Aktuálně: 3 725 inzerátů213 315 diskuzních příspěvků18 299 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 06.11.2023, 16:41:15 xxx.xxx.191.80
zvedavec:

Fúha - 6.11.2023 - dnes som nazbierala niekoľko “supersladkých” fíg. A možno sa na strome ešte niekoľko ďalších stále nájde.

To je máte venku? Máte nějakou supersladkou mrazuvzdornou odrůdu?

Varaxi
Varaxi 06.11.2023, 11:38:16 xxx.xxx.191.80

Známá takto chová potemníky - má zdroj různých zbytků, ne všechno sežerou slepice nebo se hodí na kompost, tak má chov potemníků. Různé zbytky potemníkům, larvy potemníků slepičkám. Ekologie a kvalita. Jak by se řeklo, krása střídá nádheru. 🙂
Asi by se obdobně daly chovat i bráněnky, dle internetových zdrojů to není kdovíjak obtížné. 

Varaxi
Varaxi 06.11.2023, 10:44:36 xxx.xxx.191.80

Hůrka je Garoníkova teta? To je krásné shledání příbuzných. 🙂

Varaxi
Varaxi 06.11.2023, 10:22:03 xxx.xxx.191.80
Anonymní:

Zakladatelé a přispěvovatelé  "Teplákovek"  - kam jste se  ztratili? 😲

Já sice moc nepřispívala, ale diskuze jsem velmi ráda četla a chybí mi . . . 😟

My tu pořád běháme, ale je fakt, že teď je kecacích vláken více a tím pádem teplákovky hynou na oubytě. Navíc na podzim se toho v zahradách a sadech až tolik neděje. 
Založte listopadovou, třeba se ujme. 🙂

Varaxi
Varaxi 02.11.2023, 15:43:23 xxx.xxx.191.80

Pokud je kocour domácí, tak si myjte ruce po návratu domů a na ty cizí kočky nesahejte. Pokud je venkovní, tak alternativně minimalizací kontaktu (voliéra atd.), případně se o kocoura dobře starat, pravidelně ho kontrolovat a doufat. 
Měli jsme na vísce podobný problém, nepomohlo nic. Leda svoje kočky nepouštět ven, případně ta voliéra. 

Varaxi
Varaxi 02.11.2023, 15:35:46 xxx.xxx.191.80

V malochovu přidat hrst sena ráno a večer, kdy se stejně mění voda, snad není problém. Vůbec bych neuvažovala o variantě to vynechat. 

Varaxi
Varaxi 02.11.2023, 15:32:53 xxx.xxx.191.80

My máme slepice fakt vostré a kočku vyženou. To člověk vidí, že v tom kurovi dříme obávaný masožravý dinosaurus, nějaký raptor nebo co, a jako organizovaná smečka vlků se smeknou proti vetřelci. Kdo neuteče, toho uklovou. Uklovaly myši i hada a kočku bez problémů zaženou. 
Pes, ježek a noční tvorové, které tam vlezou, když pipiny spí, jsou horší. Ale přes den kočka opravdu radši zdrhá. 

Varaxi
Varaxi 01.11.2023, 13:39:06 xxx.xxx.191.80
megi-the-pes:

Už to začíná. Bílé vajíčko 83 g. To je od mladé. Mám katastrofických 10 vajec denně od deseti slepiček. Jdu na trh.

To bys moc neutržila, to nestojí za to. 
Spíš je lepší ušlehat žloutek s medem a bílek s citronovou kůrou a kapičkou oleje, každé zvlášť zabalit a prodávat to jako Luxusní dvousložkovou masku na obličej po dvou stovkách za kus. 

Varaxi
Varaxi 01.11.2023, 13:06:52 xxx.xxx.191.80
kometa:

Tak přesně to PSSM mě napadlo taky. Na první dobrou. A to fakt nechci.

Ony se průšvihy vyvrbí i u koní původně zdravých. Ale jít tomu naproti…

Ale inzerent to aspoň píše na rovinu.

Kdyby psal narovinu, tak uvede diagnózu. Takto se můžeme domýšlet a méně znalý si třeba myslí, že na tom krmení až tolik nesejde, případně že takto krmit koně je hračka. 
Toho koně bych nechtěla ani zadarmo. 

