Mě přijde na českém bramborovém salátu vtipný, jak ho každý dělá úplně jinak… já třeba dávám jen brambory, mrkev, vajíčka, kyselý okurky a junior salám.
Mám několik kamarádek a každá ho dělá jinak.
Já jsem teda schopná sežrat brsalát v jakékoliv podobě a klidně vyměním maso za další porci salátu. Ale nikdy bych nesnědla ten se salámem. 😀
U nás aktuálně -5, ideální zimní teplota, prochajda taky nebyla, ale dováděli jsme na zahradě. Na salátu se taktéž pracuje. 😊
Mimochodem hoďte sem tipy na bramborové saláty, jaké děláte vy, inspirace je třeba. 👍
Já si do salátu vždycky uvařím mrkev, petržel a celer na páře. Nemám ráda tu nakyslou chuť po sterilované zelenině. Jenže to snad není rok, abych se nezasekla u něčeho jiného a mezitím mi nevyvřela voda pod pařáčkem. Hrnec je úplně černej, zelenina smrdí, že to ani psi nežrali a v salátu zas klasicky skončila zelenina z vývaru. 😂
Jinak dávám hrášek, vařené vajíčko, okurky, dávám i bráchovo sterilovanou kapii. Z obchodu ne, to jsou rozblemcnutý bebe. A půl napůl tatarku a majolku, plus trochu hořčice. 🤤
Za chvíli nahážu smrady do auta a vyrážíme směr Chřiby, ať z toho volna maj i pséci něco. Doufám, že lidi budou ležet u pohádek a nebude tam moc rušno. Vybrali jsme si takovou boční trasu, kde nebývá ani noha. Tak uvidíme. Těším se. V chřibské skupině mě nalákali, že konečně třeba letos uvidíme sníh. 🏔️
😄 nic nezapínám 😄 … nenechám se hodinkama honit. Jejich hlášky “je třeba se zvednout” jsem vypla ihned… hodinky mi mají ukazovat čas, nic víc po nich nechci. Max kouknu na ty kroky…
Rozhodně nejvtipnější hláška mých hodinek byla “zdá se, že jste se dnes vzbudili moc brzo” a k tomu mi apka sypala rady a tipy pro kvalitnější spánek. 😂
Naštěstí si časem zvykly, že po čtvrté budeme prostě vstávat furt. 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 21.12.2024, 18:31:04
My na běžné procházky moc nechodíme. V týdnu vůbec, protože to nestíhám kvůli práci a kvůli tomu, že mám doma komrdesát psů k adopci. Než to po práci všechno pofackuju a než udělám všechnu práci kolem spolku, tak je večer. Takže v týdnu jsou psi jen doma a na dvoře.
Počítám tedy do toho jen výlety, kdy naložím psy do auta a někam jedeme. Víkendy, dovolené, volné dny ve svátky.
Ale já to nepočítám. Mám hodinky, kde si zapnu aktivitu chůze a vše mi to měří a vyhodnocuje samo. Viz screen.
Kulaté číslo řeším jen proto, že mi na začátku prosince chybělo něco málo do 600km. Taková moje malá motivace. ❤️
no však jsem si na základě této diskuze Karsivan naštudovala. No nic jím asi nezkazím, pes je starej a bude dál, ale nevím, zda za to vyhazovat peníze. Jak dalece je to reklamní trik a větříček do peněženky. Plemeno je zdravé a matka byla držák do 18 let. (Bordík)
Já začala dávat Karsivan parsonovi ve čtrnácti letech a teď už jen “smutně” vzpomínám na doby, kdy jen ležel v pelíšku a spal. 😵💫 😂
Teď to lítá jak pometlo a každej den mě kvičením hecuje, abych mu už konečně donesla žrádlo. 😆 😆
Tak to já se klidně hlásím k méně zodpovědné části chodím se psy na volno a vůbec si nepřipadám špatně bydlíme na malé vesnici a přijde mi nesmysl je mít na vodítku.
