Aktuálně: 3 733 inzerátů210 789 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 20.05.2024, 05:46:03 xxx.xxx.17.91
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.05.2024, 23:39:51

Viděla jsem. Ten by tou lopatou po xichtě potřeboval taky. Třeba by mu vyskákaly zuby a nechal by si místo těch zhnilotin udělat nový.🤮🤮🤮 Hlavně, že prohulí desítku měsíčně a my to živíme z daní. Hnůj.

impact
impact 20.05.2024, 05:44:06 xxx.xxx.17.91
Ph:

není problém ho zrušit a vystavit nový

ale musi s novým znovu naockovat vzteklinu, ne? 

Pokud má ověřené původní údaje tak nemusí. Proč by musel?

impact
impact 19.05.2024, 17:47:38 xxx.xxx.17.91
Sarah01:

Tak to jsem fakt netušila. Mně musela veterinářka vystavit u mladší feny nový, protože tam spletla datum prvního očkování. Takže asi ani není problém ho zrušit.

Ano, pro veta není problém ho zrušit a vystavit nový. Třeba když jsem ho v kapse riflí hodila do pračky. 🤐 

Ale musí to řádně zaznamenat v registru petpasů. 🙂

impact
impact 18.05.2024, 16:01:23 xxx.xxx.17.91
Doron:

Dobrý! 👍

Nemám na mysli ty majitele psích koncentráků, tam je trest na místě .

Ty bych pozitivně motivovala lopatou po xichtě. 😂

impact
impact 18.05.2024, 05:16:18 xxx.xxx.24.173
kometa:

Dobře, tak odmítnou, když toho psa nový majitel očipovat nechce. Lepší?

Pěkný pohádky na dobrou noc. Takže napřed máte kolem sebe plno veterinářů, co nenaočkují nečipovaného psa a majitele vyhodí z ordinace a když je tu argument, tak najednou nenaočkují psa, když majitel čipovat nechce. A nakonec se dozvíme, že mu vet naočkuje jen zbytek kompletky, protože ta s čipováním nemá souvislost a vyhodí ho až u vztekliny.  😂 Tady je myslím lakování, že by to vyšlo na celou lodní flotilu. 😂

impact
impact 17.05.2024, 18:58:00 xxx.xxx.24.173
kometa:

Má jich dost. A přitom čisté svědomí.

Čisté svědomí není podle mě o tom, že vykopnu z ordinace majitele psa, který nemá čip. Čisté svědomí je podle mě o tom, že majiteli nečipovaného psa vysvětlím, že pes musí mít dle zákona čip, pak mu psa načipuju, řádně naočkuju a pomůžu mu s registrací čipu. Holt máme o čistém svědomí každý jiný pojem. 🙃

impact
impact 17.05.2024, 17:43:02 xxx.xxx.24.173
kometa:

A já osobně neznám jediného veterináře, který by nenaočkoval nečipovaného psa.

Já ano. A to je to překvapení - že se nový majitel může setkat s odmítnutím.

Tak holt půjdou k jinému. Vet má hrdost a přišel o klienta. 

impact
impact 17.05.2024, 15:21:52 xxx.xxx.24.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 16.05.2024, 21:03:03

Trochu mě strašíte. 

V čem? 🤔

Jinak u nás dneska zdárně absolvoval kastraci i kikán Koňajs. Zatím se tváří jako pekelně nasranej netopejr. 🤪

Obrázek
impact
impact 17.05.2024, 14:20:19 xxx.xxx.24.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.05.2024, 13:19:39

Všichni píšete, že u vašich vetů je to běžná praxe…

Já určitě nepíšu, že je to běžná praxe. Jen jsem uvedla na pravou míru to, že je vet povinnen to u očkování zkontrolovat, protože jeho razítko pak stvrzuje to, že psa naočkoval. On se pod to podepíše. 

Běžná praxe je, že na to minimálně polovina dlabe. 😂

impact
impact 17.05.2024, 14:16:00 xxx.xxx.24.173
kometa:

očkování, odčervení, krmení něco stojí a k tomu ještě 8x čip. 

Nečipovaného psa ale vet nenaočkuje proti vzteklině. A nový majitel bude nepříjemně překvapen. Ne, že by ho to finančně zruinovalo.

