Aktuálně: 3 729 inzerátů210 693 diskuzních příspěvků18 257 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 10.12.2023, 06:27:55 xxx.xxx.120.159
kometa:

Já s pánem mluvila po telefonu. Když  odfiltruji 90% omáčky, tak to dávalo smysl. Ale pořád je to neprověřený a neustálený kříženec za dost peněz.

To vážně někdo tráví volný čas tím, že obvolává/obepisuje místní inzerenty se slovy NE, NEMÁM ZÁJEM, ale fofrem mi tady to vysvětlete?

Jsem si myslela, že jsem rarita, když mi do deseti minut po zveřejnění inzerátu nadáváte v mejlu, jaká jsem direktivní, agresivní, vylejvám s vaničkou dítě a podobný ptákoviny. A ono ejhle. Vy to snad máte jako koníčka. 🙄 

Já jsem tady nikdy neinzerovala, ale v rámci pomoci chodu webu, který se nás tak ujal, jsem dala inzeráty i sem. Ale Vaše nesmyslné napadání mě od další inzerce definitivně odradilo. Zkuste popřemýšlet nad tím, jestli to tak nemůže mít třeba víc lidí a jestli tento web o takovou “pomoc” stojí…

impact
impact 07.12.2023, 19:59:59 xxx.xxx.17.19

Dávám Procox. 

Dvakrát po sobě po třech dnech.

I když mě teda udivuje, že by to měl mít dospělý pes.

Obrázek
impact
impact 07.12.2023, 07:08:58 xxx.xxx.104.100
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.12.2023, 06:17:35

Není jich moc, to je pravda. U mě papíráci tvoří tak jedno dvě procenta. Ta mnou zmíněná chovka je naštěstí spíš rarita. 🙄

Jinak tak obecně do pléna. Ti normální psi s PP (ale aj bez) jsou v útulcích často podpultový zboží, co se na veřejnost ani nemusí dostat. 🙃

impact
impact 06.12.2023, 21:50:32 xxx.xxx.104.100
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.12.2023, 09:55:47

Hele já měla z jedné chovky doma psy ze skoro každého jejich písmena abecedy. 😀

Paradoxem je, že ta chovka sídlí vzdušnou čarou asi 500 metrů ode mě. 🤭

impact
impact 05.12.2023, 14:35:32 xxx.xxx.122.82
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.12.2023, 11:30:45

O mém psovi by to veterinář rozhodl jednou a stáhla bych ho z kůže. 🤣

Ale jinak na toto veterinář nemá kompetence, takže je nějaké jeho JPP rozhodnutí úplně mimo mísu.

impact
impact 05.12.2023, 14:32:51 xxx.xxx.122.82
Odpověď na příspěvek uživatele Laky 3000 z 05.12.2023, 14:24:03

Vystavit průkaz původu kříženci nelze. 

impact
impact 28.11.2023, 14:23:03 xxx.xxx.49.186
janaa:

Pes bez PP (FCI- lovecká plemena) nesmí na lovecké zkoušky,takže nemůže získat loveckou upotřebitelnost

Realita je ale taková, že na hony chodí i bezpapoši… 

impact
impact 27.11.2023, 15:59:14 xxx.xxx.44.56
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 27.11.2023, 15:53:43

Přesně tak. Jsou to jenom hloupí paraziti. 🙂

impact
impact 27.11.2023, 04:31:19 xxx.xxx.18.231

Hm, tak nás takoví dva kříženci kříženců stáli za poslední půlrok asi šedesát sedmdesát tisíc. Příště je kopnu do prdele a ne jim platit nekřesťanský prachy za operace genetických vad. Maj být zdraví, dacani jedni. 🤣

Oproti tomu naš nejstarší adopťák byla parsonka (s PP samozřejmě), která se dožila 19,5 roku. Taky byla asi nějaká divná. 😏

impact
impact 23.11.2023, 17:57:28 xxx.xxx.18.231

Přemýšlím nad tím, čemu by ta kastrace měla pomoci a proč nelze prostě přijmout fakt, že je lehce labilní? 

