, což teda zrovna u Vás nepředpokládám, tak tam nějaký benefit asi bude. 

Varaxi
Varaxi 20.09.2023, 13:32:55 xxx.xxx.191.80

Já nejsem nějak zásadně proti, ale nevidím přínos pro tu slepici.