Co je tohle zase za komentar? Nektoricka tkan se zacala odlucovat o vikendu. Do te doby na ni reagival, tak jak byste mu ji asi chtela odstranit bez uspani? Hned pri pondelni kontrole mu samozrejme ten zbytek odstranil.
Ale o tomto zde pred tim nepadlo ani slovi. Napadali jste me tu, ze mela byt rana ihned chirurgicky zrevidovana, vycistena a okraje orezany, tk mi tu ted nepovidejte o odstranovani nekroricke tkane bez uspani.
Příspěvky uživatele
PumaCZ
Ja snad rikam, ze v tom neni rozdil? Pouze jsem rekla, ze ocividne nebylo nutne do psa rezat, tak do nej taky veterinar nerezal. A zbytecne ho tak nemusel tedy zase uspavat.
Jeste si neodpustim par dulezitych faktu.
4.6. se mu uraz/ustknuti (zrejme) prihodilo
5.6. narkoza a vysetreni prvnim veterinarem v Plzni
6.6. vysetreni druhou veterinarkou na pohotovosti
7.6. vysetreni nasim veterinarem
8.6. otevreni prvni rany (tehdy jen jedna, 2-3 cm velka)
10.6. uz by se dalo mluvit o nekroticke tkani
17.6. byla posledni cast nekroticke tkane odstranena
28.6. prvni aplikace Remendu, ktery akceleroval hojeni neskutecnym zpusobem
Remend nam veterinar doporucil uz 17.6., ale firma mela vypadek, takze jsme na nej museli cekat. Zadny ekvivalent Remendu neni. Podobny je hydrogel, ale ten nema ani kyselinu hyaronovou, ani dalsi pridane hojive latky, takze jsme na nej cekali a na vase rady zde mazali Alaptidem.
Z cehoz vyplyvq, ze se doslova (dle vaseho nazoru) timto zvolenym postupem “zdrzelo” hojeni o tyden. A ani to se neda rici, protoze nekroticka tkan byla ani ne na ⅓ plochy, ktera nasledne znekrotizovala. Stale byla chvilku sance, ze zbytek tkane zustane zdravy.
Takze asi tak.
A jeste jedna myslenka. Veterinar, ktery do psa reze zbytecne = spatne. Naprosty souhlas. Ale dle zdejsiho osazenstva je veterinar, ktery do psa NEREZE ZBYTECNE, kdyz nemusi, opet spatne..
To je vas nazor a nikdo vam ho nebere. Ovsam zda je to pravda co nikoliv je vec jina.
A ne, nerozciluji se. Tomuhle se totiz da jen usmivat :)
Pes byl dva dny po narkoze. Nedivim se, ze ho nechtel vet uspavat znovu, kor kdyz vi, ze narkozy blbe snasi.
To, zda by se to hojilo o tyden mene nebo dele, je spekulativni. A uz jen to, ze nemusel hned dva dny po sobe pod dalsi narkozu je za me stale dobry vymenny obchod.
A ne, Alusky pes nemel stejnou ranu. Zadna rana neni stejna, stejne jako se zadny pes nehoji stejne. Misto procitani jejiho vlakna jsem radeji procitala odborne clanky. Ty maji rozhodne vyssi vypovedni hodnotu.
Bordel nevadi, pokud je vymyt desinfekci. Navic by byl oblecek kontraproduktivni a ranu jen udrzoval ve spine, protoze by se k ni lepil a na to veskery bordel. Takhle byla rana neustale omyvana a udrzovana v cistote.
Kazdopadne to, co jste tu nekteri predvadeli, bylo proste uplne mimo, coz odmitate uznat. Uplne zbytecne jste tu utocili jak na veterinare, tak na me. Pritom pristup veterinare byl naprosto v poradku, coz potvrdily dve nezavisle veterinarky, ktere psa videly v realu. Plus veterinarova manzelka, tez veterinarka, ale ok, ta nemusi byt uz tak nezavisla.