Takže patříte k těm pejskařům, kteří nechávají své psy prudit cizí lidi, svévolně k nim běhat, skákat po nohavicích a tak?
Kdybyste si chtěli někdo udělat na vánoce radost a koupit si super softshell bundu, tak na Sportisimo dali posledních pár velikostí do výprodeje. Mám tu Willard na běžné nošení už roky, tak jsem si koupila novou a starou budu mít do lesa se psama. Za ty prachy paráda.
Tak ona každá smlouva je jako neplatná, když tam je cokoli v rozporu s našimi zákony, to je i to, že je výhodná jen pro jednu stranu… a ne, psa mi zabavit nikdo nemůže. Protože… si myslím, že zvíře je z exekuce vyloučené. Něco takového. Jediný, kdo mi může sebrat psa, je stát - týrání. A proto jediné, co můžu ze smlouvy vytřískat a jak psa ochránit - vše, co se mi nelíbí, bude mít odměnu sankci. Jinak nic.
Megi pokud je ve smlouvě nějaký bod, který je v rozporu se zákonem, tak to nezneplatňuje smlouvu jako celek. Zneplatňuje to jen ten jeden konkrétní bod.
Na větu “On Vám nic neudělá, on je hodný.” jsem silně alergická. Svou prosbu budete muset, ale směřovat jinam. Zdejší pejskaři jsou (pevně tomu věřím) ohleduplní a zodpovědní lidé.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.12.2024, 15:23:46
.a teď když si představím mnohom atraktivnější a poptávanější plémě….
Jinak ještě když pro Vás vypíchnu ty fakt moje jakože nejhorší zkušenosti, vyjma reálných množíren.
Tak to byl zájemce o adopci fenky JRT z množky, která byla inzerovaná nejen s vytahaným břichem z porodů, ale i s oboustrannou tříselnou kýlou (k adopci po kastraci a zašití kýl). On ať ji nekastrujeme, protože on by si ji vzal, ale nechtěl by tu fenku jen na štěňata. Ale mají stejného pejska JRT a jednou dvakrát by štěňátka chtěli. Aby měl jejich pejsek potomky.
Zájemkyně, která podrobně popsala jejich statek a to, že mají doma bábu, matku a dceru a toho pejska JRT by chtěli na krytí, protože jezdí po zvířecích burzách a tam všichni po jejich fenkách chtějí štěňátka a dobře se to prodává.
Zájemkyně, která po mě křičela do telefonu, že jsme dementi, protože těm bíglům (z výzkumáku) bereme kastrací možnost být rodiči.
No a takhle si tu žijeme my, kteří dáváme k adopci “čistokrevné” jack russelly a bígly. 😵💫
Ale nepřihlášení by blokovaní být nemohli. Kdyby di mě zablokovala třeba orionka, mohla bych psát jako nepřihlášená a ona by me viděla.
To si myslím, že by technicky vyřešit šlo. Pokud chodí ze stále stejné ajpiny. Ale to už je jen na bázi takové plané diskuze. 🙂
Ono je stejně rozumnější psát odpovědi na taková kontroverzní témata do zpráv, což právě u dotazů na kastrace praktikuju už delší dobu. Tady jsem se holt nechala pod vlivem předešlé diskuze unést a napsala to Vahine otevřeně a dobře mi tak. 😂 Aspoň si zas budu nějakou dobu pamatovat, že nemám “obohacovat” diskuzi veřejně. 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 16.12.2024, 14:09:40
Možná to bylo jen v soukromých zprávách. Beztak jsem to četla na půl oka. 😵💫
Ale jinak na fb to funguje a po pravdě já v tom nevidím problém. Obzvláště ve chvíli, kdy jedna strana zatvrzele odmítá respektovat, že s ním druhá strana diskutovat prostě nechce, ale oba chtějí sdílet stejný prostor.