Ekologickou likvidací se v tomto případě myslí konzumace. Přece ten králík nepřijde vniveč, to by bylo, uznejte, neekologické.
Takže kůň se ekologicky likviduje stejně jako králík, akorát zasytí více krků. 🙂
Příspěvky uživatele
Varaxi
Nerozumím tomu, jak by zpevnění plotu pomohlo situaci. Vždyť pokud ten králík zdrhá od souseda, tak bude zdrhat všemi směry, ne jen k Vám. A tím pádem se ten králík od souseda může dostat k Vašemu společnému sousedu a odtamtud zase k Vám.
Jediné řešení je po dobrém - soused si králíky zajistí, nebo po zlém - králíky eliminujete a ekologicky zlikvidujete.
Po dobrém jste to zkusila, nepomohlo. No, tak zbývá po zlém.
Oni ti dalmatini trpí i na ledviny, a to už je docela průser i v porovnání s hluchotou.
Nešla bych do bPP dalmíka ani zadarmo.
U nás se tradovalo tři dny, pak už je oplození odděleným kohoutem nepravděpodobné. Pokud chce mít člověk stoprocentní jistotu, tak 14 dní.
Když se to bude dávat s rozumem a v rozumném množství, tak proč ne.
Pokud nasněží tak, jak se předpokládá, tak zelené nebude; krmná řepa může být fajn náhrada.
XY.:Né vstupenkou bylo myšleno vstupné na osobu . Nějaký reálný průměr protože jsou u vstupného různé kategorie.
Thielli:Přestala jsem kouřit, přestala jsem pít alkohol, přestala jsem se chodit bavit, přestala jsem jist maso a jsem nesnesitelná.
Vymyslete něco jiného. 🤷♀️
V prosecu se dá koupat. Je to prý dobré na pleť.
Zrzavci:ano, cosi emerickýho v tom bude, páč je to hodně divnej postoj 😀
A taky je ten koník dvojnožka. 😀
Vzala jsem psa, dala mu svítící obojek, abych věděla, kde je, do kapsy jsem si strčila mobil a baterku o svítivosti průměrné bludičky, která láká na světýlka do močálů, a šla jsem. Po známých cestách se dá jít i za zamračeného nebe a novu, kde je světla naprosté minimum. Oči si přivykly - a to jsem šeroslepá.
Akorát co se mi stalo, že jsem šlápla do kaluže, kterou jsem neviděla. Nic horšího se mi za 13 let denního chození do lesa nepřihodilo.
kocoura219:Co říkáte na tento článek? 🙂
https://www.chovzvirat.cz/clanek/991-pozor-na-podomacku-pripravene-jidlo-kockam-muze-ublizit/
Tak ono proti jednotlivým tvrzením nelze nic namítat, jsou zkrátka platná. Ovšem jaké je riziko, že si kočku otrávím salmonelou nebo že se mi nakazí parazity z masa z Lidlu, že. Jako úplně nulové to riziko není, poslední dobou čtu o salmonele v kupovaných potravinách pomalu každých 14 dní, ale i tak…
Dělat rozbor a namíchat všechno, jak je třeba, hm, tak to nedělám ani u sebe a zatím žiju, tak to nebudu dělat ani u kočky.
Ono teď už se říká, že člověk by občas naopak hladovět měl a občas by měl mít období hojnosti; u šelmy bych si skoro tipla, že tam je ta predispozice k výkyvům ve stravě větší, tudíž by na to měla být uzpůsobená. Z toho mi vyplývá, že sem tam jí vynechat chod není na zastřelení majitele.
Ale samozřejmě ano, v ideálním světě by s domácí stravou bylo asi tak, jak píše pan veterinář.
Když si vzpomenu na Pumu a Hachiho… Jo, děje se to.
Pes je živý tvor, ne výrobek na krámě. I zdraví a kvalitní rodiče mohou mít nepovedeného potomka. Plus riziko úrazů, nemocí a doživotních následků…
Horsana:
Angeho pamatuji. Měl takovou asymetrickou lysinu. Taky jsem ho měla ráda.
Ale o tom to je - Taxis je jen velký živý plot, tudíž dobře připravený kůň ho skočí. Není třeba nic víc za tím hledat. Ta dvě tvrzení se vzájemně potvrzují. A průměrný účastník VP se na něj musí připravit a je jedině dobře, když si jej skočí párkrát předtím, než začne jet víc na vítězství a méně na opatrnost.
Problém se Stukem je ten, že ty výsledky objektivně vzato neměl. Nebyl spolehlivý skokan, nebyl průměrný účastník VP. Nepamatuju si, kdo vyhrál v roce 2007, ale tuším to byla Sixteen, která to dala z voleje. To byla výjimečná klisna. Ono těch vítězů, kteří běželi Velkou jednou a hned vítězně, je víc. Prakticky vždycky bez výjimky to jsou či byli výjimeční koně.