Holt internet snese vsechno 👍🏻
Nektere osoby by se tu nad sebou ale mely hodne zamyslet a poradne se zastydet. Jmenovat netreba.
A tim koncim, protoze tohle fakt nema smysl. Na pobyt v takto toxickem prostredi se mam moc rada :)
Nas veterinar rekl hned na zacatku, ze tohle nema smysl vazat, coz se zdejsimu osazenstvu tezce nelibilo. Pritom to ocividne bylo spravne rozhodnuti, nez se x-krat denne s*at s padajicim obvazem a mit akorat tak poradne nas*aneho a podrazdeho psa.
Ale priznat si, ze se clovek mylil, je pro nektere holt nadlidsky vykon..
Loket problem nebyl a nemusela jsem vazat k obojku. A ne, muj pes obojek doma fakt nenosi.
A druhe video zase ukazuje kompletni fixaci nohy, takze jasne, ze kdyz s nohou nekuze pes vubec hybat, tak ze mu pak obvaz nemuze padat. To ja ale svemunpsovi fakt delat nebudu a radeji budu prevazovat 2x denne, nez resit zatuhle koleno.
Nas vet ocividne vedel, co dela, kdyz nechal hned od zacatku nohu bez kryti, nez psa trapit timhle. Nhelede na to, ze aby obvaz drzel, musel by byt dost utazeny. A i s vatou proste bude snizovat cirkulaci krve a tim padem zpomalovat hojeni. Coz byl dalsi duvod, proc krysi striktne odmital.
Ale ocividne je pro nektere zdejsi uzivatele problem toto pripustit a uznat, ze se mylili..
Googlit zvladam take :) Ale na ranu v miste, kde ji ma Hachi, proste zadne fungujici resemi neni.
11.7. budu i s Hachim v Praze, tak mi pak muze kdokoliv z vas predvest, jak ranu zavazat, aby kryti zustalo 24 hodin na miste. Klidne dojedu a samozrejme za fungujici reseni rada i zaplatim. A ne, koleno Hachimu fakt znehybnovat nebudu.
Vtip je v tom, ze tohle proste vazat nelze. Mam doma komplet material vc. vaty. Vazala jsem psovi timto zpusobem loket. Ten taky nebyl uplne nejjednodussi, ale jaks taks to slo. S Omnifixem to relativne drzelo.
Nepovazuji se za nezkuseneho vazace. Mam nekolik zdravotnich kurzu a babicka byla zdravotni sestra, ktera ma bercovy vred, a nejen nohu ji pravidelne prevazuji od mala. Rekla bych, ze jsem od ni velmi dobre vycepovana. Tak mi verte, kdyz rikam, ze toto opravdu reseni nema a proste to zavazat tak, aby rana zustala ve sterilnim prostredi, proste nejde.
Nehlede na to, ze pokud mu znehybnim na x tydnu nohu, coz je neskutecna pitomost, tak pak budu nasledky takoveho cinu resit dalsich x mesicu fyzioterapii.
A k rukavu jsem se uz vyjadrovala, ten absolutne nic neresi.
Omnifixem ma kompletne oblepenou celou nohu a ne, nedrzi ani ten.
“A ne, Alusky vlakno nesleduji.” “No, v tom případě končím. Naše snaha přišla vniveč. Ale třeba se poučí někdo jiný.”
Nevim, v cem by mi melo pomoci sledovani jejiho vlakna v leceni meho psa.. ale klidne skoncete 🙂
Ona ale prave nedrzi ta cast nad ranou, proto se to cele pak sune dolu.
Je videt, ze si nerozumime. Rana prochazi oblasti, ktera se ohyba, takze s kazdym krokem dochazi k ochybu nohu presne v miste, kde je kryti. A tim se to kryti nahore uvolnuje. Nic z vami uvedeneho nemuze logicky pomoci vcetne vazani pres bedra.
Samofixacni obvaz mame a ne, nedrzi.
