Sarah01: Jste silná ženská, já bych to nedávala. Dřív jsem si i myslela, že ty psy kradou, ale jak to tak vypadá, tak vůbec nemusejí. 😢
Paradoxně ale asi nejhorší zážitky mám s těmi českými množiteli.
Za asi absolutní hrůzu považuji to, když jsme likvidovali množku v mém rodném Kojetíně. Pochytali jsme tam tenkrát všechny psy, pozavírali je do klecí a na rychlo vytvořených kotců a zbyla nám v baráku plným hoven a odpadků maličká fenka, asi mix krysaříka. Nebylo možný jí chytit, protože byla kluzká jak had a zuby jí jely jak sešívačka. Nechali jsme ji zavřenou v baráku a kluci z MP mi tam druhej den dovezli odchytovou tyč, že ji zkusím chytit takto. No zjistila jsem, že tam v hovnech porodila tři štěňata. Byly velký jak malá myška, tipuju tak 50-60 gramů. Chytla jsem i fenu, dovezla je domů a tam jsem zjistila, že jsou ty štěňátka plný blech. Měli je jak malinký korálky všude po těle, kde neměli chmýří.
Pod pažičkama, v tříslech, za těma malinkatýma ouškama. Jedna přisátá blecha vedle druhé. A teď co s tím? Neexistuje nic pro tak malinký miminka, čím by šli odblešit. A tak jsem je jedno po druhým držela v dlaních pod čůrkem teplé vody a houbičkou na nádobí jsem se z nich ty blechy jednu po druhé snažila sundat. I když jsem přes slzy neviděla..
V září to bude osm let a do dneška o tom nejsem schopná nahlas mluvit. Napsat jo, ale mluvit ne.. Tak strašný zážitek to byl.
Druhej šílenej zážitek je taky od české množky. Když se zbavila feny xJRT. Dovezli mi ji myslím v sobotu a na oko vypadalo všechno v pořádku. A tak jsem si říkala, že nechám fenu přes víkend dáchnout a na veterinu pojedeme v pondělí. Druhý den ráno fena začala funět a hrabat a během pár minut mi doma porodila štěně s uhnilou hlavičkou. Tenkrát jsem seděla úplně v šoku v kuchyni na zemi a říkala si, že tohle přece kurva nemůže být pravda..
A pak se tady o sobě člověk dočte, že se rád hřeje na výsluní, když tu lynčuje tu de*entní množku s jorkama. Ale to je jen a jen o tom, co člověk ve svým životě zažije. Lidi, kteří jsou na stejném nebo podobném postu jako já, to znají moc dobře. Lidi, kteří maj jen nastudováno ze socek a internetu, nemají ani za mák tušení, s čím vším se musíme srovnat. A jak velký odpor k hloupým množkám pak máme.
No a to je i důvod, proč pro mě neexistují hranice mezi ČR a SR. Protože nezáleží na tom, jestli ten pes štěká česky nebo slovensky. Záleží jen a jen na tom, jestli ho někdo zachrání…