Aktuálně: 3 182 inzerátů222 331 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 30.01.2024, 16:31:23 xxx.xxx.191.80
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.01.2024, 16:08:29

Jenomže to inkriminované místo, kam se javor může vysemenit, je třeba celá ta pastvina. Javor semení do velkých vzdáleností, proto má ty vrtulky, aby mu to lítalo do daleka. 

Varaxi
Varaxi 30.01.2024, 16:29:54 xxx.xxx.191.80
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 30.01.2024, 16:08:29

Pokud je ten javor moc blízko, že může semenit do pastviny, tak se tam koně bezpečně pást prostě nemůžou. Rozhodně ne v době, kdy tam můžou reálně být ta semena nebo malinké stromečky. Vzhledem k tomu, že pastvinu obvykle nikdo nezametá ani neluxuje, tak tam nějaká zapomenutá semena být můžou v podstatě celoročně. 
A pak je to na posouzení individuálního rizika a možností - kdo nemá kde jinde pást, tak si to může dvakrát týdně jít projít a semenáčky vytrhávat, přičemž mu nezbývá než doufat, že nic nepřehlédl a že to bude stačit. 
Jediné efektivní řešení je ty stromy z blízkosti pastvin odstranit. A pakliže to není možné, je každá další alternativa pracná a riziková, no. 

Varaxi
Varaxi 30.01.2024, 15:24:58 xxx.xxx.191.80

Lízací pozitivní test na drogy lze celkem snadno rozporovat. Pak sice strávíte pár hodin na psychiatrické léčebně nebo lékařském zázemí záchytky, ale riziko, že Vám najdou na oficiálních a průkazných testech nelegální látky po užití běžně dostupných CBD kapek je opravdu minimální. 

Varaxi
Varaxi 30.01.2024, 14:58:18 xxx.xxx.191.80
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.01.2024, 13:34:23

Nene, můj brouček půjde spinkat v sedm večer a vstávat bude též v sedm. Mezi tím se maximálně jednou vzbudí a po základní péči ihned zase usne. 
Přes den bude spinkat od dvou do čtyř. 
Bude plakat, jen když se bude něco vážného dít, takže nikdy. Bude rád pít mlíčko a nebude slintat, kousat ani žužlat. Bude ho bavit berany berany a takhle jedou malí páni a kovej, kovej, kovářičku. Bude mít rád dlouhé procházky, nebude tahat zvířata za uši a nebude mi ujídat žížaly z kompostu. 

Varaxi
Varaxi 30.01.2024, 13:08:45 xxx.xxx.191.80
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.01.2024, 12:32:03

Tak když vstávám do práce na deset, vstávám před osmou, protože do práce jedu cca dvě hodiny. To vstávám už za světla. 🙂 
Když vstávám na osm do práce, tak vstávám před šestou, to je ještě na baterku, to jo. Ale ještě pár měsíců… a už vstávání do práce nebudu vůbec řešit. 🙂

Varaxi
Varaxi 30.01.2024, 12:23:49 xxx.xxx.191.80
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.01.2024, 08:17:19

Ona to Bodlinka psala 11. ledna, to to byly skutečně spíš slepičí kroky. 🙂
Ale ano, je to super, vstávat za světla… 

Varaxi
Varaxi 30.01.2024, 12:19:09 xxx.xxx.191.80

Krmím jen přes zimu (od mých narozenin do narozenin táty, tj. od druhé půlky října do začátku května). Pak už si myslím, že krmit není nějak existenciálně nutné. Rozhodně ne přímo, alespoň u těch, kteří mají zahradu. 
Pěstuju ptáčkům slunečnici a mák, nikdy neobírám keře do posledního kousku ovoce a jediné, co před nimi chráním, jsou kanadské borůvky, protože ty bych fakt ani neochutnala. Máme bez a ptačí jeřáb, brslen jsem teda zamítla, protože je jedovatý. Přemýšlíme nad svídou a hlohem. 
Nepoužíváme zbytečnou chemii, takže nějaké hmyzáctvo na zahradě máme non-stop, zjistila jsem, že zelí už prakticky pěstuju jen, abych chovala housenky pro ptáky. 🙂
Přes léto mi dává větší smysl pítko, případně koupátko. A zjara, jak uvidím první vlaštovku, jim děláme blátíčko na hnízda (pokud není blata všude dost, žejo). 
Nikomu nekážu, co má jak dělat - myslím, že různí lidé a různé podmínky nutně musejí vést k různým systémům příkrmů. Jasně, jsou věci, které jsou objektivně špatně, ale jestli krmit přes léto, to je opravdu otázka názoru a podmínek každého jednotlivce. 

Varaxi
Varaxi 29.01.2024, 09:40:02 xxx.xxx.191.80

Já to pořád říkám - doma vyškvařené sádlo je bezkonkurenční. 