Stuke výjimečný nebyl a bohužel nebyl ani průměrný. Není to v žádném případě jeho vina ani chyba. Je to vina a chyba lidí okolo něj.
Edit: On by mohl být jednou fakt dobrý kůň do VP. Ale nedostal k tomu příležitost, uspěchali to.
S tím, že by se těm dostihům měli nějak rozumně věnovat během přenosu, naprosto a bezvýhradně souhlasím.
My bělouše myli lidským Dove šamponem se stříbrným efektem, aby nevypadal nažloutle. Tmavé koně pak tímto:
https://www.ketris.cz/sampon-pro-kone-leovet-walnut-500-ml?gclid=EAIaIQobChMI2NHKyoPpgQMVwpGDBx2gYQLcEAQYBSABEgIT9PD_BwE
Na výstavy jsme taky nejezdili, ale ti koně se někdy dokázali tak zasvinit, že nebylo zbytí.
XY.:Já vycházím pouze ze zpráv které mám. Na překážku nešel první šel až po hromadné kolizí. A na by se nehraje ale tady je podstatné. I když je to otázka vteřin i jeho kůň mohl být ovlivněn . Manévrem a hromadným karambolem.
To je pouze můj pohled na věc . A opravdu neřeším jak většina že se to stalo na Taxisu a i jiná překážka by dopadla stejně špatně když by se kůň zachoval stejně . A kůň použil instinkt co mu zbyl s přírody a ten se mu stal osudným.
Na místě ani poblíž jsme nebyl a vycházím pouze z dostupných zpráv pro veřejnost.
Ale šel tu překážku vpravo toho skoku, kdežto kolize se odehrála vlevo. Jejich pád neměl souvislost.
Navíc z toho záběru jsem měla pocit, že šel víc vpředu, takže ten hromadný pád nemuseli jezdec a kůň ani zaznamenat. Ale můžu se mýlit, jak říkám, z toho záběru moc moudrá nejsem, většina jejich problému se odehrála tak, že na ně nebylo vidět.
Když se podíváte na profil toho skoku, tak to je prostě jen docela obyčejný živý plot s příkopem, není ničím výjimečný, leda že je velký a mohutný - ale těch velkých a mohutných skoků je tam víc. Skáče se jako čtvrtá překážka naprosto účelově, protože je tam jednak místo, aby se koně mohli roztáhnout doširoka, jednak jsou koně v plné síle a soustředění na dostih, jednak je po třech zdálnivě jednoduchých skocích, z nichž ale dvojka umí být zákeřná, a navíc ty skoky mají přesně profil skoku takový, aby koně na Taxis připravily: Výškový skok, živý plot s příkopem, malá voda, tj. přípravný skok, ten samý skok, co je Taxis, akorát menší, a skok do dálky. Protože kůň na překonání Taxisu potřebuje všechno - být soustředěný, skočit dostatečně vysoko i dostatečně daleko, mít dobrý přehled a prostor a moci se pořádně rozběhnout. Je tam všechno splněno.
Kůň, který Taxis neskočí za těchto podmínek, buďto není schopen Taxis skočit (a tím pádem nemá v dostihu co dělat), nebo měl strašlivou smůlu.
https://www.sport.cz/clanek/ostatni-vana-o-padu-na-taxisu-nezkuseny-kun-sveho-sverence-uz-videl-na-zemi-5014389#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Váňu nijak nemusím, nejsem fanynka, ale asi ví víc než já nebo všichni tady. Tak to tak asi je, že kůň byl nezkušený. A co je to jiného, než že na to neměl?
Neměli ho dát do dostihu, neměli ho nechat to běžet. Chudák malý, umřel na ambicióznost lidí kolem sebe.
Arbora:“Jinak si myslím, že kůň se skutečně bál překážky; kdekoli jinde by ten problém nevyústil ve smrťák, tak si myslím, že to má souvislost.”
Týmto ste potrvdili presne to, čo píšem, že ten Taxis je stále problém. A mať skok, ktorý v prípade problému spôsobí smrťák takmer s istotou (Sottovento tiež nie je tak dávno, že), to je v 21. storočí naozaj neetické. Samozrejme, padá sa aj inde, ale štatisticky tie ostatné skoky vychádzajú lepšie, keďže sú bežne “používané” aj cez rok.Myslím, že taxis by mohol byť menej nebezpečný, keby sa skákal o 1-2 skoky neskôr, keď už sú kone skonsolidovanejšie a ten úvodný adrenalín oprchá, vytvorí sa nejaké poradie, atď. Ale to veľmi technicky nie je možné.
No, to už by nebyl Taxis. A padalo by se na něm i tak.
