Super. Zkuste to dát do Veselého okénka, ať se pobaví i další.
Příspěvky uživatele
Varaxi
Nebo nevědí, co asi tak chcete slyšet.
Jsem slohový typ, ale mít tento výběr, vyberu si dotazník taky. Protože to budu vnímat jako Vámi preferovanou a celkově jistější vatiantu.
Ježíši. Chudiny.
Ony se běžně chovají v malých prostorách, ale tohle už je fakt humus. Jestli tam je nějaká na umření, tak bych jí to ukrátila.
Nemají parazity? O peří mohly přijít kvůli nim.
Máte je kam dát do karantény? Nebo máte důvod předpokládat, že nalažlivé nejsou? I když - nahatou křepelku jste asi nepustila v těchto vedrech jen tam ven, tak asi je máte někde bokem…
Děda choval včely 50 let. Pak se narodila první vnučka, byla alergická na včelí bodnutí a měl po ptákách. :/
Ten si úly stavěl sám podle knížky. Nějaké součástky kupoval, ale měl úly v podstatě za pár šupů. Taky to šlo.
Jestli se dobře pamatuju, tak bodlince radil a pomáhal, až najednou přestal. To mě tenkrát dost zarazilo, ten obrat o 180 stupňů.
Ostatní incidenty si nepamatuju.
Ale pořád mi připadá, že by ho ani nenapadlo zakládat vyloženě hádací témata, kde by si akorát stěžoval a na ostatní nadával. Navíc pro chov vlašek udělal skutečně mnohem víc než většina ostatních chovatelů dohromady.
Já dnes pustila slepicím vodní mlhu. Původně jsem to kupovala synovci a neteři, ale teď to testuju na slípkach. Zatím chodí okolo, a když foukne vítr, před kapkami utíkají. 😀
Honzík ale uměl poradit. Někdy jsme se neshodli, ale jeho vlašky byly extraliga v plemeni. Ukázaná platí, já před ním smekám, jakkoli jeho vyjadřování občas působilo, že ostatním dislutujícím prokazuje svou přítomností milost.
Tomík je, dle mého, nejen přezíravý k ženám, ale též mladším lidem, lidem, které považuje za prozápadně politicky orientované, lidem, kteří mají jiný názor… Nic z toho Honzík nebyl. Stačilo přijít, slušně se zeptat, odpověděl vždy věcně - jedno, jestli dítěti či ženě, a nikdy do toho netahal politiku. Jasně, když byl třetí dotaz v týdnu stejný, odpověděl poněkud kousavě, ale kdo nechtěl s ním zabřednout do neplodné debaty o tlusté prodavačce ve svetru, nezabředl.
Směsi se dají koupit i bez GMO. O GMO si myslím svoje - kolik lidí odmítá granule pro psy, třebaže kvalitní, s tím, že až za X generací se ukáže, jestli jsou škodlivé, ale do drůbeže, jejichž vajíčka a maso samy jedí, jsou ochotní nacpat cokoli.
Směsi pro drůbež jsou jako ty granule pro psy. Když dobře vyberete, nic špatného se nestane. A kdo dokáže kvalitně nakrmit statkovými krmivy a má k nim přístup, tak tím líp. Pro nás ostatní existují kvalitní směsi.
Co se týče ječmene a ovsa, negativa dlouhodobého příjmu převažují nad pozitivy, ale občas jim dát hrst pro zpestření… proč ne. Do směsí se občas dávají, ale ty bývají obohacené o trávicí enzymy, pak to ty slepice tráví docela dobře.
Literatura uvádí, že spolu vyrůstající křepelky si po krku už nejdou. Osobní zkušenost nemám.
Já krmila tímto: https://zea.cz/eshop/krmiva/792101/0/S
Byla jsem spokojená.
To nemá s psychologií nic společného, to je marketing. 🙂
Upřímně řečeno je opravdová psychologie dost nuda. Běžný člověk by měl mít na paměti snad jen to, že když někdo dělá něco nepochopitelného, může mít pro to důvody, které nemusí být na první pohled zřejmé.
To C má ještě to kouzlo, že se dá číst jako K: Caxi - Kák si.
Cvrxi je taky dobré. 😀
Jezevčí sádlo jsem jedla. Je to velice specifická chuť, ale nemůžu říct, že mi nechutnalo.
Nedá se nic dělat, v příštím vrhu bude Cavaxi. Nebo přinejhorším Cvaxi. Když se to vysloví, zní to jako Cvak si, a o to nelze budoucího majitele ochudit.
Caxi zní divně. Co ten další vrh? Daxi zní o moc líp.
U Vás ne… Vy byste ho ubránit nedokázala před zlým vlkem. Ale u Vašich psů by byl naprosto v bezpečí. 🙂
Pokud někdo nechodí do práce a doma ho nic nebaví, ani to, čím dřív žil, má spíš psychické problémy, než že by byl líný.
Odborně odchovali s minimem kontaktu a vrátili do přírody v místech, kde by měl největší šanci.
Když jsem tam byla já, tak neměli. Ale je to už 10 let, co jsem jim chodila dobrovolničit…
Piafa zaměstnává jen ženy a nemají kladku na pomoc při nasedání, proto nabízejí hipo jen dětem. Tam to ani při nejlepší vůli není schůdné pro kohokoli, kdo má víc než nějakých 45 kg.
Na velikost místnosti se přepočítává počet lidí i velikost oken, třeba to půjde řešit tímto směrem, jakože na přeplněnost. Nebo na únikové cesty. To prostě záleží na konkrétních podmínkách.
Prostě to chce anonymně podat podnět k prošetření, nebo jak se to jmenuje, pak to ale nepiš nikde veřejně. Nebo si z předpisů vyčíst, co přesně by nové uspořádání porušovalo, a s tím jít za vyššími místy.
Frustrace je možná jako jednorázový kolaps, kdy člověk už nevidí jinou možnost a propadne pocitu beznaděje. Pak toho ale lituje a udělá všechno pro to, aby se to neopakovalo.
Já z frustrace plácla své dítě přes zadek. Od té doby jsem si vypracovala antifrustrační postup a dobrý, i když už jsem zažila mnohem horší dny, než byl ten jeden.
A navíc té frustraci člověk propadne o samotě úplně stejně jako veřejně. Pokud se dokázal mezi lidmi hlídat, nebyla to frustrace, ale úmysl.