Aktuálně: 3 724 inzerátů210 793 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 19.04.2024, 11:01:13 xxx.xxx.1.97

Vesměs pozitivní. Mozek se z kulí přesune zpátky do hlavy a se psem se dá zase normálně vycházet. Aktuálně mám doma pět kastrovaných samců, jednu kastrovanou fenu, sedm nekastrovaných fen a tři nekastrované psy. Všichni spolu vychází bez problémů, ale u těch dvou nekastrátů (třetí je štěně) je ten mozek v kulách vidět fakt jakože dost. 🤐

Pokud chcete vědět, jak by pes na kastraci reagoval, zkuste se u veta zeptat na Suprelorin. Můžete si na pár měsíců vyzkoušet kastraci na nečisto a uvidíte, jestli by trvalá kastrace měla smysl. 🙃

impact
impact 18.04.2024, 20:18:06 xxx.xxx.1.97
Sarah01:

Je to hrozné a nechápu vůbec, jak se to mohlo stát. Ale podle fotek a videí, které jsem viděla, tak to teda jako útulek vypadá hodně vzdáleně. Jak tam proboha můžou vůbec vozit nějaké psy.

Taky mi to prostředí přijde mírně řečeno zvláštní.. 🤐

impact
impact 16.04.2024, 11:22:23 xxx.xxx.1.97
megi-the-pes:

Na květák.

😂😂😂😂😂

impact
impact 15.04.2024, 10:57:13 xxx.xxx.1.97
sutrik:

Nádherný výkon! Paní s bíglicemi spala kousek od nás.

Holky jsou naprosto šílené. 😀 Byly za loňský rok na druhém místě i v tom celkovém součtu ze série MČR. Tohle je fakt totálně mimo moje chápání. Kam se hrabu s naším strop třináctikilometrovým výkonem. 🤣

Každopádně si u nich vždycky vzpomenu na to, jak jsme kdysi kdesi zabředli na fejsu do diskuze o výzkumácích a nějaká paní, co se holedbala, že je údajně veterinářka, tak nám tvrdila, že psy z výzkumáků nemá smysl zachraňovat. Jsou to totiž nebožáci, kteří když vylezou konečně z výzkumáku na čerstvý vzduch, tak do pár dní umřou. A když jsem jí napsala, že je úplně blbá a že chodí klidně stokilometrové túry, tak mě seřvala, že sto kilometrů by naráz neušel nikdo. Hm. A to kdyby věděla, že jsou i magoři, co to uběhnou za osm hodin. 😂

Obrázek
impact
impact 15.04.2024, 10:04:20 xxx.xxx.1.97
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 15.04.2024, 09:11:59

A trasu přes 92 km uběhla nejrychlejší žena za 12 hodin a fousek. 

Se pochlubím trochu cizím peřím. 😀

Těch 91 km ušly za 17:15 i trojice Katka a Pony&Hory - dvě “naše” bíglíce, které jsme již jako dospělé zachránili z výzkumáku a Katka si je pak postupně adoptovala. Umístily se ve své kategorii (mám dojem ženy 40+) na druhém místě. 🤗

Obrázek
impact
impact 14.04.2024, 16:16:22 xxx.xxx.1.97
Vahine:

Postroj Kevískovi moc sluší a obojek přišel taky? Obojí mu sekne a vypadá to, že je oboje jedna firma, jestli se nemýlím? Odkud to máte? Líbil by se mi ten obojek, asi by šel i na našich 8 chlupatech kilíček?? Kevin má určitě kil víc…tipuju 11?

Je to xs polostahovák od Manmatu. Já na ně někde natrefila ve slevě snad za dvě stovky, tak jsem vzala na zkoušku dva a byla jsem úplně nadšená. Pak jsem je v tom eshopu vykoupila všechny. 😂

Používám je právě na ty větší psy. Keva, Kongo a taky bíglům sedí suprově. Ale to jsou psi 11kg a vejš. Šla jsem je teď schválně zkusit mým psům a ti z toho vypadnou. Maffi má cca sedm a Merlin asi devět kilo? Na ně je to veliký. A menší se nedělají, mám právě ty xs. 😔

https://www.manmat.cz/obojek-polstrovany-design-p1551/?vid=2221

impact
impact 14.04.2024, 15:43:47 xxx.xxx.1.97

My se jdeme pochlubit. Mám děsnou radost! Konečně došel Kevinovi postroj a dneska jsme ho mohli vyzkoušet. Šel jak profík. Je fakt, že po prvním kilometru se rozhodl, že se se mnou tahat do kopce nebude, ale jak jsme šli z kopce, tak zase mazal. 😂