A oblecek na obrazku by nezakryl ani cast jeho rany.
Ale vzdyt Hachi ma aktualne vlhke kryti. A i pres veskerou snahu nedrzi na miste, takze misto prevazu 1x denne prevazujeme 2x.
A reknete mi, ze kdyz nedrzi naplast, jak pomuze pruban (ten nam mimochodem nabizeli u veta) nebo obvaz pres bedra. To bych mu musela uplne znehybnit nohu, aby mu prevaz neklouzal dolu. Protoze sklouzavani obvazu zpusobuje prave pohyb koncetiny.
A ne, Alusky vlakno nesleduji.
Tak takovy veterinarni rukav na zadni se da krasne koupit na internetu. Ale neresi to uz to, ze se rana neda sterilne kryt.
Nehlede na to, ze s tou jeho ranou by se mu tam akorat priplacl a zaschl, a ja ho pak opet tyrala tum, ze bych se mu to snazila z rany odlepit.
Tak holky, i kdyby nam vet od zacatku nakazal obvazovat, tak to vidim jako absolutne neproveditelny ukol.
Hachi nema klasicky obvaz, ma kryci naplasti. Navic uz mu z te ranu tolik netece jako na zacatku. A presto bych mu mohla tu nohu prevazovat klidne i 3x denne, protoze i pres veskerou snahu a tunu ruznych lepitek proste obvaz neustale sjizdi dolu. Rana je totiz presne v miste, kde se noha ohyba - neni tam nikam co chytnout. A to ani nechci premyslet nad tim, ze jeden prebal jeho haxnicky vychazi pres 50 euro (specialni naplast 2x 10 euro, hydrogel jeden kus 30 euro, Remand davka 10 euro + spousta bile naplasti).
Takze ted mu nohu prebalujeme 2x denne na misto mazani 1x denne a Hachi uz to nedava. Je vztekly a nechce spolupracovat. A to kryjeme teprve treti den..
Veterinar tedy moc dobre vedel, proc ranu nekryt. Ani by to neslo.
Jo a megi, chvastala ses, jak vis, jak tohle vazat, aby OBVAZ drzel na miste. Prosim, prijed nam to ukazat. Kdyz to bude drzet, rada ti veskere naklady spojene s cestou a tvuj cas zaplatim :) Muzes mi napsat do zprav a poslu ti adresu, kde nas najdes.
Nejsem si jista, prijde mi, ze mu to po tom mokrem kryti hreje a taky ho noha zacala trochu bolet. Vzdy, kdyz se zvedne, tak chvilku lehce kulha.. do ted jsme tento problem nemeli a vubec ranu neresil.
A zcela uprimne mi prijde, ze se to hoji a je to na dobre ceste uz od zacatku, viz srovnavaci fotky.
Podle me opravdu nas veterinar zvolil dobre, obzvlast s ohledem na Hachiho a jeho historii.
Edit: Tak vetovi se rana moc libi a to, ze to lehce hreje, je v norme v ramci hojeni. Kdyby se nam ale neco nezdalo, mame hned prijit, jinak pokracujeme v kryti s Remendem a kazdy den mame posilat kontrolni fotky.
A zde dnesni stav po prvnim pouziti mokreho kryti.
Chteli jsme zkusit IGP1, ale jde o to, ze jsme meli zkousku skladat na tabore.. Pak muzeme v zime u nas na cvicaku tady v Nemecku, ale radeji bych tento zazitek sdilela se super partou z tabora.. :/ Ale co se da delat, zvladnem to pristi rok :) Stejne to delame jen pro radost, hlavne Hachiho :)
Pro zasmani tady jedna fotka z treninku s Inspektorkou :D Aneb kdyz pes to umi na jednicku, ale psovod mu to porad kazi, protoze si ho*no pamatuje :D
(omlouvam se za kvalitu, nemohla jsem najit fotku, tak jsem udelala alespon screenshot z videa)