Varaxi
Varaxi 29.01.2024, 09:17:37 xxx.xxx.191.80

Já nevím - tuším bodlinka říká, že králíci dlouhé vlákno nepotřebují pro trávení (na rozdíl např. od koní) a tím pádem jsou různá granulovaná krmiva pro králíky vhodná i bez přidání běžného sena. Standardní granulovaná krmiva se nenamáčejí, granulované seno pak asi lze doplnit okusem zvlášť. 
Mně se to taky nezdá, ale nejsem ani veterinář, ani letitý chovatel. 

Varaxi
Varaxi 25.01.2024, 13:25:35 xxx.xxx.191.80

No, lidi pod ním chodí. Takže přes dva metry. Plus kdyby náhodou spadl ze zábradlí, tak připočítej ještě tak metr třicet. 
Já kočky ráda, ale psy prostě víc. 

Varaxi
Varaxi 25.01.2024, 13:23:39 xxx.xxx.191.80

Jinak klidně využívejte to nářadí, které máte doma. Přecedění přes nerezové sítko ničemu nevadí. Pokud kontakt kovu s kefírem není dlouhodobý, tak bych se tím vůbec nezaobírala, a pokud je dlouhodobý, tak bych spíš měla obavy o to náčiní, aby nezčernalo. Nerezovému by se ale nemělo nic stát ani tak. 

Varaxi
Varaxi 25.01.2024, 13:20:52 xxx.xxx.191.80

Kefír zakysá i šlehačku a i po kysání se dá našlehat. Kysala jsem různá rostlinná mléka, pokud Vám nevadí, že zrna budou kontaminovaná drobky, tak i milkshaky s ovocem nebo ovesnými vločkami. Někdo tím prokysává různé šťávy a prý to zrnům nevadí, pokud se kysání šťáv prokládá kysáním mléka, ale to jsem nikdy nezkoušela. 
Zkvašený kefír se dá překapat na něco jako sýr, který lze ochutit na mnoho způsobů a vyrobit z toho různorodé pomazánky. Dá se to nacpat do kynutého těsta na různé typy pečiva, na sladko i na slano. 
A využití v kosmetice je také bohaté. Domácím kefírem jsem léčila plísně na tlapkách u psa - a úspěšně. 

Varaxi
Varaxi 25.01.2024, 13:03:08 xxx.xxx.191.80
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.01.2024, 13:00:24

Mívám otevřené dveře na balkon… Takže záleží, jak moc dobře umějí skákat. 🙂 

Varaxi
Varaxi 25.01.2024, 12:58:47 xxx.xxx.191.80
Zrzavci:

https://g.cz/7-umeleckych-del-ktera-dokazuji-ze-prodat-se-da-vsechno/

husto hustý. A já si tady říkám, že ešivá ty moje dětinský “kresbičky” nejsou moc velkou urážkou opravdovýho malování.

MEGI - VYRÁŽÍME DO JŮESEJ.

Jedu s Vámi jako odborný kritik. 🙂
Případně, pokud o tuto mou profesionální službu nebude zájem, tak se hlásím jako hlídač psů. 🙂

Varaxi
Varaxi 25.01.2024, 12:02:19 xxx.xxx.191.80

Můžete. 
Tibetskou houbu jsem měla dlouho, několik let. Trvá celkem dlouho, než to naroste tak, aby Vás to omezovalo. Někdy jsem měla pocit, že se spíš zmenšuje. Já tím hlavně vyráběla ze sladké smetany zakysanou, ale dá se to použít na kde co. Navíc v jistých kruzích je o ni docela zájem a dá se prostě rozdat. 
Takže bych se nebála, že nebudete vědět, co s tou houbou. 

Varaxi
Varaxi 25.01.2024, 11:46:35 xxx.xxx.191.80
Zrzavci:

No já třeba nic z toho, co jste jmenovala nepáchám, takže si ten povzdech v pohodě myslím můžu dovolit.

edit- trofeje z Domečku, který jsme koupili jsem poskytla dále, na zdi je nemám.

a ano impresionismus- jako každé nové umění byl zpočátku kritizován, i jsem to psala, nicméně i zde platí to, že je do toho nějaký vklad a myslím, že to je něco jiného, než jsem právě vytvořila já a ten pán, co kreslil ten kalendář, kde to vypadalo naprosto totožně. Tohle a mrtvá kočka není umění. To je výměch těm, kteří za to vyhodí peníze a áchají, jak je to geniální 😀

Obrázek

Já Vám to zrecenzuji, můžu?

