https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-turecko-bude-odchytavat-a-utracet-toulave-psy-40482112
Příspěvky uživatele
impact
Já si matně pamatuju, že tam psali, že musí člověk napsat do obálky email, kam mají dát vědět. Psala jsem to tenkrát na lísteček do obálky k vlasům. Psali jste to taky?
Možná bych tomu nevěřila, ale Beatka má prostě moje vlasy. Vidím je tam, protože si je každý den češu. A pochybuju, že by si pamatovali přesný odstín vlasů, komu pak mají napsat..
To vám sem musím dát… Úplně mě to dneska rozbilo. 🤭 A třeba někoho v mimopsí oblasti inspiruju. 🥰
Hrozně rychle mi rostou vlasy a i ve svých 44 letech ještě pořád nejsem šedivá. Sem tam vlas se najde, ale jinak dobrý. Šedivost odskákali moji bratři. 😂
V roce 2016 jsem vlasy ostříhala a prodala za 3600. O čtyři roky později mi zase narostly, ale nebylo to úplně na prodej. Tak jsem si našla organizaci Nové háro, kteří dělají paruky pro onko děti. A vlasy jim poslala.
Píšou na webu, že když je vlasů dost, tak je použijí většinou hned a když jich je málo, tak je na pár let schovají a čekají, až se nastřádají stejné vlasy od více dárců. A když jim v obálce s vlasy pošlete email, tak vám dají info, až je použijí.
Dneska mi přišel mejl..
“”Dobrý den, je mojí milou povinností Vás informovat, že vlasy, které jsme od Vás dostali, jsme použili pro Beatku. Na její „nové háro" se můžete podívat zde: 253. Beata - Nové háro Z.S. “”
https://www.facebook.com/share/p/WH69NR5CL9EKgmWG/
Ty její oči.. 😍
Zrovna dneska mi kolegyně tahala brejle zakluntaný do vlasů a já nadávala jak špaček, že to ostříhám na ježka. No.. Myslím, že je čas to zaříznout dřív, než mi ty šediny naskáčou. Protože tohle chci zažít znovu. 🥰
Orionka:I malý a nejmenší pes je pes a z kruhu by měl odcházet pochválen a hlavně po svých. Nevim, co je to za módu psa popadnout pod paží a kráčet z kruhu. I pro malého pejska je to ponižující. Majitel dogy ji také neodnese.
(Moc ráda sleduju “šutříka”)
Já mít tak malého psa, tak ho teda taky nesu. Na výstavách je hlava na hlavě a rozhodně bych neriskovala, že mi ho někdo nakopne a nebo ho vdechne nějaký kolemjdoucí stofárd.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-na-teplicku-ubil-zeleznou-tyci-fenku-pitbulteriera-k-smrti-40482055
On má celej jakejsi ten zádovej systém, jsou tam nějaký pevný výztuhy. Takže pračka tak jako tak nehrozí. 😔 Takže jo, no. Ruko fuko, kartáček a jedem. Já si to myslela, ale říkala jsem si, že bude mít třeba někdo nějakou fintu fň, která mě nenapadla. 😀
No já právě nesnídám doma. Potřebuju být tak hodinu, hodinu a půl na nohách, abych se mohla najíst. Takže ráno před odjezdem max kafe a pak až v lese, až dostanu hlad. 🙂
A když je chladno, tak si nosím v termohrnku polívku. 🤣
kometa:Komáři se taky řídí CO2. Otravujou, i když se nepotím.
Ale hlavně, že hašlerky a spol. zabraly.
Fakt? Já měla tak nějak za to, že na mě lezou o to víc, o co víc ze mě venku leje. 😂
Ale jestli mentol zabral i na ně, tím líp. Jsem myslela, že na ně víc fungoval ten repelent. Každopádně minulej výlet jsem měla před obličejem pořád hejno klošů, až jsem fakt raplila. 😂 Nakonec jsem si utrhla větvičku akátu a posledních x kilometrů je mlátila po hlavách. Jebky jedny. 😏
A dneska jak jsem docucala Hašlerku, za chvíli u mě byli. Stačilo strčit další do pusy, fouknout a hned byli pryč. Pro mě je to úplný nadšení. 🤣🤣 Nesnáším je! 😈
Když jsme šli minulý týden po Chřibech, tak jsem brutálně vytekla kvůli klošům. Bylo jich tam jak naprcanéch. 😏
Tak jsem v týdnu pátrala mezi myslivci a zjistila jsem, že se prej kloši řídí vydechovaným CO2. Ne potem, jako třeba komáři a hovada. Myslivci si mezi sebou doporučovali žvýkat česnek, protože to změní pach dechu. No neumím si představit, že celej výlet brkám česnek a žaludek mi dělá kotrmelce. 😟
A tak jsem se v týdnu vybavila žvejkama, Hašlerkama, Klokánkama, Hólskama, Érvejvskama a podobnýma mentolovýma zabijákama, plus samozřejmě repelent. A světe div se. Kloši si mě prakticky ani nevšimli. 😲 Sice budu prdět mentol tak do středy, ale nemám ani jeden štípanec a nelítaly mi hejna kolem obličeje. 🤪
Na psy evidentně lezli, protože nejmenší BJ z nich měl chudák brutální tiky. 😀 Ale to je mi fuk. Všichni mají tablety, takže to stejně po zakousnutí zdechne.
