Aktuálně: 3 182 inzerátů222 334 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 14.06.2024, 11:47:26 xxx:xxx.80f7:9d77
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 14.06.2024, 11:33:24

Krev to opravdu naředí, tudíž to může fungovat všude, pokud je tento efekt žádoucí. O odtoku špatné krve si myslím s dovolením svoje - prostě jak je ta krev naředěná, tak to krvácí. Nevěřím, že pijavice nějak rozdělí krev na dobrou a špatnou a té špatné řekne, ať odplave pryč.

Ale tak či tak, léčí to a pomáhá. Pomohla mi na křečové žíly, tetě na záněty dásní, strejdovi na nespecifický zánět šlachy atd., pomůže i tam, kde je třeba zabránit srážení krve. Jen moc nechápu, jak přesně má pomoct tady. Pokud to bude dole vyhojené, pak ji nemá smysl přikládat. Pokud se bude muset to maso dávat pryč uměle, pak pijavice zvyšuje krvácení, tam je to dle mě kontraproduktivní. Kdyby existovala šance, že se to maso přichytne a zahojí, tak bych chápala využití pijavice, ale takto mi to smysl moc nedává. 

Každopádně v Německu je hirudoterapie oficiálně uznaná léčba, tak by to doktor mohl objektivně posoudit. U nás jsem se setkala u lékařů jen se zvednutým obočím.

Varaxi
Varaxi 14.06.2024, 11:21:03 xxx:xxx.80f7:9d77

Pijavice léčí hlavně záněty, což asi není od věci, ale - snižují srážlivost. Nevím nevím, aby ta rána po odpadnutí toho mrtvého masa zbytečně nekrvácela. Ono to není žádné drama, ale pijky se hodí spíš na chronické problémy. 

Jako takhle - pokud to je na dobré cestě, tak bych neexperimentovala. 

Varaxi
Varaxi 13.06.2024, 08:52:38 xxx.xxx.137.233

Ať mi nikdo neříká nic o tom, že změna identity je nepřirozená. Moje zvíře dokázalo jen během tohoto rána změnit identitu z Vikinga Blitoně Poblitsona na Římana Serinkuse Maxima a zpátky třikrát. Někdy má ještě identitu pana Smrdíška, ale tomu jsme dnes díky včasnému zásahu předešli.

Dnes je venku krásně slunečno, ale chladno. Rajče a paprika kvete jak o žovot, naopak to definitivně vzdala jahoda. Byla pohřbena se ctí v žížaláriu. 

Varaxi
Varaxi 12.06.2024, 13:22:05 xxx.xxx.137.233
ančovička:

…😀zatím k pití nedošlo,neb jezdim autem,ale po stráveném dni s mojí 3a půl letou vnučkou, večer určitě k něčemu takovému dojde, na uklidnění nervů 🤣🤣🤣…

Doporučuju medovinu do piva v poměru 2:3. Pije se to zlehka jako pivo, ale hlava se po tom motá jak po medovině. 🙂

Varaxi
Varaxi 11.06.2024, 09:16:20 xxx.xxx.137.233

Je čilý a žere, i když je trochu klidnější než obvykle. Má dva mèsíce a je to příslušník druhu homo sapiens. Uši hřejí, chodidla ne. Což je prý typické pro horečky u dětí, že mají horký trup a hlavu, ale hrudní a pánevní končetiny ne.

V lékárně mi doporučili toho zgerba, co mám teď…

Já snad pojedu za doktorkou, ať mi ho změří.

Varaxi
Varaxi 11.06.2024, 08:25:36 xxx.xxx.137.233

Lidi, potřebovala bych poradit - nechovatelské téma. Máte někdo tip na slutečně spolehlivý teploměr? S odchylkou třeba jedna, dvě desetiny stupně?

Malý byl včera očkovaný s tím, že 38,5 stupně už mám srážet. Teploměr mi je stejnou metodou a na stejném místě schopen naměřit cokoli od 36,4 po 39,2. Tak jako… to není ani orientační hodnota, jestli je ok, nebo srážet, volat sanitu nebo rovnou pohřebáky… Malý vypadá dobře, teplotu má, ale chová se jak obvykle, tak nevyšiluju, ale i tak nevím, co s ním mám dělat. 

Varaxi
Varaxi 11.06.2024, 03:15:08 xxx.xxx.137.233

Já jako pacient s kožními záněty říkám: do malých nezasahovat, nechat uzrát do provalení, pak citlivě vymačkat. Velké nechat na chirurgii otevřít, vyčistit a ošetřit. 

Nejsem pes, původ rány byl jiný, neměla jsem nekrotizující tkáň… Ale toto se mi teda vůbec nelíbí, to se fakt divím, že se to nechává být.

Varaxi
Varaxi 10.06.2024, 15:28:04 xxx.xxx.137.233

Železo pro těhotné v libovolné formě by nemělo způsobovat problémy. 