Obraz Smutek nad přejetou kočkou je plný ostrých hran a přímek. Převažující jednoduché geometrické obrazce ostře konstrastují s využitím širokého spektra barev, neboť strohost tvarů vyvolává očekávání podobné strohosti i v barevné škále; ta je přitom bohatá, využívá jak primární, tak sekundární barvy, ostré i tlumené, kontrastní i doplňkové. Převaha chladných barev vyvolává citovou odtažitost korespondující s pocity prožívání smutku a odkazují na první fázi - popření. Absence červené reprezentující hněv a černé jako symbol deprese jasně uvádějí, že smutek nad zmařeným životem rozhodně nepřebolel a není zpracováván, protože hněv a deprese jsou až následující fáze prožívání smutku. Jemná pastelová růžová a fialová však uchovávají naději na smíření se s nastálou smutnou situací. 
Již zmíněné ostré hrany a úhly pak deklarují palčivost pocitu. Lichý počet obrazců vyvolává dojem nesouladu a nespokojenosti. Obrazců je zdánlivě pět, další je obdélník, který rámcuje celé dílo, a posledním je tečka v pravé části obrazu. Dohromady jich je tedy sedm, což odkazuje na tradiční pověru, že kočka má sedm životů. Trojúhelníky v pravém dolním rohu vyvolávají dojem symetričnosti, tento dojem je však náhle narušen použitím linek a vznikem víceúhelníků, což vyvolává existenciální napětí. 
Název obrazu je přímo jeho součástí a písmo, kterým je text vytvořen, je záměrně jediným zdrojem křivek. Přináší tak útěchu a nadhled, připouští úlevu a znovunalezení potěšení v životě. Titul je úmyslně předsunutý barevné části obrazu, aby na sebe strhnul dostatek pozornosti a vyvážil negativní pocity. 
Kontrastem k bohatosti barev a tvarů je jednoduchý černý puntík v pravé části obrazu, je téměř nepostřehnutelný. Jeho účel spočívá právě ve znázornění bezvýznamnosti - všichni jsme jen takový malý puntík, neprosto bezbranný ranám osudu. Jedná se o odkaz na biblické Prach jsi a v prach se obrátíš.
Obraz je dechberoucím komentářem existence, prožíváním smutku a smrti, ale též oslavou života kočky, vyjadřuje k ní obdiv, úctu, něhu a lásku. Zdůrazňuje důležitost prožití smutku, akceptování fatality života, vyrovnání se s těžkostmi. Přináší naději a útěchu v těžkém životním období. Je láskyplný, něžný a zároveň ostrý, rázný, přináší tak celou smršť emocí. 

Varaxi
Varaxi 25.01.2024, 08:40:45 xxx.xxx.191.80
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 25.01.2024, 08:16:17

Nevím, no, nahatí lidi mi připadají úplně v pohodě. Taky to není nic nového, takový Discobolos a další, Venuše, David, Adam, prostě nahý člověk není nemorální, šokující ani pobuřující. Je jen nahý. Nemám s tím nejmenší problém. Současné celebrity a jejich kampaň pro Petu, kde jsou ti lidi taky nahatí, mi nepřijde nijak pohoršující (teda kromě toho politického sdělení, že kožich je fuj).
Ale tohle je jiné, tohle je prostě mrtvá kočka ve vitríně. Proč tam je? Hezké to není, zajímavé to není, originální to není, tak jakou to má funkci? Proč tu kočku prostě nepohřbít? I hodit ji do popelnice mi přijde lepší než tohle. Proč se na ni mám koukat? 
Ať mi nikdo neříká, že kdo nechce, ten se na ni koukat nemusí - to by nebyla ve vitríně na veřejné ulici, ale někde uvnitř nebo bokem, aby se na ni lidi museli cíleně jít podívat. 
Je mi té kočky vlastně líto. Chápu, že jí je to už jedno, ale i tak. 

Varaxi
Varaxi 25.01.2024, 08:16:51 xxx.xxx.191.80

Mně přijde, že to není umění. Nic uměleckého v tom nevidím. Prý je třeba přečíst si ten nápis na kapesníku, což jako dobře, to beru, ale vidím to blbě, nedokážu to přečíst a článek nezmiňuje, co je tam napsáno. Do Přerova kvůli tomu nepojedu. Takže pořád je to pro mě jen mrtvá kočka. 
A fakt nevím, proč by se to mělo vystavovat. Co s tou kočkou bude po výstavě? To ji někomu prodají? Nebude se rozkládat, i když je zalitá v umělé hmotě? Nebude to časem měnit barvy? Nebo ji vyloupnou ven a zakopou na zahradě? Udělají z ní další exponát?
Já nevím, toto mě nijak neoslovuje. Přijde mi to ujeté a neetické. Jako nějak moc mě to nešokuje nebo nepobuřuje, je to prostě mrtvé zvíře, to není nijak šokující. Ale přijde mi divné vzít tu mrtvou kočku a dát ji do vitríny. 
Vycpané zvíře aspoň je ukázka nějakého umu, když už ne umění, ono to není jen tak, vycpat zvíře, aby vypadalo jako živé. Jiné exponáty jsou poučné, zajímavé z vědeckého hlediska. Ale tohle je mrtvá kočka. Nic víc. 
Toto je prostě… nevím, necitelné a zbytečné.