Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 31.12.2024, 08:21:12
No šla jsem spát cca v půl desáté, takže spánek dobrej. A zdál se mi sen, že brácha ve vánoční tombole vyhrál čtyři půlroční štěňata portugalského vodního psa, co chovatel nezvládl prodat. Tři kluky a holku. A holka v sobě měla zapíchaný plastový tyčinky, prý že má bradavice a tím to z ní vycucávají. No strašný kraviny. 😂
Jinak ad ta práce - spíš jde dneska o to, že dopoledne dovezou dřevo a já musím vyklidit celej dvůr. Snad nebudou spěchat, páč než se tam vyvenčí psi na etapy, než to spláchnu a začnu chystat, tak bude deset nejdřív. 😵💫
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 30.12.2024, 19:05:03
Tož teď nevím, co na to říct. Když mám práce dvě. 🫣😅 Ale pro mě prostě odjakživa byl pohyb a práce ten největší relax. Po práci samozřejmě. 😃 Proto mám teriéry. 🙃
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 29.12.2024, 19:27:48
No hele my jsme začali chodit takhle vloni v říjnu. Předtím jsem měla důchodce a pak mladý štěňata, tak jsme x let nevýletovali. Na fcb mám už leta omezený okruh přátel, takže mám okoukaný jejich příspěvky. A od té doby, co my chodíme, jsem zaznamenala asi pět lidí, co začali taky takhle honit kilometry a dávat příspěvky. Takže za mě je to určitě super inspirace a motivace. ❤️
Ve finále z toho nejvíc vytěží ti psi a o tom to je.
Jinak já si tu metu nedala do podzimka, než jsem zjistila, že máme šanci těch 600 natáhnout. A pak už ta motivace prostě byla. Kolikrát jsem pondělí až sobota v práci, neděle jedinej volnej den. A tohle mě vždycky donutilo se i v tu neděli zvednout a jít. 😃
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 29.12.2024, 19:12:53
Byla jsem po pravdě trochu naštvaná, protože ty stromy tam leží podle mě už od září, co byla voda a vichr. A vím, že nedávno tam šla jedna turistická skupina na výlet, takže to museli potkat. A vůbec je nenapadlo to nafotit a nechat zaznamenat na mapy cézet. 😏
Udělala jsem to až dneska já. Protože ta cesta je tam brutální. My tam byli v srpnu a bylo to tam úplně v pohodě. Kdyby to bylo na mapách označený, tak se tomu vyhneme. 😵💫
No a náledí ani nemluvit. V Těšnovicích jsem vjela krokem do dědiny a tam za zatáčkou 12% stoupání. V zatáčce smyk jak kráva, tak jsem to dorovnala, tlačila to krokem do kopce. A nahoře za zatáčkou vyjela do protivky dodávka a smyk jak kráva. To jsem se málem posrala. Fuj. Už nikdy…
Moc gratuluju! 🌷 Famózní výkony v roce 2024 včětně dnešního s řádnou dávkou adrenalinu👏
Cesta zpět autem byla lepší??
Děkuji. ❤️
Zpět jsme se rozjeli kolem půl druhé a to už bylo relativně suchý. Místy v dolících teda stejně mlha jak blázen a namrzlo. Ale už jsme jely s kámoškou za sebou a pomaličku, tak jsme byly společně takový klidnější. Chvíli se tam za námi tlačily jakýsi SUVečka, páč měli řidiči hrozně na spěch. Tak jsme uhnuly na boční cesty, počkaly obě až projedou a pak jely pomaličku dál.
Další tři auta přijely z jiných stran a ti neměli kluzko vůbec, tak byli v klidu.
Jako asi jo, asi už ty cesty byly suchý. Jenže jak byl člověk vypsychovanej z cesty tam, tak mi to stejně víc jak na trojku strachy nešlo. 😵💫🥺
Ještě jsme autem neujeli ani kilometr a už se ukázalo, že předpověď o mrznoucích mlhách nelhala. Na kolejích mi ustřelily kola a auto se roztočilo po celé cestě. 🥺 Naštěstí auto zůstalo na cestě a tak jsme se pomalu vydali dál. Po dálnici ok, přes Kroměříž ok, ale za KM už to lítalo smyky po celé cestě. A to i když jsem jela na dvojku. Na místě srazu jsem vypadla z auta a vystresovaně brečela. 🥺 Kámoška na tom byla úplně stejně, protože stejnou trasu dědinami a lesem projela pár minut přede mnou…
No vydýchali jsme to, vyndali psy a vyrazili na cestu. První dva kiláčky hore kopcem a pak už vcelku na pohodu krásným lesem a se svítícím sluníčkem v zádech. ❤️
Sranda skončila někde na desátém jedenáctém kilometru, kdy jsme došli ke skalním věžím. Tam je to za běžného stavu náročná trasa, prudce z kopce po úzkých cestách ve srázu mezi skalami. Když jsme se splazili po prvních schodech, tak jsme uviděli fakt velkou lesní pohromu. Popadané obrovské buky, vývraty, vše leželo přes cestičky. Další půl hodiny jsme strávili plazením se hore dole, přes i pod kmeny, přes velké vývraty a skaliska, po zmrzlém a kluzkém povrchu. Jako fakt ve smyslu pořekadla, že zážitky nemusí být nutně pozitivní, hlavně když jsou dostatečně intenzivní. 😂
Dole už zbývalo dojít tři kilometry k autům a měli jsme krásných patnáct kiláčků za sebou. Šest lidí, sedmnáct psů. 🐾
díky za bohatou debatu. Ta sytost by u nás určitě nepomohla, i uplně na prasknutí napapčená by nikdy neodmítla kus buřtu. Ten náhubek je o něco lepší řešení ikdyž jsem doufala ještě v něco víc. Asi si zvykne, ale přijde mi to drastické mít několik hodin denně náhubek a nemoct se nakrmit kdy chce, uvidíme jak se to vyvine, snad nejsou (asi doufám zbytečně) lidé takové bestie.
