Aktuálně: 3 182 inzerátů222 331 diskuzních příspěvků18 380 uživatelů

Příspěvky uživatele

Varaxi

Varaxi
Varaxi 24.07.2024, 16:41:05 xxx.xxx.137.233

Potíž s těmi nechtěňátky je často v tom, že buďto byl důvod, že jsou nechtěná, nebo, i kdyby nebyl, stejně si nesou následky. Takže často je s nimi nějaký problém - přerostla, mají zdravotní neduh, jsou hlučná, straní se člověka atd., ale i kdyby ne, tak nejsou správně vychovaná, opečovávaná a na péči uvyklá. Ječí, když slyší vysavač, nesnášejí česání a stříhání drápků, brání si svůj prostor, mohou mít parazity, zplsnatělou srst, otlaky, jsou zvyklá na nekvalitní krmení a jiné nechtějí, koušou a tak dále. 

Neříkám, že 100 procent jedinců je takových, ale je jich dost. On bezproblémový králík, morče, pískomil nebo třeba papoušek nevyžaduje obvykle tolik péče, aby nebyla vůle se o něj postarat, i když ho třeba nějak moc nechtějí. Lidi se zbavují většinou těch problémových mazlíčků.

Jako já bych něčího domácího mazlíčka taky nejedla, ale co s nimi, taky nevím. 

Varaxi
Varaxi 24.07.2024, 08:40:08 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Landeska z 24.07.2024, 08:02:40

A jak jí budete říkat? Lady Gaga? 😀

Husy jsou krásná zvířata. Z celé drůbeže nejkrásnější. Konkurovat jim nemohou ani roztomilé kačenky. 

Varaxi
Varaxi 21.07.2024, 10:25:57 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 21.07.2024, 10:14:21

😀

Tak si přečtěte ještě jednou, co jsem napsala, a pak se ozvěte, kdyby Vám to stále bylo nejasné. 

Varaxi
Varaxi 21.07.2024, 08:54:35 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 20.07.2024, 00:08:33

Tak jak? Doufám, že vše dobře dopadlo.

Varaxi
Varaxi 21.07.2024, 08:51:12 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 20.07.2024, 18:59:01

A koho mám při příštích volbách volit? Která politická strana má v programu, že zajistí chutné a cenově dostupné kuřecí? 

Nejsem politicky založena, politiku obecně nesnáším a vůbec mě nezajímá, ale shoduji se s Vámi, že je její stav příčinou mnoha problémů. Pokud mi poradíte jednu stranu, ráda si ji nastuduji a uvážím, jestli za můj hlas stojí. 

Žít to tu sice začalo, ale značně od věci… 

Varaxi
Varaxi 20.07.2024, 10:52:21 xxx.xxx.137.233

Můj táta za mlada kupoval dvakrát ročně 40 brojlerů, vykrmil je a měl maso, jaké chtěl. Když pak stavěl dům, ve kterém pak založil rodinu, s prostory pro drůbež nepočítal s tím, že se to nevyplatí. Práce, krmení, shánění kuřat, žádné dovolené, prostě dal přednost kupovaným. 

A já už zas s prostory pro drůbež počítám. 

Nemáme každý všechny možnosti, ale nelupovat laciná nechutmá kuřata můžem všichni. Někdo chová, někdo kupuje z malochovu, někdo na trzích, někdo si zadši koupí vepřové, které je leckdy levnější než kuře, další se omezí na ty části kuřat, které mu chutnají, např. játra. Určitě jsem nevyjmenovala všechny možnosti. 

Varaxi
Varaxi 20.07.2024, 08:48:25 xxx.xxx.137.233

Nekoupit to je to nejjasnější ne, které můžete říct. Ale to už tu zaznělo a spokojenost s tím tvrzením nebyla. 

Do kuřat se skutečně ty hormony nesypou. Jestli se jim zhoršuje chuť, je to něčím jiným. Není třeba z toho dělat další politické téma. 

Varaxi
Varaxi 18.07.2024, 04:15:08 xxx.xxx.137.233

Já mám teda praxi omezenou na pár koní, ale zas v oboru dost zaměřeném na povahu, hippoterapii, a kladrubáci jsou jedni z nejlepších koní. Jako je to už pár let, to jo, ale pořád si myslím, že tyhle věci se až tak rychle nemění. Jediné, kde byl problém, byla letní vyrážka, na to trpěli nadstandardně, ale jinak nejlepší koně. 

Varaxi
Varaxi 15.07.2024, 16:56:45 xxx.xxx.137.233

Já bydlím v Milovicích, ale týden jsem byla na Moravě. A tam teda pršelo jeden den. Bouřky žádné.

Teď jsme se vrátili, jak půjdeme ven, podívám se po škodách na stromech. Boleslav je od nás relativně kousek. Prý sem tam někomu zatekla voda do sklepů a tak, ale žádná trága. 

Asi holt štěstí. To, co vidím na fotkách, bych nechtěla. 

