Aktuálně: 3 725 inzerátů213 314 diskuzních příspěvků18 298 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 26.10.2023, 13:56:22 xxx.xxx.191.80

Angličané mají rčení - tak dlouho on ji nahání, až si ho ona chytí. Takže to je vlastně moderní a tradiční zároveň. 🙂

Varaxi
Varaxi 26.10.2023, 13:55:05 xxx.xxx.191.80
Zrzavci:

🤣 výborný.

a  vona jako baba ho uhání,jo?

neměli by bejt třeba ale někde f kafárně? Nebo f kině?

Podle tvaru lepry bych řekla, že je to kluk. 🙂 I, hm, vzájemný postoj obou aktérů o tom vypovídá. 
Trudník nevím, jakého je pohlaví, ale v dnešní době je to tak jako tak jedno. 😀 

Varaxi
Varaxi 26.10.2023, 13:36:54 xxx.xxx.191.80

S plnohodnotně diagnostikovanou plísní favus se tu nikdo nesetkal, takže logicky zbývá vyčistit a vydesinfikovat kurník, výběh, veškeré vybavení, které zbylo po předchozích nemocných slepicích, koupit zdravé jedince (příp. vejce) a vše by mělo být v pořádku. 
Maximálně se ještě nabízí poptat se po okolních chovech, jestli je v tomto směru v okolí nějaký problém. Teoreticky, pokud se tento problém v okolí vyskytuje, tak mít vlastní slepice ve voliéře, aby byl omezený kontakt s divokým ptactvem a dalšími potenciálními přenašeči. Víc asi dělat nelze a není to ani třeba. 

Varaxi
Varaxi 26.10.2023, 13:29:01 xxx.xxx.191.80
Zrzavci:

Nová doba, nemoce se křížej - vidite ten prach, jak se z něj práší? To je prašivina, co potkala cestou lepru, proto mu upadla ta ruka. a nemože tim pádem už konečně sbírat ty céčka.

Já bych prosila - nakreslete nikoli produkt lásky lepry a prašiviny, ale samotný ten akt. Protože to mi opravdu není jasné, jak si takovéto nemoci projevují vášnivou náklonnost. To by chtělo nakreslit, ale nikoli s uměleckou licencí, ale přísně vědecky, technicky a fakticky správně. 
Tak prosím, Zrzavci, jestli nakreslíte trudníka v láskyplném obětí s Mycobacterium leprae, tak fakt respekt!
(A teď se zamýšlím - pokud by trudník byl v kontaktu s leprou, ať už jakkoli něžném a milostném, asi by nebyl výsledek plod lásky Mycoparazitum trudrae, ale trudník nakažený leprou, ne?)

Varaxi
Varaxi 26.10.2023, 13:20:58 xxx.xxx.191.80
megi-the-pes:

Ty slépky tam bydlí na šutrech? A to je vše? A tam vedle takový hezký trávník. Když se nerozhrne peří, tak přece nikdo neví, co jim je, ne? Aby se vyloučilo to a tamto. Takto můžu říct, že je to minerálovitamínová nerovnováha. Prosím, abyste mě oddnes brali jako odborníka. Díky

Pro mě je největší odborník můj příbuzný, který jako svatební dar dostal několik slepic. Dokázal je mít v městském paneláku vkoupelně ve sprchovém koutě celé tři měsíce, než jim našel odpovídající podmínky u známého. 
Když se podívám na svoji koupelnu, vůbec nechápu, že bych tam měla slépky - udělala bych si slepičí hody a bylo by, ale on to nějak zvládnul. Nesly a všechno. A když je vezl do nového domova, vypadaly fakt dobře, žádné oškubané peří nebo náznaky nemocí. 

Varaxi
Varaxi 26.10.2023, 12:55:48 xxx.xxx.191.80
Espiro:

Když je schopen upustit pramáteř, pak nějaké vypadené C nikoho nemože překvapit! 