Můj hovnožrout má v kovovém náhubku zevnitř přesně ustřižený kousek linolea a přichycený fofrpáskama.
Jo a nemyslím si, že by pes měl žrát, kdy se mu zachce. Pokud je to zdravý kus, má dostat misku s krmením na deset minut a pak sebrat. Co se týče vody, tak s dobře padnoucím náhubkem se pes úplně normálně napije.
Viděli jsme daňky, muflony a divočáky. Dali jsme si skvělý okruh o délce patnáct kiláčků. Asi dvacetkrát jsem málem na tom sněhu spadla a jednou jsem se vymázla doopravdy. Zas jsem čuměla do foťáku místo na cestu a už to bylo. 😵💫
A i když jsem teda tušila, že to bude poslední dva kilometry horor podmáčeným terénem, tak cesta předčila veškerá má očekávání a k autu jsme došli jak banda hovad. 😂
A do 600km/rok 2024 nám chybí už jen pár kiláčků. Hurá. 🥳
Mě přijde na českém bramborovém salátu vtipný, jak ho každý dělá úplně jinak… já třeba dávám jen brambory, mrkev, vajíčka, kyselý okurky a junior salám.
Mám několik kamarádek a každá ho dělá jinak.
Já jsem teda schopná sežrat brsalát v jakékoliv podobě a klidně vyměním maso za další porci salátu. Ale nikdy bych nesnědla ten se salámem. 😀
U nás aktuálně -5, ideální zimní teplota, prochajda taky nebyla, ale dováděli jsme na zahradě. Na salátu se taktéž pracuje. 😊
Mimochodem hoďte sem tipy na bramborové saláty, jaké děláte vy, inspirace je třeba. 👍
Já si do salátu vždycky uvařím mrkev, petržel a celer na páře. Nemám ráda tu nakyslou chuť po sterilované zelenině. Jenže to snad není rok, abych se nezasekla u něčeho jiného a mezitím mi nevyvřela voda pod pařáčkem. Hrnec je úplně černej, zelenina smrdí, že to ani psi nežrali a v salátu zas klasicky skončila zelenina z vývaru. 😂
Jinak dávám hrášek, vařené vajíčko, okurky, dávám i bráchovo sterilovanou kapii. Z obchodu ne, to jsou rozblemcnutý bebe. A půl napůl tatarku a majolku, plus trochu hořčice. 🤤
Za chvíli nahážu smrady do auta a vyrážíme směr Chřiby, ať z toho volna maj i pséci něco. Doufám, že lidi budou ležet u pohádek a nebude tam moc rušno. Vybrali jsme si takovou boční trasu, kde nebývá ani noha. Tak uvidíme. Těším se. V chřibské skupině mě nalákali, že konečně třeba letos uvidíme sníh. 🏔️
😄 nic nezapínám 😄 … nenechám se hodinkama honit. Jejich hlášky “je třeba se zvednout” jsem vypla ihned… hodinky mi mají ukazovat čas, nic víc po nich nechci. Max kouknu na ty kroky…
Rozhodně nejvtipnější hláška mých hodinek byla “zdá se, že jste se dnes vzbudili moc brzo” a k tomu mi apka sypala rady a tipy pro kvalitnější spánek. 😂
Naštěstí si časem zvykly, že po čtvrté budeme prostě vstávat furt. 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 21.12.2024, 18:31:04
My na běžné procházky moc nechodíme. V týdnu vůbec, protože to nestíhám kvůli práci a kvůli tomu, že mám doma komrdesát psů k adopci. Než to po práci všechno pofackuju a než udělám všechnu práci kolem spolku, tak je večer. Takže v týdnu jsou psi jen doma a na dvoře.
Počítám tedy do toho jen výlety, kdy naložím psy do auta a někam jedeme. Víkendy, dovolené, volné dny ve svátky.
Ale já to nepočítám. Mám hodinky, kde si zapnu aktivitu chůze a vše mi to měří a vyhodnocuje samo. Viz screen.
Kulaté číslo řeším jen proto, že mi na začátku prosince chybělo něco málo do 600km. Taková moje malá motivace. ❤️