Zajímavý myšlenkový pochod.

Nicméně.

Vakcína proti vzteklině se rozhodně nedává do věku běžného odběru štěněte. Takže nerozumím tomu, v čem by měl být nový majitel nepříjemně překvapen. Ba naopak drtivá většina z nich počítá s tím, že musí na veterinu na očkování a tak se k tomu holt dá i čip.

Pokud nový majitel čip nechce, veterinář s tím nic neudělá. A nic mu nebrání v tom, aby štěně normálně naočkoval a zapsal to do OP. Z toho, že je štěně dle zákona neočkované, se pak bude zpovídat majitel. 

Když vznikla povinnost čipování a začalo se řešit to, zda může či nemůže vet naočkovat nečipovaného psa, vydávala k tomu SVS i oficiální vyjádření - ničemu to nebrání, vet očkovat může. A já osobně neznám jediného veterináře, který by nenaočkoval nečipovaného psa.

impact
impact 17.05.2024, 12:55:50 xxx.xxx.24.173
Fiona.Praha:

To mne zajímá…. Očkování proti vzteklině je povinné, čip je povinný, někde jsem četla, že veterinář nesmí naočkovat psa bez čipu proti vzteklině. Takže nečipovaný pes prostě očkovaný proti vzteklině nebude, když má majitele lobotoma? 

Jak píše jana. Veterináři nemají žádný zákaz očkovat nečipované psy. Jen je takový pes z pohledu zákona prostě nenaočkovaný a pokud někoho kousne, je průser.

impact
impact 17.05.2024, 11:17:39 xxx.xxx.24.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.05.2024, 10:54:42

To je ale flink veterinář. Měl by řádně pes - čip - pas (očkovák) zkontrolovat před každým očkováním na vzteklinu. Protože on je za to očkování zodpovědný.

impact
impact 17.05.2024, 11:15:57 xxx.xxx.24.173
Arbora:

Áno, to bola moja velká naivná predstava, že keď teda je to nariadenie EU, tak bude existovať nejaký register aspoň na čísla čipov. Volá sa to Európsky pas, tak by som čakala, že aspoň v rámci EÚ by to fungovať mohlo. Stačil by register, ktorý povie, že toto je čip z tej a tej krajiny. 
O petmaxx som nevedela, takže fajn, že aspoň niečo takto funguje. 

Když zadáte číslo čipu do Petmaxxu, tak Vám buď vyhodí přímo odkaz na registr, kde je čip registrovaný a když čip registrovaný není, vyhodí to informaci, ze které země (od kterého výrobce) čip je.

Připadá mi, že vymýšlíte něco, co už je dávno vymyšlené. Stačí to jen řádně používat. 🙃

Mimochodem povinné čipování není nařízení EU. Nařízení EU jsou petpasy a jejich centrální registr by byl psovi  stejně k ničemu.

impact
impact 17.05.2024, 10:42:09 xxx.xxx.24.173
Arbora:

Áno, v sk registri mám vyplnenú adresu, aj telefón, aj kontakt na veterinára. Ale, keď zadám čislo čipu do cz registra, tak tvrdí, že čip neexistuje. Čiže fyzicky musí niekto ďalší ten čip do tej databázy nahodiť. Samozrejme, možno niekomu duchaplnému napadne, že pes bude mať čip registrovaný v zahraničí, ale aká je pravdepodobnosť. 

Já upřímně nerozumím tomu, proč by v českém registru měly být registrované čísla čipů z celé Evropy, potažmo celého světa. Považuji to za nesmysl. Jakože by měl být jednotný registr čipů pro jak širokou oblast? Střední Evropu? Evropu vůbec? Celý svět? Měl by být celosvětový registr aut občanských průkazů? To je absurdní. 

Navíc proč pořád vymýšlet něco nového, když to původní evidentně funguje. Máme české registry, máme vyhledávače v českých registrech, máme celosvětovou síť Petmaxx. Stačí to prostě a jednoduše používat. Vymýšlením dalšího registru vážně nedonutíte lidi aby ty psy registrovali. A představa, že se udělá celosvětový jednotný registr, který bude plně funkční a vždy a za všech okolností tam čip najdete, je dotažená ad absurdum. 