Komunikace v zápřahu na jedničku, krásně mi reagoval, nemotal se. Akorát povel pomalu (z kopce) totálka ignorace. 😂

Do toho lesa jezdíme moc rádi, protože je to ťůristy nepolíbená lokalita. 🤩

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 08.04.2024, 21:44:40 xxx.xxx.25.168
Ph:

To někdo z vás zažil, že by pes rozebral klec?

ano. a je to velmi nebezpecne. kvuli haravce.

jeste posledni k tem rozmerum - u tech pevnych kleci se dela do urcite sire kvuli dverim, aby prosla 😇

objednavala jsem ted klec na doma pro duchodkyni -  na miru a pujde domu  - oknem. Dverma neprojde. Vyhoda RD. V panelaku tezko…

Ale ne každý vyrábí klece vcelku. Mám menší komplet svařované a i větší, která přijde rozložená na stěny a šroubuje se to k sobě až na místě.

Obrázek
impact
impact 08.04.2024, 21:20:26 xxx.xxx.25.168
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.04.2024, 21:15:51

Já to napsala obecně do pléna, jen se mi to nechtěli rozdělovat do více komentářů. 🙃

impact
impact 08.04.2024, 20:53:53 xxx.xxx.25.168
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.04.2024, 20:43:18

Nicméně ta klec, co dala 4x Jana do zadání se vám, kdo klece používáte, skutečně nezdá malá?

Jestli se mi zdá podle fotky malá? Ne, nezdá se mi podle fotky malá. Na rozdíl od zarytých odpůrců klecí, kteří klec snad nikdy na živo neviděli, jsem totiž už pár psů v kleci vyfotila a POKAŽDÉ ta fotka vypadá, že je psovi klec o pět velikostí menší. 

Což je mimochodem důvod, proč se moje takové fotky nikdy neobjeví veřejně. Nejsem zvědavá na soudce z lidu, kteří neví, neznají, nikdy neviděli a ani nezkusili, ale ví, že je to rozhodně malá nevyhovující klec a je to plošně vždy a za všech situací týrání. 😏

impact
impact 08.04.2024, 20:33:21 xxx.xxx.25.168
Plaka:

Je zajímavé číst velmi striktní výkřiky typu “klec je týrání, nikdy v životě to psovi neudělám; Ať jsou důvody psa v kleci jakékoliv…” od některých zdejších pisatelek. Ano, fláknout psa na 8 hodin do poddimenzované klece je prasárna a velký fuj, to se týká úvodního příspěvku a každý normál pejskař si poklepe na čelo, to se psovi nedělá.

Klec ale není zlo, zlo z ní dělají jen někteří lidé. Já ji považuji za součást výchovy každého mého psa stejně jako “ukaž zuby, drápky cvakneme”, od štěněte ji znají (nejen kvůli cestování v autě a následnému ubytku), plus oujé, jak moc se nácvik v prostorné kleci hodí v případě pooperační péče.  Sardullah to hezky shrnula.

Hele já mám doma klecí dvanáct (resp. třináct, ale ta poslední je už leta letoucí minisklad konzerv), takže já jsem všech tyranů král. 🥳 🤭

Drtivá většina psů se u nás na klec naučí a odhadem tak čtvrtině nových majitelů ji i doporučím, případně do začátku i půjčím. 🤐

impact
impact 08.04.2024, 20:22:19 xxx.xxx.25.168
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 08.04.2024, 13:30:05

Vycházím z fotky ovčáka v prvním příspěvku. Takže pozor, neměla byste v té kleci vodu.

Možná to chce obrázek lépe nastudovat, protože to šedý kulatý je plastová miska ze Superzoo.

