»
Odpověď na příspěvek uživatele
JanaJanaJanaJana z 21.11.2024, 20:11:35
JanaJana, umíte číst?
Nemusím umět uvařit polévku, přesto mohu v restauraci oprávněně kafrat, že byla přesolená a s nedovařenou zeleninou. Nemusím umět šít, přesto můžu jít reklamovat kostým ke švadleně, protože mi nesedí a má každý rukáv jinak dlouhý.
Nemusím umět napravovat psy, abych věděla, že tohleto je špatně. Nemusím mít pro to konstruktivní řešení, to mají lidi většího kalibru než já. A přijde mi úsměvné, že to vyžadujete tu na intetnetové diskuzi. Normální výcvikář Vám řekne, že musí psa vidět, jak reaguje a co dělá, aby mohl říct, jak s ním pracovat. A pokažený pes, ať už nevychovaný, nebo skutečně agresivní, vyžaduje víc než normálního výcvikáře.
Konstruktivní řešení jsem nabídla, nelíbilo se Vám, prý jak toho chci dosáhnout? A sama nabízíte obdobné řešení, aby majitelé vychovaných bull plemen šířili osvětu. To Vám připadá snadněji dosažitelné? Není ničí povinnost sdílet své znalosti, a už vůbec ne zadarmo, naopak je povinnost majitelů se o své psy starat, jak jsem navrhovala já.
Tak navrhuji jiné řešení, a sice to, aby majitelé pokažených psů šli za skutečnými odborníky. A tady se dostáváme do slepé uličky, že, protože podle mého toto není odborník, kdežto podle Vás patrně je. Tak jak takového odborníka poznáme? Já navrhuju jako jeden z faktorů uvážit, kolikrát se danému výcvikáři porvali psi. Protože nechat je servat se znovu a znovu není dle mého normální.
Kdyby ten pes běhal na volno a zahryzl se do Vašeho psa ve třech jednotlivých případech, taky byste říkala, co měl jako ten chlápek jiného dělat? Nebo byste mu vynadala do …? Chápete, že jemu ten pes běhal na volno, na volno mezi jeho dalšími psy? A Vám to přijde jakkoli obhájitelné?
Plus to polidšťování je na grc. Mezi ním a Adélkou z patra, která nosí psíka v kabelce, sem tam servíruje veganské menu, lakuje mu drápy a kupuje Gucci obojky, protože si to ten psík přeje, není rozdíl.