Aktuálně: 3 235 inzerátů220 794 diskuzních příspěvků18 365 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 09.06.2024, 18:54:57 xxx.xxx.11.149

My jsme se týden v kuse venčili v Herolkách na sraze našich adoptovaných psů. Doufám, že jsem sem ty fotky ještě nedávala. 😂 Jednak jsem dávala všude možně mrtě fotek a druhak mám po tom týdnu se sedmdesáti lidma totálně vygumovanej mozek. 😂

Byli jsme na výletě, kdy jsem lidem slíbila 9-10km a bylo z toho dvanáct. A borec Kevin si vyběhal druhé místo v překážkovém závodě. 🤗 Na to, že měl běžce (a cizího!) v zápřahu poprvé v životě, běžel jak drak! Jsem na něj pyšná. 😍

Asi mi tím chtěl vykompenzovat hororovej zážitek z prvního dne, kdy jsem ho poprvé v životě pustila na volno a on vzadu v kempu na louce vyšlápl kočku na sebevražedné misi. 🤐 Kočky teda jako totální magoři končily velice často na stromech, na plotech a nebo v okapech na střeše, ale nakonec ty teriéry přežily všechny. 😂

Na poslední fotce věci, co jsem vytahala po příjezdu z auta. Není to prdel to všechno sbalit a vybalit. 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 03.06.2024, 17:19:10 xxx.xxx.0.47

Tak my jsme vyrazili na naše týdenní víkendové setkání adopčních rodin, takže procházek bude do aleluja. 😀

První čtyři fotky ala pojďte nahoru, uděláme nějakou pěknou společnou fotku. 😂 Nejnenažranější pes je samozřejmě nahoře, protože za pamlsek cokoliv. 😂

Další čtyři fotky fešák Kéva. Hned na prvním venčení v kempu mu pod nosem z trávy vystřelila kočka a k mému velkému překvapení na druhé zařvání kočku nechal a letěl ke mě. 👌Byl úplně poprvé venku na volno a dost mě tím překvapil. Resp. ne na volno - za plotem kempu, ale on o plotu neví. 

No a poslední čtyři fotky - když je miska na vodu malá. 😄

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 02.06.2024, 14:16:27 xxx.xxx.0.47

Já asi úplně nerozumím tomu, jak by mohl chovatel něco dokázat.. Byla jsem onehdá svědkem podobné kauzy. Prodané štěně s PP od kvalitní chovky, za pár měsíců údajně začalo ztrácet rovnováhu, řešili s vet. A tuším, že nějak ve třičtvrtě roce (podzim 2023) se majitelka ozvala chovce, že je pes utracenej pro stav neslučitelný se životem. Ze všech vyšetření z ČR jen domněnky, možná vývojová vada, možná následek infekce. Tělo bylo poté údajně odeslané na pitvu do Německa a v lednu měly být výsledky pitvy. Chovka byla na základě výsledků rozhodnuta vrátit plnou cenu. V půlce ledna majitelka udělala humbuk po FB, že s chovkou není domluva. Jakože WTF? Chovka stále čekala do konce ledna na výsledky pitvy. Pod tíhou této argumentace majitelka diskuze smazala a od té doby se stále čeká na výsledky údajné pitvy.

Fakt nechápu, jak by chovka mohla zasáhnout a něco prokazovat, když se o úmrtí dozví až ve chvíli, kdy je tělo psa bůhví kde.. A kdyby došlo na soud, tak bych fakt chtěla vidět soudce, který řekne chovce prokažte, že to nebyla vaše vina a nebo vraťte peníze.

Asi jsem v téhle diskuzi něco nepochopila.

impact
impact 02.06.2024, 14:07:31 xxx.xxx.0.47
Fikovnice:

Víš co je nejhorší? Že v tom článku se píše, že týraných zvířat přibývá! Lidi jsou prostě hovada, nemůžu jinak!😠

Ono je to vcelku logický. Za covidu byl obrovskej boom, každej chtěl psa, množky jely na plný obrátky, psa si koupil kdejakej debill.. 

impact
impact 20.05.2024, 18:41:22 xxx.xxx.0.47

Pár fotek pytlu blech. 😂

Málem jsme sundali nějakou paní z kola. Potkaly jsme se v lese na velké křižovatce, byla tak 30 metrů od nás. A byla tak zaskočená tím, co vidí, že málem sjela do škarpy. 🤣

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 20.05.2024, 18:34:51 xxx.xxx.0.47
Sarah01:

Já mám z víkendu fotky na jediné téma 😄, najeto mám cca 750 km a auto nechci nejmíň týden ani vidět. Jinak doma za mojí nepřítomnosti rozkousán další límec. 😂 Myslím, že budu potřebovat přikoupit, máme velkou spotřebu.

Obrázek

Pani tady je téma venčení pejsků a Vy tady veřejně se seksem. 😂 

Gratuluji a držím palce. 😍

impact
impact 20.05.2024, 15:19:56 xxx.xxx.0.47

SVS k tomu tenkrát vydávala oficiální prohlášení, když začala povinnost čipovat. Ale nedaří se mi přímo tu jejich zprávu dohledat. 😏 Řešilo se to i kvůli přecházení z OP s čipem na PP.

Ten druhý screen vkládám jen tak do pléna. 😂

Obrázek Obrázek
impact
impact 20.05.2024, 05:46:03 xxx.xxx.17.91
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.05.2024, 23:39:51

Viděla jsem. Ten by tou lopatou po xichtě potřeboval taky. Třeba by mu vyskákaly zuby a nechal by si místo těch zhnilotin udělat nový.🤮🤮🤮 Hlavně, že prohulí desítku měsíčně a my to živíme z daní. Hnůj.

impact
impact 20.05.2024, 05:44:06 xxx.xxx.17.91
Ph:

není problém ho zrušit a vystavit nový

ale musi s novým znovu naockovat vzteklinu, ne? 

