Aktuálně: 3 269 inzerátů219 711 diskuzních příspěvků18 348 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 17.10.2024, 10:28:55 xxx.xxx.163.181
Xerxova:

u nás je děsněj fučák… Až jsem měla strach, aby nám na hlavu večer i teď nepřistál nějaký ten strom… Ale potkali jsme jen samostatně a bez dozoru se pohybující popelnici - Yodu to dost překvapilo… když mu jela naproti…

🤣🤣🤣🤣🤣

impact
impact 14.10.2024, 21:49:32 xxx.xxx.163.181
Verun:

Ale může, jen ne na Hnojník inkoustový a houby se můžou  i ohřívat…

Moje paranoia je silnější. 😂

impact
impact 14.10.2024, 16:53:44 xxx.xxx.163.181

Tak my si dali o víkendu ještě výlet na rozhlednu Spešov. Původně jsem to naměřila na deset kiláčků a počítala s tím, že z toho vyleze dvanáct. Ale nějak jsme se zakecali a zapomněli odbočit a tak z toho bylo jen osm. 😂

Cesta na pohodu. Hřibů všude jak naprcanéch. A na konci výletu zasloužená odměna. 😋

Z kempu už jsme zpátky doma a já se těším na neděli. Má být krásně a tak se nám snad podaří nějaká pořádná patnáctka. 😆

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 12.10.2024, 14:33:25 xxx.xxx.163.181
balu:

Máte pravdu, že oslabené zvíře by se nemělo operovat. 

Na druhou stranu, když první kavkazanka dostala pyometru, skrytou, operovalo se akutně aby ji vůbec zachránili. Měla v době operace horečku, nebyla na tom dobře, ale naštěstí přežila a po této akutní kastraci žila ještě asi tři roky než ve dvanácti letech odešla na rakovinu… 

Když nebudu operovat fenu s akutním zánětem dělohy, tak mi umře. Když nebudu operovat březí fenu, tak budu mít fenu a štěňata. Za mě je to teda dost rozdíl. 😂

impact
impact 12.10.2024, 07:43:48 xxx.xxx.163.181

Nevím, jak moc může kastrace ovlivnit psinku a naopak, ale pes, který má rýmu a teče mu z očí mi nepřijde dostatečně zdravý na jakoukoli operaci. Ač jsem jinak všemi deseti za kastrace takových na divoko nakrytých fen, tak tady bych byla dost na vážkách. 🤷‍♀️

Nicméně já bych se aspoň mohla spolehnout na svoji vetku, které naprosto věřím, no. Ta by to rozsekla za mě.

impact
impact 11.10.2024, 07:48:10 xxx.xxx.163.181
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 10.10.2024, 20:14:01

Ona si to bere kámoška. Já na ty houby moc nejsem a navíc jsme v kempu až do neděle. To by se nezpracovalo a ani nesnědlo (páč na houby se nesmí pít 😂). 

impact
impact 10.10.2024, 15:26:06 xxx.xxx.163.181

Tak my dneska jen sedm a půl v okolí Lomnice u Tišnova. Našli jsme osm miliard hřibů. 😂 A Merlin si v lese uhnal napuchlou hubu. 😵‍💫

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 10.10.2024, 15:22:56 xxx.xxx.163.181
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.10.2024, 15:17:10

Ten borec v tom jede tak dobrých šestnáct let. Dost možná i víc. Ti by toho na něj našli, kdyby chtěli. 😂

impact
impact 10.10.2024, 14:05:07 xxx.xxx.163.181
sutrik:

Jo, je to tam prima. Byla jsem tam letos prvně, rovnou dvakrát. A ráda budu jezdit dále. Pěkné kurzy, příroda. Ubytko fajn, je skvělé, že jde o vyloženě psí areál. Hmm, a jídlo. Kdybych chtěla hubnout, tak tam nemůžu 😀

Užije si to.

No ty snídaně jsou smrťák. Kor když jsou pak v sobotu vajíčka a párky. A ta vánočka. No uaaaaaaa. Na to se vždycky těším nejvíc. 😂

Jinak my sem jezdíme dvakrát do roka na naše vlastní akce. 🙂

impact
impact 10.10.2024, 07:21:45 xxx.xxx.163.181
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 09.10.2024, 19:46:53

Nicméně majitele těhlech psů asi svoje miláčky asi moc rádi nemají. 

To jsem tak jednou nakopla nějakýho prťavýho pinče či co to bylo. Uviděl mě s Máfem (xbull, to jsem měla kdysi v pravěku ještě jen jednoho psa) procházet přes sídliště a davaj s řevem na nás. Tak já klasika. Chytla jsem Máfa za obojek a jak nás pidihajzlík doběhl a cvakl, zvedla jsem Máfa a smrada nakopla zespod do brady. Cvakly mu zuby a začal ječet a utíkat k paničce. Ta kráva ho zvedla do náručí a říká: pěkně jsi mu to Rocky natřel. 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Možná mu řekla Rambo. No nějaký takový stupidní jméno na tři kila agresivity.

impact
impact 10.10.2024, 07:16:00 xxx.xxx.163.181
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 09.10.2024, 22:30:50

Znáte to tam?

Vždycky říkám, že Hero jsou můj druhej domov. 🥰

impact
impact 09.10.2024, 20:46:27 xxx.xxx.163.181
sutrik:

My tam byli o víkend dřív 🙂 Tenhle víkend tam mělo být setkání hladkosrstých pinčů. Jak moc areál štěkal? 