Sarah01:Peru, ono po pár letech na vyhození je to tak jako tak, když ho furt tahám a ta síťovina na zádech se úplně odře.
To se právě docela bojím, že mám moc velkej na to, abych ho narvala do pračky.
Trickyvoo:Taky mám s mřížkou na zádech a zatím jsem teda s ním nic nedělala. No ale muž má bez mřížky a většinou nosí batoh on a tak si zrovna říkám, že s tím by to teda něco udělat chtělo.
Nooo, mě jde aj o ramena a boky. Je to durch. 😂 Nebo prostě přestanu chodit v těch vedrech a budu mít klid. 😂
kometa:Já nechám namočit, pak vydrhnu kartáčem, opláchnu a suším. Ale jednou za čas.
A pak mám “echt” turistický s mřížkou na zádech.
Asi to tak taky vidím. Rukofuko ve sprcháči. Zatím nesmrdí, ale po té letní sezóně to asi bude chtít.
Tak jsme to dneska dali. 🤩
Budík na pět, v šest naházet psy do auta, pak hodit sprchu, sbalit se a tradá na výlet. Na parkovišti u Křížku jsme bylo skoro sami. Až na jednu rodinku, co asi spala v autě. Akorát vstávali a čistili si zuby. 😂 Jen jsem kvůli nim musela vzít na chvíli psy na vodítka, což způsobilo kolizi mezi Chuckynou a Réminem. Ona mu z radosti z výletu skočila na záda a on z nervů z vodítek vystříkl a zmlátil ji. 🙄
Chudák Merlin si někde kolem desátýho kilometru asi vyšlápl kamínek nebo trn z ostružin a začal pěkně kulhat. Bylo mi ho docela líto, ale neměli jsme to už jak zkrátit, kromě malého střihutí přes les. A tak si to musel dokulhat až k autu. 😔
Ale jinak parádní prochajda. Sice samozřejmě od deseti vedro jak kráva, ale nahoře nám docela foukal vítr. I přesto by se na mě teda daly hadry ždímat. 😂
Hele kdo chodíte s nějakým batohem s vyztuženými zády - perete to nějak? Já nechávám vždycky pak bágl vyschnout na slunci doma, ale po těch litrech potu se obávám, že bude po sezoně na vyhození. 🤐
Na Slovensku je tohle:
A drtivé většině veterinářů na Slovensku je to úplně u prdele. Jéje, kolik já měla slovenských očkovaných a nečipovaných psů, to bych se ani nedopočítala. A víte, jak funguje přepis majitelů ve slovenském registru? Já to zažila několikrát. Zavolala jsem veterináři, který tam psa zapsal a řekla mu, že je pes ode dneška můj a ať tam údaje přepíše na mě. Neviděl mě, psa, ani se nepodivil, že mu volá češka. A údaje prostě jen tak přepsal. Ale tak hlavně, že na Slovensku se mají, že to mají. 😂
Slováci mají aj registr psů, my furt nemáme, my máme sliby
A je jim úplně k hovnu, stejně jako bude k hovnu u nás. Ale my si můžeme zatím aspoň stěžovat, že je problém v tom, že ho nemáme. 😂
Jestli dotyčná nahlásí konkrétní komentáře, tak je dost vysoká pravděpodobnost, že pisatelé opravdu potrestáni budou.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-za-komentar-k-ukrajinci-odsouzenemu-za-pokus-vrazdy-divky-padl-trest-40479956
biaca:Bude, ale nebudou to štěňata šampionů. Nezvyšují výstavní úspěchy cenu štěňat?
Jestli dostala zákaz ona jako osoba, klidně může svoje psy přihlásit a poslat s někým jiným.
kometa:tady tohle asi bude ona doopravdy https://www.telegraph.co.uk/olympics/2024/07/24/video-charlotte-dujardin-whip-horse-good-morning-britain/
Nějak nechápu, co se měl ten kůň naučit - hopsá tam jak koza, celý zatuhlý, s prapodivným kmihem a nohosledem. Hnus, velebnosti.
Jestli je to inkriminovaná paní, nedokážu posoudit.
Doufám, že je moje kvalifikace díky odježdění 400+ koní dostatečná na to, abych mohla posoudit, že na videu vidím nesmyslně bitého vystresovaného koně, který absolutně netuší, co se po něm chce. Reálně by mě vážně zajímalo, co se ho tím trenérka snažila naučit? 🤔
A je mi docela líto, že ji nedokázal jednou dobře mířenou trefit do xichtu.
Žádná omezení neexistují. Max kdyby se vám kryly termíny, tak si budete muset vybrat.
Jj, mě to taky nedělá nijak výrazný problém. Každý den vstávám po čtvrté ráno, tak už je to fuk. Akorát holt budu muset oželet páteční pivko. 😄