Obrázek Obrázek
impact
impact 06.04.2024, 08:05:31 xxx.xxx.25.168
Sardullah:

Teda stejně máte můj obdiv, že zvládáte takovou smečku 👍

Já se upřímně taky někdy obdivuji, že je radši nenahážu do Moravy a neuteču. 😂 

impact
impact 05.04.2024, 19:02:50 xxx.xxx.25.168

My dneska po práci jen tak zlehka šest kiláčků okolo komína. A marnej pokus vyfotit tu bandu blbů. 😏

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 03.04.2024, 10:44:21 xxx.xxx.25.168
kometa:

Já se paní ozvala. Slušně, byla jsem jenom zvědavá. A paní slušně odpověděla, že je to  čivava s PP, pod WKU. Takže u nás nemůže do chovu ani na výstavy. Ale paní na rovinu píše, že je jenom na mazlíka. Za mě je to v pořádku. Pokud si nový majitel pohlídá zdravotní vyšetření a tak.

Já bych takové peníze nedala, ale to je každého věc.

WKU má klub i u nás. Takže u nás může do chovu i na výstavy. Nemůže nikde v rámci FCI.

impact
impact 31.03.2024, 20:11:22 xxx.xxx.25.168
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 31.03.2024, 18:25:16

Chtěla jsem se vyhnout tomu, že budu během veřejné procházky tři hodiny v kuse komandovat osm milionů psů. 🙄

Když si vezmu osm deset psů sama na procházku, tak jsou všichni hodní. Když je vezmu s přáteli a jejich psy, co chodíme spolu, tak se to dá. Sice se občas chovají jak trotli, ale kámoši jsou schopní je uhlídat a ukomadovat stejně jako já. 

Vzít z deset psů mezi hromadu cizích lidí a psů by byla sebevražda a já bych procházku strávila ve stylu chameleóna, abych všechny uhlídala. A z pohodové procházky bych měla houno…

Takže bohužel. Šli s námi jen moji psi a jeden raslík, co je k adopci a kterého si na cestu vzali předem domluvení lidi. 🙃

Jinak na té fotce, na kterou reagujete, jsem právě jen já a moji VLASTNÍ psi. Proto pro mě byla tak hezká. 🙂

impact
impact 31.03.2024, 11:36:57 xxx.xxx.25.168
Vahine:

No tak to jsem zvědavá, jestli třeba nenajde u zadavatelky domov 🍀 vždyť je tak úžasnej!!! Každopádně Impact, moc prosím, až se tak stane, napíšete nám to? Díky předem i zadem.

Já bych nemohla dělat to, co Vy, chtěla bych si je všechny nechat pro sebe 🙈, ale jasan, že to nejde… to Vás musí přece bolet, když jde takový božan do nového domova, ne? Asi si to musí prostě člověk v hlavě potřebně nastavit a není to jednoduchý 🤔

Jsou psi, u kterých se mi doslova uleví, že konečně vypadnou. Teď jsem málem vnutila kámošce do dočasky jednu bíglíci, protože jsem už od prvního momentu věděla, že my dvě k sobě prostě povahově nepůjdeme a bude to přesně ten pes, kterej mi tu bude dělat jenom nervy. 😂 Naštěstí si ji druhej den vybrala jedna naše adopční rodina do páru ke dříve adoptovanému bíglovi. 😂

Jinak třeba Kongo s Kevinem jsou super psi a dost jsem na nich zamakala a těm to doslova přeju. Budou mi chybět, ale zároveň bych chtěla, aby měli konečně to svoje doma.

Jestli se mi něco těžko dává do nových rodin, tak to jsou většinou týraný feny z chlívků a množíren, který tady postupně úplně rozkvetou a najdou znovu smysl života a dobro v lidech. Ty někdo obulím, to je fakt. 

A nejradši se zbavuju štěňat, protože to jenom žere a sere a dělá to bordel, kterej musím furt uklízet 🤣

PS: Vědět určitě dám.

impact
impact 31.03.2024, 09:27:52 xxx.xxx.25.168

Ještě sem lepnu jednu fotku, co ke mě ze včerejška doputovala.. Mám sice osm milionů fotek psů a lidí, protože na společných procházkách se vždycky snažím udělat nějaký průřez. Ale málokdy se stane, že by někdo vyfotil mě. Tohle mě včera zahřálo. 😊

Já a všichni moji psi. 🥰

Obrázek