My jsme teprve dnes přijeli a víkend je před námi. 🥰

Žádní pinčové na obzoru. 😂

impact
impact 09.10.2024, 17:48:31 xxx.xxx.163.181

My jsme na prodloužený víkend vyrazili venčit na Tišnovsko. 🫶

Máme naplánovaných několik výletů, tak snad nám klapne počasí. 🌞

Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 08.10.2024, 21:46:31 xxx.xxx.163.181
drvodelkafialova:

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/chovatel-psi-pitbul-tyrani-kontrola.A221202_694988_brno-zpravy_mos1

No jo, no. Co na to říct, když člověk, který přiznává že chová psy na psí zápasy, prý není postižitelný.

„Vím, že je to nelegální činnost, a já na to navíc nemám žaludek. Svědomí mám čisté, zároveň jsem ale nikdy neřekl, že jsem ty zápasy neviděl,“ neskrývá.

To je debil. Prej nemám žaludek. 😂😂😂  Stačilo by, kdyby jim picajti napíchli telefony a divili by se aj ušima. 😏 

impact
impact 07.10.2024, 18:43:29 xxx.xxx.163.181
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 07.10.2024, 18:24:30

Obušek byl léta můj nejlepší kámoš, ale přijde mi lepší spíš na lidi. 😄 Na zvířata obecně se líp cítím s nožem. 🫣

Ale jinak to mám stejně - kolena se roztřepou až pak.

impact
impact 07.10.2024, 18:38:42 xxx.xxx.163.181
balu:

Ne, že může, ale provokuje. “Proč to malé nic ječí? Jdu se podívat!” A velký se jde podívat, malý se bojí, tak za jekotu utíká pryč a velkého to tím pádem zajímá ještě víc a běží za ním…

Když ona to není sranda ani z druhé strany. U nás byl nejvíc napadanej pes právě můj starej xpitbull Mafoš. Časem jsme to měli vychytaný. Prostě jsem zastavila, chytla ho za obojek a v poslední vteřině jsem ho nadzvedla a malou ječící myš zespodu nakopla. V dobách, kdy jsem měla jen ho a jezdil se mnou vlakem do okresního města do práce, to bylo pořád dokola. 😵‍💫

Naposledy byla mela málem teď v neděli na Bunči. Na takové hodně krkolomné a úzké cestičce jsme se do protivky potkali s asi čtyřmi dospělými, hromadou capartů tak do pěti let a dvěma psy - retrívr a velkej střapatej kříženec. Tak jsem sundala vodítka, všechny psy připnula a zalezla asi pět metrů do lesa. Dál to krz potok nešlo. A oni lezou do kopce, psy na volno, držej si haranty a ten černej pes davaj přímo k nám. 😏 Tak jsem začala ječet, že to si snad dělaj prdel a ten pes jde na nás. 😤 Měl jediný štěstí, že mi psi v tom chumlu shodili trekingovou hůl, jinak jsem ho s ní křápla. Nakonec ho s velkým řevem naštěstí odvolali. A když kolem mě páneček retrívra procházel, tak mi hrdě oznámil, že jeho pes by teda za náma nešel. A pak tak poťouchle říká: leda byste tam měla háravou fenu. Tak jsem jenom zvedla obočí a v duchu si říkám: a co si myslíš ty blbče, že by se asi stalo, kdyby mi sem vběhl????

Fakt bych ty sváteční houbaře zakázala. 😏

impact
impact 07.10.2024, 16:51:18 xxx.xxx.163.181
sutrik:

I utopení trvá několik minut, než se projeví nedostatek kyslíku. Jo, propíchnutá plíce psa zastaví. Ale ne hned. Třeba až za minuty. Proto mi připadá lepší paralyzér, tam je to o vteřinách. A nehraje roli místo těla, kde se použije. 

Hele já nikomu nebráním používat paralyzér. Každej ať jde podle svýho. Jen jsem popsala, jak by dopadli po setkání se mnou. 🙃

Zažila jsem dost neobvyklých situací (které jsou zpětně fajn k debatě u piva, ale rozhodně nepatří na veřejné fórum 😂), abych věděla, jak bych v takové chvíli reagovala. A upřímně bych nepřála žádnýmu takovýmu psovi, aby se pokusil pustit do mojí smečky. 😏

impact
impact 07.10.2024, 16:45:13 xxx.xxx.163.181
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 07.10.2024, 16:41:45

A psychicky je rozhodně lehčí použít paralyzér než nůž.

Jak pro koho… 

impact
impact 07.10.2024, 16:21:18 xxx.xxx.163.181
Sardullah:

Jako tady nejde o to, že by se člověk žinýroval, aby při obraně svýho psa neublížil agresorovi… ale v životě jsem nezažila napadení psa… neumím si představit, jak bych zpacifikovala dva rotvíky… snad jedině ten paralyzér, fyzicky bych to stopro nedala.

Já myslím, že to tak Vahine myslela - že by tomu psovi nemohla ublížit, protože on za to nemůže.

Jinak fyzicky na to nemá žádnej normální smrtelník. Takový dvě hovada. Proto nožem jedna dobře mířená mezi žebra, vypustit vzduch a nazdar. V tomhle jsem absolutně nekompromisní.