Jde o to, že Taxis není problém, problém je nepřipravený kůň/špatně vedený kůň/…, ale Taxis problém není.
Kdekoli jinde než před překážkou by leknutí koně nevyústilo ve smrťák, za tím si stojím, ale kdyby se takhle lekl kůň před kteroukoli překážkou, tak to ve smrťák vyústit může, protože kůň nebude na skok soustředěný. Jestli je to Taxis nebo ne, je celkem jedno. Kolik je to let, co ztratil kůň život na suchém příkopu? To je překážka, kterou přeskočím i já.
Jenom si myslím, že se ten kůň nelekl ničeho, co se tam jen tak dělo, jak píše tuším sutrik, to by reagovalo více koní. Spíš si myslím, že se bál překážky. A bál se jí proto, že na ni nebyl připraven nebo neměl potřebnou odvahu, zkrátka v tom dostihu neměl být.
Stejně tak se mohl bát i jiného skoku a dopadlo by to stejně, no, bál se Taxisu. Taxis se specificky trénuje - nebo netrénuje, ale to jen tam, kde se trénují velké živé ploty.
Statistika je věc pěkná, ale ještě hezčí je její interpretace a sorry jako, zjednodušení Taxisu vedlo ke smrťáku hned první rok. Tak ho asi nemá smysl modifikovat, ať to strašák je, ať tam lidi posílají jen koně, kteří na to mají.
XY.:Jo to určitě musí s tím počítat to je jasné . Spíš je ironie osudu že kdyby to nerozdýchal doplatí na nestoudnost a nezkušenost jiných.
A ano každý se může zranit i smrtelně v jakékoliv činnosti. Akorát tyto jsi ubližují u toho co milují . A to je taky krása života.
Cožeto? Liška spadl ze sedla po doskoku a mimo ten chumel. Ani on sám si nepamatuje, co přesně se stalo. Prý si není jistý, ale měl pocit, že jeho kůň skočil trošku šikmo, to je celý komentář, který k tomu mám k dispozici.
Takže jaká nestoudnost a nezkušenost jiných? Tam se vůbec neví, co zapříčinilo jeho pád, protože byl víceméně mimo záběr kamer a on si to nepamatuje.
XY.:No moc nechybělo a 4. překážka mohla být i Liškův skok že.Né nemohla protože by závod ztratil to čemu se říká prestiž že.
Nebylo by aspoň od věci mít vedle kamene kde se tesaji vítězové. I kámen jde se tesaji ty koně kteří závod a závody nezvladli - ale ani to se neudělá protože by to byla ukázka velké nedokonalosti a to nikdo v PR nechce.
Za mě je včerejší závod jen ukázkou faktů o čem dnes závody jsou a to o 💰.
,,A aby to celé mohlo být dále provozované řekněme že za vše může pouze kůň který se v tomto případě zabil jen sám sebe" . Takže vůbec nikdo z lidí nic špatně neudělal a za nic nemůže.
Jo a teď je zase rok čekání než bude 134. ročník a velká část veřejnosti se dozví že je sport kterému se říka koňské závody.
Liška to problému šel dobrovolně a s očima otevřenýma. Je mi ho líto, ale pokud chce dělat dostihy, musí počítat i s tím, že to dopadne špatně. Co má říkat třeba takový Gehm, že.
Zato Stuke…
Arbora:Myslíte, že Holčák pošle do dostihu koňa, ktorý nikdy predtým živý plot nevidel? Je to kôň, ktorý bol v tréningu od ročka u toho istého trénera, majiteľ si ho sám odchoval. Od začiatku kariéry bol smerovaný do prekážok. Naozaj si nemyslím, že je to stajňa, ktorá by poslala nepripraveného koňa na štart tak ťažkého dostihu, ako je VP.
A aby ste nemali pocit, že tu prosit dostihom nejako brojím, som bývalý aktívny účastník, ako majiteľ, tak aj jazdec. Ale, fakt ma mrzí pozerať sa na dostihy, ktoré vyzerajú takto a naozaj si myslím, že to bude smerovať ku zániku. Preto si nemyslím, že je treba hľadať výhovorky, prečo sa to stalo, ale riešenia, aby sa už také veci nestávali.
Já to myslela tak, že ten kůň v tréninku nezkusil skákat mohutný skok.
Já chápu, že Holčák a všechno, ale prostě ukázaná platí. A dle mého ten kůň na to neměl psychicky, nebyl dostatečně zkušený a té překážky se bál. A to nesmí, to jde o život.
Holčák není bezchybný ani bůh. Ani Váňa a spol. nejsou dokonalí, což bylo vidět nejednou. Takže jo, jsem přesvědčena, že se tam někde stala chyba nebo kombinace chyb na straně majitele anebo trenéra a žokeje.