Jakože nedostatek vitamínu C se projevuje upouštěním pramáteří? A já žila v domnění, že prašivostí. 

Varaxi
Varaxi 25.10.2023, 15:06:19 xxx.xxx.191.80

Na tom pražském mostě
rozmarýna roste.
Žádný ji tam nezalévá,
ona neporoste… 

Tak to znám já.

Varaxi
Varaxi 25.10.2023, 14:06:42 xxx.xxx.191.80
bambule:

Když jsme u toho zahradničení, děvčata poraďte mi. Mám od jara krásný keřík rozmarýnu no na někdo mi radí, že na zimu vykopat dát do květináče a do chladné místnosti a někdo zase, že ten rozmarýn mám jen přikrýt netkanou textilií, že zimu přežije i v tom záhoně. Tak teď jsem na vážkách  a nevím co s ním. Nemáte některá zkušenosti s přezimováním rozmarýnu?

To záleží, jaké máte zimy. 520 m nad mořem je rozmarýn náladový a někdy to zvládne, někdy ne. Nejvíc záleží, aby nebyly holomrazy; když jsou, ani netkaná textilie a navrch smrkové větvičky nejsou zárukou přežití. 

Varaxi
Varaxi 23.10.2023, 16:48:18 xxx.xxx.191.80
Espiro:

A nebo tohle hádání z kreslení taky nemělo chybu

Obrázek

Já vždycky obdivovala ten dabing a překlad - jako ne obecně, ale v této scéně se museli pěkně zapotit, než to dali dohromady. 

Varaxi
Varaxi 23.10.2023, 16:28:07 xxx.xxx.191.80
Espiro:

Tak skválně, paní Zrzavá, namalujte orchestrión mravní bezmocnosti!!!

To je jak v Přátelích, kdy Rachel nakreslila něco ve tvaru fazole nebo ledviny a tuším Phoebe uhádla, že to je Nesnesitelná lehkost bytí. Tak nějak si představuji orchestrión mravní bezmocnosti. 

Varaxi
Varaxi 23.10.2023, 15:00:09 xxx.xxx.191.80
Neverend:

Ježiši Varaxi, to fakt myslíte,že uvěřím každé báchorce byť hezky upravené na netu? Kolik myslíte že mi je? 😀 A notabene jsem zažil křivé obvinění z pokusu o znásilnění.Naštěstí technicky to nebylo možné. Chápete už proč se tak čertím? 

To teda nechápu. Jak vás to jako opravňuje k tomu, abyste se choval jako zrůda? 
Aha, jo vlastně, podle sebe soudím tebe, že. Takže protože vy tu lžete dnes a denně, tak lžou všichni ostatní, nojo, to je ta vaše neomylnost, rozpoznat lež od pravdy - rozpoznávat netřeba, co se mi nelíbí, je všechno lež.
Fakt jste zbytečná existence. Ubližujete lidem kolem sebe a ještě z toho máte srandu, ovšem nikdy nic dobrého nebo přínosného jste světu nedal. Kdybyste hned teď přestal existovat, to by byla úleva!

Varaxi
Varaxi 23.10.2023, 14:35:10 xxx.xxx.191.80
Neverend:

Důvodem je,že vám nevěřím ty slohové práce o znásilnění. A myslím že nikdo rozumný a dospělý také ne. 

Máte důkaz, že si dotyčné dámy vymýšlely?!
Chápete pojem oběť? Obětí se stanu v okamžiku, kdy řeknu, že jsem oběť, a jsem obětí do té doby, dokud se neprokáže opak. To, že nikoho neobviním, neznamená, že nejsem oběť. To, že mlčím, neznamená, že nejsem oběť. To, že pachatele neodsoudí, neznamená, že nejsem oběť. Obětí přestanu být v okamžiku, kdy se prokáže nade vši pochybnost, že jsem si to vymyslela. 
Ale budiž, máte právo nevěřit. Ale nemáte právo se chovat takto k obětem. Můžete být rasista a nesednout si v autobuse vedle Roma, ale nemáte právo ho ze sedačky vyhodit. 
Máte právo pochybovat, tak jako pochybuje třeba Orionka, ale nemáte právo dál ubližovat a prohlubovat rány. 
Jste náhražka člověka. Je mi z vás blivno. 