Varaxi
Varaxi 10.06.2024, 03:33:40 xxx.xxx.137.233

Chudinka malá ňafatá!

Radu nemám, jen že je mi Hachiho líto… Držím palce, ať se co nejdřív uzdraví. Není to tak dávno, co jsem měla záněty způsobené zlatým stafylokokem, vypadalo to podobně a bolelo to jak čert. :/ 

Varaxi
Varaxi 05.06.2024, 03:08:51 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 04.06.2024, 21:31:39

Má Norinka nějaké následky? Nebo to ta Vaše holka šikovná zvládla bez nich?

Varaxi
Varaxi 28.05.2024, 21:57:06 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 28.05.2024, 21:51:42

Tak různě - ze psa, kočky, partnera…

Varaxi
Varaxi 28.05.2024, 13:55:20 xxx.xxx.137.233

Veterinář podle mě narážel na snížení imunity a celkové tělesné konstituce u jedinců s málo pestrým genofondem. Omezení chovatelské základny je v podstatě základ čistokrevného chovu a v očích některých lidí jde s tím ruku v ruce určitá náchylnost. 

Nebrala bych to na Vašem místě tak vážně - jednak náchylní psi se vyskytují i mezi voříšky, jednak o tom čistokrevný chov je, najít slabé jedince a vyloučit je z chovu, jednak to celé je teorie. Váš odchov může být naprosto ok a nemoc mohla být způsobená vlivem prostředí.

Varaxi
Varaxi 24.05.2024, 12:41:07 xxx.xxx.137.233

A to já se králíka ve svíčkové nevzdám. Jako děti jsme měly králíky taky za kamarády, ale z každého vrhu jen jednoho, zbytek byl mňam mňam. A vepřík, řízečky, domácí paštika, sulc z vepřových nožiček, mozeček ve vajíčku… ách, jak já miluju jídlo! Blbej chleba se sádlem chutná jinak z vlastního prasátka. 

To je prostě nastavení v hlavě, starám se o zvířata, když jsou na živu, a ona mi za to dají maso.

Ani toho psa jsem neměla bez užitku, byl to můj domácí fitness trenér, léčitel a psycholog v jednom. 

Varaxi
Varaxi 21.05.2024, 10:45:01 xxx:xxx.9766:c745

Zánět vejcovodu nebo tak něco, může se to spravit a nemusí.

U křepelek to chce neředit krmnou dávku, ony to jsou továrny na vejce, přitom volátko mají malé. I hrst trávy může naředit koncentraci látek tak, že to bude málo. Ale to by se problém pravděpodobně projevil aspoň občas u více kusů. Je sice možné, že jedna slepička je na nedostatek minerálů náchylnější, ale z mých (pravda, nijak rozsáhlých) zlušeností buďto má problém aspoň polovina hejna, nebo nikdo. Takže bych řekla, že z Vaší strany je vše v pořádku, chyba bude v té křepelce.

48 hodin ta vajíčka sice snesou, ale, no, dobrou chuť. Rozhodně bych to nepovažovala za žádoucí. Vliv na kvalitu to mít určitě bude. Zas i tak to bude lepší než vejce z marketu, které zažívá teplotni šoky, transport a všecko.

Varaxi
Varaxi 18.05.2024, 02:05:06 xxx.xxx.137.233

To záleží, jak ty lidi za kasou hlídá vedení. Leckde kontrolují, aby ta položka byla namarkovaná opravdu jen jednou, maximálně dvakrát, a prodavačkám hrozí pokuty a ztráty prémií. Ta kasa sama eviduje, co se markuje, a potenciálně problematické nákupy sama nahlásí. 

Jestli to zatím nedošlo na Slovensko, nebojte, je to jen otázka času. 😉

Varaxi
Varaxi 15.05.2024, 10:43:08 xxx.xxx.137.233

Jj, Minivaraxi už má pět týdnů. 🙂 Proto sem tak málo chodím - čas mám jenom, když kojím nebo odstříkávám a Minivaraxi spí. Jinak když spí, spím taky. 🙂

Varaxi
Varaxi 15.05.2024, 10:35:16 xxx.xxx.137.233

Já toho mléka až tolik nemám, aby to stálo za to. Je to hygienicky docela náročné, navíc tam jsou další podmínky. Já třeba nevím, jestli budu brát léky na svůj zdravotní problém a tak.

No a pak taky bydlím moc daleko od nemocnic, které sběr mléka organizují. Takže je to holt pasé.

Varaxi
Varaxi 15.05.2024, 08:05:30 xxx.xxx.137.233

Mno, abych přispěla chovatelským tématem: Byla jsem o víkendu u rodičů a tam jsem konečně přišla na to, co mám dělat s přebytečným mateřským mlékem. Dávat je slepicím. 🙂 Máme nyní asi nejdráž a nejkvalitněji krmené slepice široko daleko.

Nějak se to teda moc neprojevuje. Nesou hezky, ale to nesly i předtím.