Pokud má ověřené původní údaje tak nemusí. Proč by musel?

impact
impact 19.05.2024, 17:47:38 xxx.xxx.17.91
Sarah01:

Tak to jsem fakt netušila. Mně musela veterinářka vystavit u mladší feny nový, protože tam spletla datum prvního očkování. Takže asi ani není problém ho zrušit.

Ano, pro veta není problém ho zrušit a vystavit nový. Třeba když jsem ho v kapse riflí hodila do pračky. 🤐 

Ale musí to řádně zaznamenat v registru petpasů. 🙂

impact
impact 18.05.2024, 16:01:23 xxx.xxx.17.91
Doron:

Dobrý! 👍

Nemám na mysli ty majitele psích koncentráků, tam je trest na místě .

Ty bych pozitivně motivovala lopatou po xichtě. 😂

impact
impact 18.05.2024, 05:16:18 xxx.xxx.24.173
kometa:

Dobře, tak odmítnou, když toho psa nový majitel očipovat nechce. Lepší?

Pěkný pohádky na dobrou noc. Takže napřed máte kolem sebe plno veterinářů, co nenaočkují nečipovaného psa a majitele vyhodí z ordinace a když je tu argument, tak najednou nenaočkují psa, když majitel čipovat nechce. A nakonec se dozvíme, že mu vet naočkuje jen zbytek kompletky, protože ta s čipováním nemá souvislost a vyhodí ho až u vztekliny.  😂 Tady je myslím lakování, že by to vyšlo na celou lodní flotilu. 😂

impact
impact 17.05.2024, 18:58:00 xxx.xxx.24.173
kometa:

Má jich dost. A přitom čisté svědomí.

Čisté svědomí není podle mě o tom, že vykopnu z ordinace majitele psa, který nemá čip. Čisté svědomí je podle mě o tom, že majiteli nečipovaného psa vysvětlím, že pes musí mít dle zákona čip, pak mu psa načipuju, řádně naočkuju a pomůžu mu s registrací čipu. Holt máme o čistém svědomí každý jiný pojem. 🙃

impact
impact 17.05.2024, 17:43:02 xxx.xxx.24.173
kometa:

A já osobně neznám jediného veterináře, který by nenaočkoval nečipovaného psa.

Já ano. A to je to překvapení - že se nový majitel může setkat s odmítnutím.

Tak holt půjdou k jinému. Vet má hrdost a přišel o klienta. 

impact
impact 17.05.2024, 15:21:52 xxx.xxx.24.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 16.05.2024, 21:03:03

Trochu mě strašíte. 

V čem? 🤔

Jinak u nás dneska zdárně absolvoval kastraci i kikán Koňajs. Zatím se tváří jako pekelně nasranej netopejr. 🤪

Obrázek
impact
impact 17.05.2024, 14:20:19 xxx.xxx.24.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.05.2024, 13:19:39

Všichni píšete, že u vašich vetů je to běžná praxe…

Já určitě nepíšu, že je to běžná praxe. Jen jsem uvedla na pravou míru to, že je vet povinnen to u očkování zkontrolovat, protože jeho razítko pak stvrzuje to, že psa naočkoval. On se pod to podepíše. 

Běžná praxe je, že na to minimálně polovina dlabe. 😂

impact
impact 17.05.2024, 14:16:00 xxx.xxx.24.173
kometa:

očkování, odčervení, krmení něco stojí a k tomu ještě 8x čip. 

Nečipovaného psa ale vet nenaočkuje proti vzteklině. A nový majitel bude nepříjemně překvapen. Ne, že by ho to finančně zruinovalo.

Zajímavý myšlenkový pochod.

Nicméně.

Vakcína proti vzteklině se rozhodně nedává do věku běžného odběru štěněte. Takže nerozumím tomu, v čem by měl být nový majitel nepříjemně překvapen. Ba naopak drtivá většina z nich počítá s tím, že musí na veterinu na očkování a tak se k tomu holt dá i čip.

Pokud nový majitel čip nechce, veterinář s tím nic neudělá. A nic mu nebrání v tom, aby štěně normálně naočkoval a zapsal to do OP. Z toho, že je štěně dle zákona neočkované, se pak bude zpovídat majitel. 

Když vznikla povinnost čipování a začalo se řešit to, zda může či nemůže vet naočkovat nečipovaného psa, vydávala k tomu SVS i oficiální vyjádření - ničemu to nebrání, vet očkovat může. A já osobně neznám jediného veterináře, který by nenaočkoval nečipovaného psa.

impact
impact 17.05.2024, 12:55:50 xxx.xxx.24.173
Fiona.Praha:

To mne zajímá…. Očkování proti vzteklině je povinné, čip je povinný, někde jsem četla, že veterinář nesmí naočkovat psa bez čipu proti vzteklině. Takže nečipovaný pes prostě očkovaný proti vzteklině nebude, když má majitele lobotoma? 

Jak píše jana. Veterináři nemají žádný zákaz očkovat nečipované psy. Jen je takový pes z pohledu zákona prostě nenaočkovaný a pokud někoho kousne, je průser.

impact
impact 17.05.2024, 11:17:39 xxx.xxx.24.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.05.2024, 10:54:42

To je ale flink veterinář. Měl by řádně pes - čip - pas (očkovák) zkontrolovat před každým očkováním na vzteklinu. Protože on je za to očkování zodpovědný.