Varaxi
Varaxi 23.10.2023, 14:24:50 xxx.xxx.191.80

120 kg neunese žádné plemeno. Existují koně, kteří takovou zátěž zvládají, ale nelze je rozpoznat na základě plemenné příslušnosti.

Varaxi
Varaxi 23.10.2023, 12:54:13 xxx.xxx.191.80
Neverend:

To je jak vyhnání z ráje toto.😀😀 Jako teď sám přemýšlím,jestli ne kvůli vám,ale  kvůli adminovi se neztratím.😀 Opravdu jen aby nemusel řešit takový žabomyší války a pitomosti. 😎 Stačí ať mi napíše sem a jemu klidně rád vyhovím. 

Ale tak vy jste prostě citový mrzák neschopný soucitu a sebereflexe. Jediné, co vás zajímá, jste vy, vaše peníze a váš pohled na svět. S tak netolerantní, nechápavou, hrubou a nevšímavou osobou se nedá vydržet. 
Napsat sexuální vtip o zneužití dítěte na téma o sexuálním zneužívání (nejen) dětí je prostě daleko za hranou sociálně funkční osobnosti. Konkrétní lidé se tu svěřují s nejtěžšími zážitky svého života a vám to přijde vtipné. Kdybyste neřešil žabomyší války a přispíval jen tam, kde máte co říci - ale jasně, já zapomněla, vy máte co říci vždy a všude, všechno víte, jste arbitr dokonalosti a každé vaše slovo je perla. Jste fakt poklad, jenom kopat. 

Varaxi
Varaxi 20.10.2023, 10:43:49 xxx.xxx.191.80

Prosimvás, ti jezdci mají smlouvy, dohody, povinnosti a práva předem jasně stanovené. To není tak, že by si ty koně vybírali, nebo že by jim je někdo přiděloval jak housky v krámě, to je celkem složitý proces (a kde je jednoduchý, je zas ošetřený smlouvou celkem jednoznačně). Do toho zasahují zranění žokejů i jezdců, splnění či nesplnění kvalifikace jiných koní a další vlivy. Tak, jak si to představujete, to prostě nefunguje a fungovat nemůže. 
Ani to, že je nějaký jezdec jedničkou ve stáji a může si vybrat, kterého koně dané stáje pojede, neplatí. Zasahuje do toho trenér a majitel koně. I kdyby to těm dvěma bylo jedno (jakože skoro nikdy to tak není), tak příčetný žokej vybere koně, který mu lépe sedí. Může to být kůň s horšími výsledky a šancemi, ale prostě žokejovi lépe sedí. Váňa, ač ho nemám ráda, a vyloženě se mi nelíbí, že z něj média dělají skoro boha, toto respektoval vždycky - na Sixteen nikdy nejel, protože to byla v povaze kobylí dáma, která neseděla jeho přízemnosti. 
A tak dále. Prostě si to představujete jako Hurvínek válku, no. 

Varaxi
Varaxi 18.10.2023, 13:29:41 xxx.xxx.191.80
assil:

Vcelku souhlasím a to co popsala Varaxi je takový nerealistický utopistický popis a v naprostý většině PP chovů to tak nechodí, ale tady je reč o dalmatinech a hluchotě, což se zrovna v PP chovu dost řeší a mrsknout bezpapíráky, navíc téměř stopro podle popisu v příbuzenský, je prostě vědomá výroba hluchých štěňat, teda prasárna.

Tak já takovou chovatelku (pravda, ne dalmatinů) znám. Takže to za utopii nepovažuju.
Ale jde o tu ilustraci, co všechno se může vyvrbit. A většina normálních chovatelů má alespoň představu, co si rodičovský pár v genech nese. 

