No už ho inzeruju snad měsíc a zatím nikoho nezaujal. Přitom povahově je to hroznej božan, poslechne na slovo, je mladej a je to taky super sporťák. Ale zatím ani ťuk. 😏
Příspěvky uživatele
impact
Trickyvoo:Hele, vy máte nějakýho příbuzného mého Timíka. Ta šestá fotka, zrzavý pes. Copak je to?
Jinak krásná smečka. Prej blbouni, i vy jedna 😄.
Pravděpodobně mix bordíka. Taky k adopci, kdyby Vám doma chyběl pes.🙃😛
Blbouni jsou proto, že je s nima každej výlet extra výživnej a i tenhle stál za to. Nejhorší je vždycky první kilometr, než ze sebe vypustí tu radost, že někam jedou. I když v tomto případě je to jen pár kilometrů za barák. 😂 Navíc jsem blbě zapnula obě stopovačky a přišla o oba psy. Zrzek Kevin překvapil a přišel hned, ale černopálenej Kongo si ze mě hodinu vyloženě dělal legraci, než jsem ho ve chvilce nepozornosti dokázala chytit za kožich. 🤪
Sardullah:Tý brďo mám pocit, že takhle vaší smečku (jestli teda jsou všichni vaši) vidím takhle hromadně snad poprvé a klobouček a velký respekt.
Moji jsou bílí a stafbul. 😊
Občas sem fotky přidám, ale v tomhle tématu to přibývá extrémně rychle, tak jsou hned zase fuč.🤪
lupus4:oslovil mne (nevím proč) ten Bobík na 7 . fotce, nemít Lůďu, tak do něj jdu 😀
Je k adopci a moc ráda se ho zbavím. 😂
Mám soukromý útulek (spolek) a tak je u nás množství psů větší než malé. 😀
Moji jsou ti bílí a žíhanej stafbul. Zrzek a černej s pálením jsou k adopci. Vychází spolu v pohodě, protože je to banda stejně naladěných pomatenců. 🤣
Blbouni na nedělním výletě. 🥰
Orionka:Která? Uznávám, že včasné rozpoznání zánětu dělohy, nemusí být pravidlem. Ale to, že s fenou něco je, snad pozná každý. A pak už stačí jen odběry a ultrazvuk…
Poslední? Že fena neztloustne, když bude mít správnou dávku kvalitního krmení a stejný režim - zaměstnání a pohyb jako před zákrokem? Proč by měla tloustnout ?
Původně jste psala:
Když bude majitel dodržovat stejný životní styl, jako před kastrací, nedojde ani k psychické změně, ani k tloustnutí.
To prostě není pravda. Po kastraci se může zpomalit metabolismus až tak, že i přes veškerou snahu je prostě původní životní styl a krmení nedostačující - přibírající. A to posuzuji na vzorku opravdu kvanta kastrátů. Jsou kastráti, u kterých si normální kondici prostě tvrdě vydřete..
Ale samozřejmě nerozporuji to, že je spousta kastrátů jak bečka jen proto, že mají nedisciplinované majitele. 😀
A co se týče pyometry, tak vážně není pravda to, že jde každou pyometru rozpoznat včas. Fakt ne..
První a poslední prohlášení není pravda.
Goljan:Dobry den, snad nevadi jedno smutne tema ale patri k chovu zvirat. Kam pochovavate uhynule mazlicky, at pejsky nebo kocky nebo ostatni. Davate si je nekam k domu, na zahradu, delate jim krizek nebo pomnicek nebo treba nekdo zkousel snad i tyto rakve?
https://www.memories.cz/kategorie-produktu/rakve-pro-psy-a-kocky/
Udělala bych pro svoje psy první poslední, ale taková rakev je doslova vyhození peněz do kanálu. 🙃
Jinak já pohřbívám buď u nás v lese. Máme tam takový tajný hřbitůvek. A nebo jezdím do Anyt - Krematorium zvířat Olomouc. Když už tady máme ty reklamy, tak jejich služby mohu jen doporučit.
Jak? Těžko Anežko, jak vždycky říkávala babička.
Ono se ani to poškození dobrého jména moc dobře neprokazuje. Chovatelka by musela mít třeba nějaký lidi, kteří by dosvědčili, že si u ní chtěli koupit štěně za 30K, ale protože se doslechli, že její psi kryjí bezpapíráky, tak od koupě odstoupili, obávaje se z podvodu. A tím by chovatelce vznikla reálná škoda z ne-prodeje štěněte. (Vyvstává ovšem otázka, jaký faktický zisk z prodeje chovatelka vykazuje….).
Hele já nad smlouvama a jejich apgrejdem proseděla hodiny s právníkama, hodiny jsme řešili různé porušování smluv, došlo i na předžalobní výzvy. Byli i právníci protistran, kteří po přečtení smlouvy pokrčili rameny a řekli lidem, že s tímhle prostě nehnou. Ale z toho všeho pro mě vyplývá jen jedno - jakmile psa fakticky prodám (dám do adopce), tak pak už se můžu jenom modlit a věřit, že se pes bude mít skutečně dobře. A nebo že to v případě problému dokážu diplomaticky vykomunikovat, abych psa z lidí vyrazila po dobrém.
