Aktuálně: 3 295 inzerátů219 004 diskuzních příspěvků18 344 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 08.12.2024, 08:53:47 xxx.xxx.33.13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 22:27:37

Myslivec mi samozřejmě žádnou pokutu dát nemůže. Myslivecká stráž může psa za určitých podmínek zastřelit, ale je dost pravděpodobně, že by lovícího psa zastřelil jakýkoliv myslivec. 

Jinak my samozřejmě budíme velkou pozornost a prakticky každý myslivec se u nás zastaví. Často projíždí autem, dělají v lese dřevo, apod. A ptaí se, jak takovou smečku zvládám/e, jestli neutečou, apod. Vždy jim slušně vysvětluji, že naši psi neloví a chodí výhradně po cestě. 

Třeba lokalitu u Pačlavic máme prochozenou skrz na skrz a tam na nás už myslivci jen mávají z auta. Kdysi jsme tam jednoho vyděšeného potkali, jel po lesní cestě jak dobytek. Slyšíme auto, psy voláme honem na kraj a lezeme na boční cestu, aby mohl projet. Borec zastavil, stáhnul okýnko a zděšeně na nás začal volat, že je tam nahoře obora, že jsou tam mladý a že tam nesmíme. Tak jsme mu slušně vysvětlili, že jsme uhýbali mu, aby nám nezajel psy a že dál zase půjdeme po cestě. O dva kilometry dál si nás přijel zkontrolovat, ale stejně viděl jen lidi a psy jít po cestě. 

Já ty naše výlety dělám často open pro kohokoliv, kdo by se chtěl se svým psem přidat. A vždy těm novým lidem vysvětluji, že může přijet naprosto kdokoliv, aj pes asociál, agresor. A jediná podmínka je, že psi půjdou po cestě. Je mi jedno, jestli na volno a nebo na vodítku. Ale po cestě. Právě proto, že jsme poměrně nezapomenutelná smečka, tak nemám v plánu si kdekoliv dělat nějaký špatný jméno a riskovat, že na nás budou mít myslivci pifku, jen strčíme nos do lesa. 

Jinak moji psi samozřejmě neloví. Lovil by jen Kevin, ale nedostane šanci. 

impact
impact 07.12.2024, 17:48:03 xxx.xxx.33.13
Sarah01:

Aha. Tak to bych se bála, že pak nevyjedu, všude teď bude plno bahna.

Já si právě cíleně vybírám takový odlehlý místa, abych mohla jen otevřít kufr a klece, vypustit ječící bandu dementů a ideálně první dva kilometry nepotřebovat vodítka. 😂

Páč teriéři jsou super, moji jsou poslušní, může s námi jít jakýkoliv pes. Ale na některé situace mám slabou nervovou soustavu i já. Každý výlet jsem šťastná, že jsem je zvládla naložit a nepozabíjet. Vytáhnout je z auta na vodítka je pokaždý vrchol mého sebeovládání. 😵‍💫😂

impact
impact 07.12.2024, 17:04:16 xxx.xxx.33.13
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 07.12.2024, 16:19:32

Mno, tak do mokra se mi nechce už vůbec. Právě se bojím toho, že budou psi během chvilky promočení, zmrzlí a nasraní.

Asi je rozhodnuté. Esi ráno nějakým zázrakem nevyleze extra sluníčko, tak si dáme u nás okruh kolem Moravy, páč tu je jistota zpevněné a suché cesty. Nebyli jsme tu od povodní, protože se krz bestie komáří nedalo, tak bude příjemná změna jít ze dvanáct kilometrů stále po rovince. 😂

impact
impact 07.12.2024, 16:50:49 xxx.xxx.33.13
Sarah01:

Přesně tak. Mám info, že dnes všude v pohodě, v Brně je výstava Vánočka a nikdo neměl problém dojet z kteréhokoliv směru.

Holky (i Bodlinka) mě šlo spíš o ty boční cesty a malá parkoviště v lese. Když jezdím od nás Chřiby nebo Hostýn, tak tam jsou vyloženě značky “silnice se v zimě neudržuje”. 😂 O lesních parkovištích typu zbytek placu po těžbě dřeva ani nemluvě. 😂

impact
impact 07.12.2024, 12:45:44 xxx.xxx.33.13

Je tu někde Dafi? Bych ráda věděla, jak to vypadá v Chřibech. 😂 Včera byla v Buchlákách naprostá kalamita a tak dumám nad tím, esi má smysl tam zítra vyrazit. I když co jsem vloni zapadla, tak už mám aspoň ty řetězy v autě. 😂

Včera tam prý zůstalo viset až 150 kamionů. 😵‍💫

Obrázek
impact
impact 06.12.2024, 16:23:04 xxx.xxx.33.13
Stelle:

Aha, moc se omlouvám. Mělo tam být Věčerková.

V pohodě. ❤️ PéHá mě naved. A mě bylo divný, že mi to nic nenachází. 😀

impact
impact 06.12.2024, 15:50:35 xxx.xxx.33.13
assil:

Jak nic? Stačí zadat jméno a vyjede odkaz asi na milion článků.