Varaxi
Varaxi 31.10.2023, 10:13:18 xxx.xxx.191.80

Divoké lamy si škrtněte rovnou. Zůstává alpaka, která je zdravotně náchylnější, a krotká. 
Nemyslím si, že lama je vyloženě snadno chovatelné zvíře, ale když už, tak rozhodně upřednostit krotkou. 

Varaxi
Varaxi 27.10.2023, 12:40:01 xxx.xxx.191.80
Zrzavci:

četla jsem pět set 😀

No, tak dlouho ne, zas tak stará nejsem, ale je to na internetové poměry hodně dlouho. 🙂 A divím se, že si na to někdo vzpomněl (pokud to zná Kilian ode mě). 

Varaxi
Varaxi 27.10.2023, 12:38:39 xxx.xxx.191.80
Fikovnice:

Ano, já měla na mysli právě to bPP…

Jak se pohybuje cena PP u tohoto plemene popravdě nevím.

Ruku do ohně za to nedám, ale myslím, že pocket verze plemen nejsou uznané v FCI. 

Varaxi
Varaxi 27.10.2023, 12:37:51 xxx.xxx.191.80
Buggyra:

Nutno si uvědomit, že toto téma nejspíš nebylo založeno (jakkoli do hlavy autorovi nevidím) za účelem upozorňování na vyloženě nezákonné jednání. Pouze za účelem upozornění na to, jak by inzerát “neměl vypadat”, případně zavádějící informace, případně řekněme neadekvátní cena.

Inzeráty, které jsou v rozporu se zákonem, porušují dle mého názoru i pravidla webu, a takové se patří nahlásit adminům k odstranění.

No však jo, fíkovnice to udělala správně. Ten inzerát je na hlavu, ale není nezákonný, tak ho dala sem. 
Jen na přímý dotaz přímo odpovídám, že ač je ten inzerát tragédie, tak na rovinu - půlka inzerátů je tohoto typu. A nelegální to není. Tak je to na kupujícím, jestli mu takové zvíře stojí za ty peníze. Informací o množírnách je všude milion.

Varaxi
Varaxi 27.10.2023, 12:27:55 xxx.xxx.191.80

Já to dávala léta páně i na iFaunu, ale to už je tak pět šest let. Minimálně. 

Varaxi
Varaxi 27.10.2023, 12:06:23 xxx.xxx.191.80

Ono to může být i stresem. U některých plemen a linií to mohou být genetické předpoklady. 
Pokud to chcete vyřešit, tak veterinář a pátrat. 
Pokud je vyloučena nakažlivost a zahojí se to časem samo, aniž by to způsobovalo nějaký diskomfort tomu zvířeti, asi bych to sledovala, sem tam vyfotila a porovnala fotky a jinak nechala být. 

Varaxi
Varaxi 27.10.2023, 10:53:12 xxx.xxx.191.80
bambule:

Chvilka páteční poesie 

Obrázek

Jojo, takových převyprávěných pohádek je hodně. 🙂 O Smolíčkovi, O Otesánkovi, Perníková chaloupka a další. Já měla ráda Hloupého Honzu za ten závěrečnou pointu. Byla jsem divné dítě, vždycky jsem fandila vlkovi nebo drakovi, a tady se konečně drak dočká:

Vypravěč: V zahrádce, kde stála chaloupka maličká, 
žil hloupý Honza a s ním jeho matička. 
Dobračka celé dny makala v lomu, 
zatímco Honza, ten nevyšel z domu. 
Jakživ se jenom tak za pecí flinkal, 
buď koukal do blba a nebo spinkal. 
Až jednou mamina vzplála jak svíčka, 
a kopla ho pohorkou do konečníčka.

Matka: Už tě mám po krk nehodný chlapečku, 
nemíním do smrti dělat ti děvečku. 
Vypadni do světa, ať už jsi v luftu, 
na cestách naraž si nějakou buchtu. 

Vypravěč: Vydal se Honza jen s uzlíkem na cestu, 
najít si ve světě solidní nevěstu. 
Došel do království, kde vládl smutek, 
a kdo měl dceru, ten dávno z něj utek. 
Bydlel tam totiž drak na hoře železný
a ten měl k svačině nejraděj princezny. 
Jakmile tamní král uviděl Honzíka, 
hned z trůnu vyskočil s mrštností kamzíka. 