Vždyť i ti psi mají různé povahy a nálady a někdo je prostě vyrovnanější a někdo holt ne. 

impact
impact 23.11.2023, 17:44:39 xxx.xxx.18.231

Já mám kastrovaný dva samce a nestěžuju si. A třetí půjde za pár měsíců taky. U nás je to teda daný tím, že tu permanentně něco hárá, tak jednak mají klid oni a pak aj já, že tu nedojde k nějaké nehodě. V našem provozu je to prostě jinak. 

Změna povahy žádná. Jeden byl tak jako tak agresor leta letoucí (původně zachráněný před utracením) a zklidnil se až věkem a prací. A druhej byl hyperaktiv pořád a uklidnil se taky trošičku až věkem - šest let po kastraci už pozoruju, že pořád neběhá jak pomatenec. 😂

impact
impact 23.11.2023, 17:26:06 xxx.xxx.18.231

Je to jak píše Espiro. Vždy jsou odebraná zvířata majetkem státu. Ten je po odebrání umístí smluvně do péče nějaké organizace. Aby s nimi mohl disponovat útulek/spolek, musí je pak stát převést do jeho majetku. Tam ale pak organizace ztrácí právo na úhradu péče. My jsme třeba přebírali jednoho psa od útulku Přerov a podepisovali jsme smlouvu s ÚZSVM. Stali jsme se jeho majitelem a pak ho na naši smlouvu dali do adopce. Když jsme pomáhali likvidovat množku, tak byli psi napřed majetkem státu (v zastoupení ÚZSVM). Až se dořešil úřední šiml a původní majitel na ně ztratil právo, tak přešli smluvně do našeho majetku a k tomu dni jsme přestali čerpat příspěvek na péči. Ale zase jsme s nimi pak mohli nakládat dle našeho uvážení.

Tihle pumíci jsou k adopci už hodně dlouho. A pokud kliknete dole na ten dokument, dozvíte se, že jsou to kříženci a že jsou k dispozici bezúplatně. 

Mimochodem stačí čísla čipu hodit do vyhledávače ČMKU a jelikož tam nejsou registrovaní, nejsou s velkou pravděpodobností s PP (pokud by to nebyl nezaregistrovaný import). Čipy nejspíš dostali až v útulku v rámci zákonné veterinární péče.

https://www.mesto-pisek.cz/pro-deset-psu-plemene-pumi-hledame-nove-majitele/d-49832/p1=29518

Obrázek
impact
impact 22.11.2023, 20:07:43 xxx.xxx.18.231

Znám chovatele, kteří Suprelorin úspěšně a i opakovaně používají u psů, které neplánují momentálně využít v chovu a žijí jim doma ve smečce. Bez následků.

impact
impact 22.11.2023, 06:58:14 xxx.xxx.18.231
Odpověď na příspěvek uživatele Agnes1 z 21.11.2023, 19:41:05

Já bych se na základě svých zkušeností rozhodla asi takto. Jen do toho píchat a dělat biopsii mi přijde zbytečný. Píšete, že se to malinko zvětšilo, takže to tak jako tak půjde ven. Tak bych to prostě nechala vyříznout plus kastrace a pak by se vidělo. Spousta zkušených operatérů i vidí při samotné operaci, co to je za nádor a je schopno se podle toho rovnou zařídit. 😉 

Je blbý to, že je to velký plemeno, kde je ten strašák inkontinence prostě větší. U nás se jedná o prcky, takže kdyby bylo na starý kolena nejhůř, dostane dětskou plínku a nazdar. Starat se o inkontinentního hovíka by moc velká lambáda nebyla. Ach jo.

impact
impact 21.11.2023, 15:45:55 xxx.xxx.18.231

Nám se teda vždycky vyplatilo odebrat jen bulku plus kastrace. A to byl nejeden případ, včetně třeba moji nebožky thajky.