Ona je teda už vyšší level, ale podobných lidí je víc, před lety byla u špiců profláklá taky jedna bohatá dcerunka, která si furt pořizovala štěňata a těch starších se průběžně zbavovala a to byla jinak docela normální.

Tvl tak tupá občas jsem, ale až tak ne. 😏 To jsem udělala jako první a nevyjelo mi kupodivu vůbec nic.

impact
impact 06.12.2024, 15:45:41 xxx.xxx.33.13
sutrik:

Třeba nejde o naučení se zápasit. Ale o zvýšení sebevědomí psa a lačnosti.

Fakt ne. Tak to prostě nefunguje. Ti psi neumí zápasit. A jsou akorát tak na nejlepší cestě ublížit lidem v pitu. 

Nebavím se samozřejmě o dementech, co zahodí jakékoliv dva psy do garáže a kdo vyleze živej, ten vyhrál. Bavím se o zápasech apbt.

impact
impact 06.12.2024, 09:20:31 xxx.xxx.33.13
drvodelkafialova:

Ten stafordšírský teriér mě překvapil, ale jestli ty chudáky používají pro tréning psů určených na zápasy… Radši ani nedomýšlet.

To je obecně rozšířený blud, který by žádný chovatel, který má psy na zápasy, prostě nedělal. Ten pitbull se na takovém psovi prostě nic nenaučí. 

impact
impact 06.12.2024, 08:02:34 xxx.xxx.33.13
Stelle:

Koukali jste na krimi zprávy? Alice večeřová, zase. Má psy, snad kavkazana a dogu.

Nemůžu k ní nic najít. Co je to za babu víme?

impact
impact 02.12.2024, 11:01:11 xxx.xxx.33.13
Daja:

Hihi🙃 já už nemusím, já už sedím doma na prdely😉.

Tak impact příjemné prožití pracovní doby🤫a to jako děláte v mrakodrapu?

Se mi to směje, že jo😂.

Dája

Stačilo mi jedno patro. 😀

impact
impact 02.12.2024, 05:59:41 xxx.xxx.33.13
Vahine:

Obr.13 a 14 boží 😍  ….a 13. to jste měla v ruce stehno z kapra, že tak pozorně koukají? 😂

Rohlík. 🤭😁

impact
impact 02.12.2024, 05:59:02 xxx.xxx.33.13
Daja:

No impact a Xeroxová jste jedničky👍. Závidím ty Vaše výšlapy. Až budu v poho tak taky budu šlapat🤫.

Dája

Nejlepší výšlap byl teď ráno vylézt v práci schody do patra. 😂 Au au. 😂

impact
impact 01.12.2024, 19:50:08 xxx.xxx.33.13

Tenhle výhled mě cestou fakt rozesmál. 😂

Přes tenhle horizont jsme šli posledně na Kelčský Javorník. Vpravo je krpál na Čerňavu, kde jsem málem chcípla. A když jsem přešla kopec, tak jsem zjistila, že na Kelčák lezeme dole hore na další krpál. 😂

Druhá fotka je ze stejného místa - výhled na Svatý Hostýn. ❤️

Obrázek Obrázek
impact
impact 01.12.2024, 19:46:01 xxx.xxx.33.13

My jsme se dneska vyvětrali v Hostýnských vrších. 🤩

Doma jsme vyjížděli z totální mlhy, ale já už podle webkamer z místa věděla, že je nahoře krásně slunečno. ☀️🤩

Start na super parkovišti v obci Ráztoka. Pak hybaj po krpálu směr vyhlídka Pardus. Tam jsme si dali snídani. Od tama dole a zase hore kopcem. A pak na okolo zpátky. 

Nakonec jsme ve dvou lidech a jedenácti psech dali krásných třináct kiláčků. 🐾

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 28.11.2024, 07:56:37 xxx.xxx.100.198
Vahine:

“Hele myslíte, že by Zbyněk uměl udělat k fotkám nějakou kolonku popisky? Ráda bych jednotlivý fotky občas popsala… 🙃”

Dejte požadavek spíš do tématu ohledně webu, tady si toho nemuseli ani jeden všimnout. Myslím, že je to opravdu dobrý nápad. 👍

Já zatím čekala, jestli se to vůbec chytne. Nechci ho otravovat s nějakým svým výmyslem, když by ho třeba pak nikdo nevyužíval. 🤭

impact
impact 25.11.2024, 16:56:03 xxx.xxx.44.224
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 25.11.2024, 16:33:45

Já jeho psy nikdy naštěstí neviděla, ale stačily mi videa Šedyho, jak se pohyboval v tom jejich kempu mezi ostatními účastníky jeho výcvikových akcí. Přesně, jak píšete - odrzlej, nevychovanej spratek, kterej si dělal jen to, co sám uznal za vhodný. 

Takovej pes by moh v tom kempu narazit na mě. By dost koukal. 🙃