Varaxi
Varaxi 12.07.2024, 08:52:34 xxx.xxx.129.250

Mezi Vyškovem a Blanskem. A doteď ani kapka. Naposledy pršelo v neděli, zahrady jsou ještě jakžtakž zalité, ale lesy suché.  

Varaxi
Varaxi 11.07.2024, 07:52:57 xxx.xxx.129.250

Pořád slibujou bouřky, a ono nic. V noci se párkrát zablýsklo v dáli a nazdar. Na radaru je vidět, jak nás to krásně obešlo. 

Teď je 20 stupňů, včera touhle dobou bylo taky tak. A v 9 hodin už ke 30. 

Varaxi
Varaxi 06.07.2024, 13:42:08 xxx.xxx.137.233

Je vedro na padnutí. Zalívám květináče na balkoně o sto šest. Minimálně dvakrát denně ty menší a každý den ty velké. V některých mám hydrogel, ty zalívám obden. 

Soused griluje - vůbec nechápu, jak u toho rozpáleného grilu vydrží.

Varaxi
Varaxi 03.07.2024, 08:29:30 xxx.xxx.137.233

Já měla přístup ke zbytkům z jídelny, to byl kyblík masa denně. To mi ty slepice taky nesly za půl darma.

Nebo když se stahovaly potraviny z provozů před kovidem, to jsem dostala osm plat vajec, tím jsem krmila taky měsíc. 

Teď ty možnosti nemám, zbytky jsou ve stylu - koupím bůček, půl rodiny to roznimrá a křiví hubu, tak to mají slepičky, ale je to sakra drahý zbytek. 

Navíc my zázemí žádné neměli, takže kurník nový, plot nový, napáječky, krmítka… napočítané do halíře to nemám, ale myslím, že dodnes by to vejce muselo stát přes tři koruny, aby se to zaplatilo. K tomu přípravky proti čmelíkům, sem tam obnova hejna… ony sice občas sednou, ale rozhodně to nestačí. A ten kohout je podle mě jen darmožrout.

A to nepočítám práci - nakličování obilí, šrotování, sušení kopřiv a bylin, sušení rybízu… 

Varaxi
Varaxi 03.07.2024, 04:02:15 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 02.07.2024, 23:50:34

To je přesně ono, lišky, takže je třeba zabezpečit výběh nebo kurník. Blbý pořádný plot nebo voliéra, to jste za desítky tisíc, ani nemrknete, i když si to děláte sama. Když to rozpočítáte do ceny vajec, máte po ptákách.

Varaxi
Varaxi 02.07.2024, 18:11:22 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 02.07.2024, 16:27:29

To jsem nenapsala. 

Varaxi
Varaxi 02.07.2024, 16:20:17 xxx.xxx.137.233
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 02.07.2024, 15:09:11

Když dotáhnete dvacet psů z Rumunska, jsou Váš problém. Postarat se o ně je Vaše povinnost. A je nemorální hodit ty psy na jiné lidi bez kompletního sdělení indormací a nároků. No, za mě je blbé ty psy sem za tím účelem vůbec tahat, myslím, že potřebných psů máme dost, navíc to riziko nemocí, ale o tom tato diskuze není.

Pokud nabídnete psa k osvojení a nejlepší zájemce je důchodce, který Vám dokáže konkrétně popsat, jak a kdo by se o psa v případě jeho nemohoucnosti postaral, a Vy mu ho poskytnete, tak ano, Vaše odpovědnost končí. Tedy za předpokladu, že jste o psu pravdivě a kompletně informovala. Je to dané zákonem. To, že Vás mrzí, že někteří psi od Vás dopadli špatně, vypovídá o Vás něco velice pozitivního, ale není to Vaše vina. Není to Vaše odpovědnost. Ani morálně ne, pokud jste vybrala majitele dle svého svědomí a pravdivě ho informovala.

Princip Gaussovy křivky jasně říká, že nemůžete ovlivnit všechno a něco se zas ovlivnit nevyplatí; pokud máte cca 80procentní úspěšnost, jste v podstatě na maximu dlouhodobě udržitelného, ať děláte cokoli.

Samozřejmě se lze domluvit na jakési obdobě chovatelského servisu, ale nelze to po novém majiteli vymáhat. Ostatně ani on to nemůže vymáhat na Vás. A proto je klíčovým prvkem důvěra - pokud si vzájemně věříte, že Vám i zájemci jde o blaho psa, tak ho logicky poskytnete. Pokud si nevěříte, tak ho neposkytnete. A opět - jestli to poskytnutím končí, závisí na Vás obou. 

Můžete ukázat cestu, ale nemůžete nutit lidi, aby po ní šli. Můžete nabídnout pomoc, ale nemůžete ji vnutit. A oni mohou požádat o pomoc, ale nemohou ji po Vás vyžadovat. Tím, že jste se vzdala vlastnictví zvířete, to celé odchází do zóny dobrovolnosti.