Král: V životě nezřel jsem takého vazáka, 
Honzo, ty určitě troufneš si na draka. 
On jinak zblajzne mou poslední dceru, 
když ji však zachráníš, dám ti ji, věru.

Princezna: Stejně to nedobře dopadne tatíku, 
na draka to chce mít rozum a taktiku. 
Nedávno padla tam rytířů přesila, 
co zmůže Honza? Dyť má výraz debila. 

Honza: Děkuju, princezno, za tvoje lichotky, 
nemám strach, srdce mi nespadlo do botky. 
Půjdu teď za drakem do sloje na vršku 
a dám mu lopatou pořádnou přes držku. 

Vypravěč: Šel Honza, byl ale za chvilku zpátky, 
opuchlý, že málem neprošel vrátky. 
Na očích modřiny, tak ani nemrkl. 
A hned bez meškání chyt krále u krku. 

Honza: Ty lumpe, zlobou to v mé hlavě víří, 
vždyť ten drak měl držky alespoň čtyři. 
Jen sem ho lopatou po jedné fláknul, 
on těmi dalšími hravě mě zmáknul. 
Navíc se přiznal, ten hnusný obluda, 
že chodil za mlada 20 let do juda. 
Pak ještě naposled kop do mé brňavky
a řek, ať princezna nemyslí na vdavky. 
Tu prý mám do sloje přivésti kalupem, 
předtím ji posolit a polít kečupem.

Jinak Červená karkulka je krásně zpracovaná v sérii Mrazivá tajemství:
https://www.stream.cz/mraziva-tajemstvi/serie/epizody-3982

Varaxi
Varaxi 27.10.2023, 10:37:39 xxx.xxx.191.80
zbynek:

Dobrý den, ano ten inzerát zde je. Přiznám se, že psi nejsou moje parketa 🙂 Je problém ta cena nebo to, že někdo prodává štěňata, co se před pár dny narodila?

Spíš než podvod to bude taková ta haluz ve stylu - prodám ojetou felicii za sto tisíc, když reálná cena je desetinová. 
Pravděpodobně množka pro peníze, ale netají se tím a důkaz o špatném zacházení nemáme. American bully je plemeno těžce zatížené, a pocket verze ještě víc, ale na druhou stranu to by se nemohlo inzerovat mnoho plemen.  Možná většina. A pes bPP je technicky voříšek. 
Nakoupí jen velice neznalý člověk, ale kdo chce kam… 

Varaxi
Varaxi 27.10.2023, 10:28:15 xxx.xxx.191.80

Všechno jde, když se začne šlechtit na rozumnou a dlouhodobě udržitelou výkonnost. To pak vypadnou všichni koně slabé konstituce zcela přirozeně a pak stačí jen trochu rozumu a transparentní informace o jednotlivých koních. 
Jenže to první (rozum) je velice málo pravděpodobné a to druhé (transparentnost) prakticky nemožné. 

Varaxi
Varaxi 27.10.2023, 10:23:38 xxx.xxx.191.80
Anonymní:

A vzniká chaos v názorech nebo v lidech? Pro hledače pravdy je přece lepší přemýšlet o čem , nez s kým. Nebo je důležitější přejímání postoje nez obsah.

Vzniká chaos v příspěvcích. 

Když se bavíte, třebaže nevíte s kým, tak každý příspěvek přirozeně navazuje na ten předchozí. 
Když se bavíte s více anonymy, těžko se dohledává, co kdo už řekl, a tím pádem někdy nevíte, jak to myslí, na co navazuje a podobně. Teoreticky tomu lze předejít tak, že každý anonym všechny relevantní předchozí projevy zopakuje, což by napomohlo přehlednosti, ale jako elegantní řešení mi to tedy nepřipadá. 
Pro mě za mě, ať se anonymové odlišují písmenky nebo čísly, je mi to jedno, nikdo nemusí psát svá jména nebo přezdívky, ale je dobré vědět, co kdo už řekl, na co navazuje a kdy třeba jen upřesňuje předchozí názor a tak. 
Což jako ano, ono to jde odlišit podle IP adres, ale je to dost vopruz.