Varaxi
Varaxi 18.10.2023, 09:56:24 xxx.xxx.191.80
Anonymní:

Inu dobrá, děkuji vám za vaše příspěvky i když s nima teda nesouhlasím. Nevím proč by nemohla mít fena bez papíru štěňata, není méně cenná. Znám spoustu takových fen, i v inzerci je mraky štěňat bez PP a je to plné právo majitele psa jak s ní naloží. Ale nenapsala jsem, že chci mít od ní štěňata, byla to úvaha.

Ale dobře, existuje nějaky vyšetření u veterináře který by mi odhalil případné vady feny nebo se to musí udělat až u štěňat?

Ony nejsou jen nemoci, které otestujete u feny a štěňat a víte, že už nikdy nic nevyleze. Ony jsou vady, nemoci a problémy, které testovat nelze. A tady nastupuje ta pravá chovatelská práce. Znáte rodiče feny? Jací jsou povahově, zdravotně, v jakých podmínkách žijí, jaké mají problémy? Co alergie? Hotspoty? Jaké výkony podávají? Jsou to psi-gaučáci, nebo je na nich nějaká zátěž, kterou zvládají? Jsou to konstitučně dostatečně silná, odolná zvířata? Ujdou v horku třicet kilometrů? V zimě se třesou v koutku, nebo běžné české počasí zvládají? 
Co sourozenci feny? Minimálně pravé sourozence nějaké má, jistě je všechny dokážete dohledat a zjistit si, jestli jsou to zdravá a kvalitní zvířata. 
Co Vaše fena? Co vybraný krycí pes, jeho rodiče a sourozenci, také je vše OK? Co širší rodina feny a psa, nevyskytuje se tam náhodou nějaká nemoc nebo náchylnost, která by mohla mít dopad na Váš odchov? Sestouplá varlata, žádné kýly (ani odoperované), nervozita, plachost, agrese, lízání tlapek, zdravé oči, orgány, kůže, srst… 
Pokud, a jenom pokud, víte, že jsou oba psi (fena i vybraný krycí pes) a jejich rodiny v pořádku, tak s pánem bohem kryjte a neste si následky. Pokud si nejste jistá (a to u bPP psa nejste, protože její předky a příbuzné nedohledáte), tak nechovejte. Nestojí to za to.
Bezpapírový pes totiž méněcenný je, a to v jednom jediném ohledu, totiž v tom chovném. V každém jiném se papírovému psu vyrovná a lecčems ho může překonat, ale z hlediska chovu a s tím souvisejících věcí (výstavy, sport atd.) prostě na papírové psy nemá. A to říkám jako člověk, který 13 let žil s milovaným bezpapírákem. Nestarala bych se o něj o nic víc, nemilovala bych ho o nic niterněji, nesžila bych se s ním o nic blíže, nebyl by mi o nic cennější, kdyby měl ten nejlepší rodokmen na světě. Ale nechovala jsem na něm. Nebylo to tak správné. 

Varaxi
Varaxi 18.10.2023, 09:23:44 xxx.xxx.191.80
Anonymní:

Levinská v USA udrzela sperma několik let…

Takové plemeno slepic neznám. 

😀

Varaxi
Varaxi 18.10.2023, 09:20:02 xxx.xxx.191.80

Mně by teda vadily bobky v trávníku hodně. I ty králičí - ono se to nezdá, ale jsou opravdu všude. 
Prostě u Vás ti králíci nemají co dělat. A pokud to nejde vykomunikovat, tak se o to holt musíte postarat sama. Pochytat a zabít nebo někomu dát, kdo si z toho udělá svíčkovou, je prostě logické, jednoduché a objektivně vzato nejlepší řešení. 
Co si budem, zvěřina to není, krádež to není, tak co? Nepřijít si pro vlastní zvíře, které zdrhlo k sousedům, je jako se ho vzdát.
Nebo na to jít přísně legálně, nález zvířete nahlásit na obec a dál neřešit. Ale já bych dala přednost té pečínce.