Jen v jednom případě se nádory vrátily, ale to k nám fena došla ve stavu, kdy měla nádory přes celý břicho. Tam to nespasilo ani odebrání obou lišt. 

Jinak moje vetka není zastáncem toho, aby se kvůli malé kuličce brala celá lišta. A jsem docela ráda. Zatím nám to vychází u spousty fen, tak nemám důvod měnit názor.

Co se týče kastrace te hovice, tak pro mě by bylo obrovský dilema to, jestli nekastrovat teď v osmi letech, kde je fena relativně happy a free a nebo čekat a kastrovat třeba až v deseti jedenácti, až bude babka a operace pro ni bude mnohem větší riziko. Protože za mě prostě kde tolik nepracuje mléčná lišta (není hárání a falešky), tak tam ty nádorky tolik nejedou. Asi by to pro mě byl větší strašák, než inkontinence a zhoršení srsti. Ale zase je to třeba u mě daný tím, že nemám absolutně zkušenost s inkontinencí. Díky bohu. 

Nezávidím Vám to rozhodování a držím palce, ať je fena happy a free ještě hodně dlouho, ať se rozhodnete jakkoliv. 

impact
impact 19.11.2023, 08:58:39 xxx.xxx.18.231

Velice kladně hodnotíme i výlety na Maleník v lesích pod Helfštýnem. 🥰

Nejlépe vyjít z lávky u osady Rybáře a dál na trasu Gabrielka. Jen důrazně nedoporučuji jít zkratkou po žluté z Gabrielky kolem vysílače přímo na Maleník. Leze se tam po čtyřech ve skalách. 🤣

Obrázek Obrázek
impact
impact 19.11.2023, 08:52:02 xxx.xxx.18.231

Kdybyste někdo chtěl tip na pěkný výlet, tak Rakoveckému údolí dáváme deset bodů z deseti. 🥰

Včera jsme šli 11km a příští víkend máme v plánu to obejít jinak a jít cca 13km. Krásná trasa prakticky po rovince, spousta studánek a nádherných skal. 👌 Vzhledem k počasí lidí nula. 🤣

Obrázek Obrázek
impact
impact 18.11.2023, 19:47:22 xxx.xxx.18.231

Jsem nemohla najít důvod, proč mi nejdou vkládat komentáře…

impact
impact 18.11.2023, 19:37:20 xxx.xxx.18.231
Odpověď na příspěvek uživatele Katen z 18.11.2023, 09:14:06

Mám v adopci už víc než stovku bíglů a často se k nám lidi vrací pro druhého. Milují je a je to pro ně naprosto TOP plemeno. 🥰

Já osobně to absolutně nechápu. Nikdy bych si bígla nepořídila a jsem vždycky šťastná, když se všech zbavím. 🤭

Ukecaní jsou. Často nezavřou hubu a pořád všechno komentují. Ale zas výrazně hlasití mi nepřijdou. Na volno jich chodí absolutní minimum. Ale mám třeba klučinu, kterej se nebál elektrického obojku, psa si na něj dobře naučil a pes chodí naprosto bez problémů na volno. Potřebují pohyb, spoustu pohybu. Naši jsou všichni kastrovaní a ti majitelé, kteří jim dají dostatek pohybu a jsou disciplinovaní v krmení, mají bígly jak žížalky. Bohužel velkej problém dělají jejich “psí oči” a to, že je majitelé překrmují. 🙄

Bígl je prostě životní styl. Ale to je tak u většiny plemen. Já mám třeba smečku jacků a jakoteriérů. Spousta lidí by si nikdy nepořídila jednoho, ne tak celou smečku. Ale když víte, jak na ně, tak je utáhnete na vařené nudli a za mě je to naprosto TOP plemeno.🤪

Obrázek Obrázek Obrázek