Jinak co se týče praxe, tak stačí mít čip a stačí mít jednu registraci. Tak to prostě funguje a běžně se používá Petmaxx. Používají ho prakticky všichni, kteří se nějakým způsobem významně podílejí a dohledávání majitelů nalezených psů. 

Omlouvám se, ale trošku mi ta diskuze přijde odtržená od reality. 

impact
impact 17.05.2024, 09:46:02 xxx.xxx.24.173

Jsem se dozvěděla, že ty čarodějnice s 93 odebranými psy měly tu množku vzdušnou čarou ode mě deset kilometrů. ☹️

Prej ani sousedi velice netušili, co se tam děje. Je to nějaký starý grunt, co je zastrčený na konci slepé ulice. Ale bylo jim prej divný, že jsou celá rodina lemplové, ale vily maj všichni na tři patra. Pěkně se o ně babičky postaraly, pěkně… 🤮

impact
impact 17.05.2024, 09:04:11 xxx.xxx.24.173
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 17.05.2024, 08:33:49

Vtipné je, že na SK mám k čipu registráciu vyplnenú, ale keď mi zmizne pes v ČR, síce nájdu čip, ale nedostanú sa k údajom. Takže si musím do českej databázy opäť registrovať údaje, aby som bola ako majiteľ dohladateľná. 

Opravdu? Já se běžně k údajům ze slovenského registru dostanu. Dokonce má tu výhodu, že je tam přímo telefon na majitele. To u nás nelze.

impact
impact 17.05.2024, 08:59:24 xxx.xxx.24.173
Fiona.Praha:

Registr Petpasů slouží k evidenci pasů a také čipů. Není primárně určen k vyhledávání ztracených zvířat a dalším službám pro chovatele, nicméně můžete si ověřit, zda je v něm číslo mikročipu zaevidováno či nikoliv.

Čistě teoreticky je možné najít podle čipu petpas, veterináře a následně majitele (resp. toho, kdo nechal psa čipovat). Takže při troše snahy se u případů na TO něco dohledat dá.    

Ano, to běžně děláme.

impact
impact 17.05.2024, 06:23:08 xxx.xxx.24.173
Sarah01:

Všichni moji psi mají modrý petpas, ale ten se vystavuje automaticky všem štěňatům s PP už při prvním očkování a čipování a zároveň se tam vylepí i čárový kód s číslem čipu. Popravdě nevím, jestli si to veterinář zapisuje do nějaké svojí databáze, ale pro moje štěňata mi je vystavoval u mě doma a žádný notebook s sebou neměl. Takže spíš si myslím, že ne. Jinak čip si určitě může koupit fyzická osoba, třeba zrovna v Národním registru to jde, je tam pak registrace zdarma.

Petpas je úředním dokumentem, resp. veřejnou listinou. Vydávání petpasů se eviduje dle čísel na konkrétní veterináře a každý veterinář má ze zákona povinnost petpasy registrovat na Vetkomu. Pokud to neudělá, může mít pěknej průser. 🙃

https://petpas.vetkom.cz/

impact
impact 16.05.2024, 21:10:11 xxx.xxx.24.173
Sarah01:

Já myslím, že to tady máme všichni.

Tak že Mi píše, že celý pejskařský národ musel letět čipovat… 

Nicméně dneska jsem četla u Žáka takovej povzdech nad množkama a sám píše, že 90% štěňat, co k němu poprvé přijde do ordinace s novými majiteli, nemá čip. Takže nějaká povinná registrace je stejně k hounu, když i povinnost čipovat absolutně ignorují. 

Fakt by se měli začít trestat i lidi, kteří si to nečipovaný štěně koupí. Neznalost zákona neomlouvá a nazdar.

impact
impact 16.05.2024, 18:42:32 xxx.xxx.24.173
Mi:

Což už vůbec nechápu. Nic nedomysleli,nic nepřipravili,ale celý pejskařský národ musel letět psy čipovat. Jsou to spoluviníci a neumětelové.

Tak já mám svoje psy čipovaný a registrovaný od roku 2004. A asi by mě ani ve snu nenapadlo si nenačipovat každýho svýho psa…