Smysl by to mělo, pokud by tam byla psaná velká pokuta.
Opravdu mastný pokuty jsou podle mých zkušeností jediný, co dokáže lidi jakž takž udržet v mezích sepsané smlouvy. A podle našich právníků jsou v podstatě to jediné, co si jakž takž můžete následně při porušení smlouvy vymoct.
Quash:Nic jste nevysvětlila, ale to asi ani nebylo vaším cílem.
Článek, který sdílela Repta problematiku rozebírá pěkně. Díky.
Mě asi ani nijak výrazně nevadí, že to nechápete. 🙂
Jen mi přijde líto, aby se chovatelka zbytečně honila za vlastním ocasem a čerpala tady naprosto zbytečnou naději, že něčeho takového dosáhne..
Aha. Mylně jsem se domnívala, že takové základy nemusím rozvádět úplně do podrobností.
Takže ještě jednou a pomalu - podle mého názoru a mých zkušeností je předkupní právo v případě běžně uzavřené kupní smlouvy nevymahatelné… A ten, kdo si danou věc koupil, ji následně může prodat komu chce a bez toho, že by musel psa nabízet tomu, kdo mu ho prodal.
Ale klidně se dál točte na hloupostech. Obávám se, že to stejně nezměníte. 🙂
Další kapitola je o tom, že ten třetí majitel psa tak nějak ani moc nesouvisí s tím, jaký právní konflikt mezi sebou má první a druhý majitel.
Ale jít s tím do soudního sporu by bylo fakt zajímavý.
Podle mého názoru a mých zkušeností je předkupní právo v případě běžně uzavřené kupní smlouvy nevymahatelné… Ať to zní jakkoliv divně, je to totéž, jako bych prodala auto a dala si do kupní smlouvy, že ho kupec nesmí prodat nikomu jinému. Což je hloupost. Jednou ta věc změnila majitele a zbytek jsou jen takové berličky, kdy čék doufá, že odradí idioty.
Dneska jsme si dali 13 km přes naše oblíbené Rakovecké údolí. 🥰
Je tam prostě krásně a rádi tam pojedeme znova a znova. 🤩
Já bych vzala proutek a švihla bych s ním po čuni toho, kdo Vám to poradil. 🙃
sutrik:Foto 1, naštěstí nedopadla na hlavu. Už tak je určitě praštěná 🙂 Foto 3, jak se malá tiskne, šmudlinka.
Tiskne, tiskne. Je u nás sotva dva týdny a Merry je zatím její hlavní průvodce. Chucky na té procházce byla vlastně poprvé s celou smečkou, tak byla ještě trochu připrdnutá. 🙃
Dnešních devět kilometrů okolo Kojetína. 😍
Foto jedna - čumím, co fotím a zatím se mi zlomilo děcko. 😂
Foto dva - Maffi, BJ, Merlin, Merry a Remy. 🤭
Foto tři - Merry, nová členka smečky Chucky, BJ. 🥰
Já mám teda taky oblíbený vodítka a koupě jiného by mi jakoby radost úplně neudělala..
Ale napadá mě - nemůžete vyfotit vodítko, které teď používá nejvíc? Od toho by se dalo odrazit, jaký materiál a střih vodítka by se dal pořídit.
Případně mě teď napadlo, jestli nenakupujete na Sheinu nebo Temu? Jestli chodí často po městě, tak zásobník na sráčky by se jí třeba líbil. 😂
kometa:A vy víte, o čem jsem s pánem mluvila a jak jsme si hezky popovídali?
A proč sem taháte naši soukromou korespondenci?
Po tom nesmyslném ataku, co jste předvedla v mém případě, se o chudáka pána trochu obávám. Obávám se i o další inzerenty. Inzerce (opuštěných) psů by mohla na chov zvířat přitáhnout další návštěvníky, ale pokud takto afektovaně vylítnete na každého jen proto, že se Vám v inzerátu něco znelíbí, spíš ty inzerenty odradíte.
A jestli jsem měla nějakou myšlenku, že sem natáhnu s inzercí i kolegy, tak mě fofrem přešla. Tomu Vašemu číhání na inzeráty je nevystavím.
Nehledě na to, že mě takové jednání vážně udivuje. Ale tak každej máme holt nějaký koníček…
Jo a mimochodem soukromou korespondenci bych vytáhla až ve chvíli, kdy bych sem dala její screen. To nedělám. A ani Váš nevyžádaný atak vlastě za korespondenci nepovažuji.
Diskutuji v tématu Inzerce psů o inzerci psů na tomto webu. A to mi vážně nebudete zakazovat. 🙃