Salát s konfitovaným jehněčím.
Příspěvky uživatele
Varaxi
Já čerpala tady.
https://web2.mendelu.cz/af_222_multitext/cvicebnice/krmivo.php?krmivo=22
Víc nevím, moc jsem to nestudovala. Ale že by byla až taková odchylka? Třeba krmná vs. pro lidskou spotřebu?
Možná jsem špatně pochopila tu tabulku. 😀
Ps: Fakt jsem to špatně přečetla. 🙂
To mi nedělejte! Já pracovala dlouhé roky jako BOZP.
😀
Já koukám do tabulek - slunečnice 36 % tuku, kukuřice 45. Kukuřice 11 % bílkovin, slunečnice 18 %. Vláknina slunečnice 26, kukuřice 27.
Asi závisí odrůda od odrůdy, ale papírově se mi jeví lepší slunečnice. Samozřejmě pokud ji nežerou, tak je jedno, co je na papíře. 🙂
No ano, ryzáček, co jiného od Vás čekat. 🙂
To je úplně pohádková atmosféra.
Jestli sháníte jehněčí, můžete zkusit se domluvit s místním uživatelem mastnackem. Já od něj kupovala např. žebra 100 Kč za kilo. Asi by se s ním dalo domluvit i na nějakém mase spíš pro psy než lidi, vnitřnostech a tak, až bude zas porážet. Třeba játra zkrmuje slepicím, to by Bela asi mohla? Porážet ale bude nejspíš až zas na podzim.
Nabízí možnost, že mu pošlete polystyrenový box a on ho naplní masem a pošle zpátky. Nebo se za ním dá zajet, bydlí u polských hranic, nevím, jak moc to máte z ruky.
Tak občas napište, jak se máte. 🙂
Kdo se Vám stará o zvířectvo?
Námořnictvo. 😀
Nene, prasata nejsou sranda. Taky jich máme v okolí dost, a to máme myslivce celkem příčetné. Každou zimu nám naplní mrazák.
Voskovkou asi nemyslíte tu pastelku, že?
Mně na pálení žáhy pomohla Vincentka. 🙂
Zkuste najít nějaké šikovné online řeznictví. Mívají pestřejší nabídku levných vnitřností. Když objednáte sobě maso na řízky, můžete psíkům přihodit třeba ledvinky za 30 Kč. Pokud Vám jde o kvalitu, šla bych po produkci pro lidi.
Byla bývala fajn Hladová fena, ale ta už nefunguje několik let.
Nezvládne. Ne dlouhodobě. Máme ho, fakt na něm děláme jen kuřecí kosti. Jiné jsou moc tvrdé - buďto to neumáčknete Vy, nebo se ničí ten kloub.
Děkuju za info. Myslela jsem, že když je to na obilí, tak to kost nezvládne.
Že bych pouvažovala o vánočním dárku pro slepičky?
No, google na mě vyplivnul jakési elektromašinky za 40 tisíc, to asi nebude ono. To bych těch slepic musela mít bambilion nebo je chovat bambilion let, aby se mi to vyplatilo.
Kosti se dají vrazit do papiňáku a vařit a vařit a vařit, ony fakt změknou. Úspora to ale vzhledem k ceně energií není.
Já takto dumala nad tím, proč se slepicím dává kukuřice a ne slunečnice, která má dle mého laického pohledu vhodnější krmení. A došla jsem k závěru, že důvodem je cena.
My granulemi naopak jen přikrmujeme, většinou mají statková krmiva, a granule dávám bez GMO pro křepelky právě kvůli vyššímu množství bílkovin. Ale naše mají v míchanici sušené mléko, hmyz, ořechy, hromadu naklíčených zrn a hrachu, sem tam hrstičku máku, když už nevím roupama co by, tak drožďuju. Tak myslím, že by měly mít dost.
Mám firemní benefit, v rámci kterého můžu nakupovat v lékárnách za body, tak v Dr. Maxovi na konci roku před propadnutím platnosti bodů nakoupím trvanlivé potraviny a co nesníme, dám slepičkám.
On i Anonym tvrdil, že je nutné oddělit. My všichni jsme to tu tvrdili.
Ta selektivní děkovačka nedává smysl, ale co už. 🙂
Mno, to nepotěší. A to byste neměla šanci se dozvědět, kdybyste neměla kameru.
Co jsou myslivecké knoflíky?
Já jim dávala naklížený na zeleno, místo trávy. Jako doplněk stravy. U zeleného bílkovinu neřeším, to je stejně zanedbatelné množství, slupky tam vůbec nebyly. A asi dobrý, ale benefit oproti na zeleno naklíčenému jinému zrní žádný. Já aspoň žádný nepozorovala.
My ho dostali. Tak přece to nevyhodím. 🙂
Já myslela, že pro kozy je dobrý oves?