Měla jsem nějakou popi*i noc a vůbec jsem nespala a tak mě budík v pět třicet nezastihl ve zrovna nejlepším rozpoložení. První myšlenka byla, že tenhle víkend na nějaký výlet prostě kašlu. 😏
Pak jsem si šla udělat kafe a rovnou teda čaj do termosky, kdybych se náhodou rozhodla jet a pak už to šlo samo. V sedm psy do auta a tradá, jedeme na výlet. 😀
Našla jsem si boží bejvák! Stará cihelna - Starý cihlový most, v jehož klenbě se nachází místnost, pochází z roku 1896. Místnost v 50. letech 20. století sloužila jako ubytovna pro lesní dělníky. 😲
A na patnáctém kilometru jsem vyfotila vzácný úkaz - dobrovolně ležící teriéry. 🤣
A taky rozpadnutý Merrelly. 😏
A cestou domů jsme potkali parádní tlupu laní! To jsem čuměla jak puk.
Jinak mě u Pomeje pobavilo tady toto. 😂 Jakože ona bude teď velká bojovníčka proti překupníkům z olomoucka a konečně se to definitivně vyřeší a všechny tydlety zla skončí. 😂
Nebo si aspoň zjistit název plemene. 😀 A ty noviny tomu taky pomohly. 😀 Fena vystrašená? To je ale pravý opak té povahy, takže co si tam jako ta paní šla kupovat?
Víte, kdo z célebrit má papírového psa? Skoro nikdo. Všecky ty čivavy a buldočci jsou z množíren, dyť oni si ty množky doporučují a nakupují tam furt dokola.
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 31.07.2024, 19:06:35
A v PP se přepisuje majitel? Není tam jen chovatel a pak kolonka, kam se sám majitel případně vypíše? Mě přijde nepravděpodobný, že by se jako posílala smlouva na plemenku, aby to na základě ní přepsali. Že by měli nějaký právo posuzovat platnost smlouvy se mi úplně nezdá.. Ale nechce se mi zvedat a hledat papíry Rémina, abych se podívala. Stejně nevím, kde jsou. 😂
Odpověď na příspěvek uživatele marcelaamax z 31.07.2024, 17:26:16
Já bych zrušila smlouvu mezi mnou a původním majitelem a sepsala novou mezi mnou a novým majitelem. Udělala jsem to tak několikrát, že jsme původní smlouvu prostě roztrhli a sepsala se nová. Samozřejmě na základě dohody všech stran.
Jinak jsem byla dneska docela v šoku z toho, že už má fena tři roky. Tvl vsadila bych se, že jste ten vrh měli vloni. Neskutečný, jak to uletělo.😂
No to je teda paráda 👍, že mě to taky dřív nenapadlo, než jsem ty vlasy skoro do pasu ustřihla a hodila normálně do koše. Šedivé taky zatím nemám, ale zase ta barva nic moc.
O barvě nic nepíšou, tak já myslím, že je to jedno. Jen nesmí být barvené, šedivé nebo zničené. 😊
Impact, jste kabrňák 👍 a já šla dnes na rhb, po přečtení, uřvaná. Když jsem to četla mužskýmu, tak to nešlo dočíst kvůli knedlíku.
Je to určitě krásný pocit a stojí to zato! 👏 škoda, že ani mě, ani dceři to neroste. Dceři se vlasy dotknou ramen, mě krku a už se lámou a třepí, potvory. Jinak bych neváhala. ✂️ Vám ty vlasy rostou jako blázen teda! 😉 😊
Rostou mi šíleně. Dneska jsme je měřili a mám tam zas 45 cm a ještě mi zbyde na nějakej sestřih. 😍 A to jsem konečky před pár týdny doma tak o šest osm čísel střihla. 😀 Ale zase je mám jemný, no.
Ano, psaly jsme i vzkaz pro příjemce a fotky z “akce”. Ty potom byly zveřejněny na jejich fb, ale už je to hodně dlouho, v té době prakticky teprve začínali.
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 29.07.2024, 19:56:41
Já si matně pamatuju, že tam psali, že musí člověk napsat do obálky email, kam mají dát vědět. Psala jsem to tenkrát na lísteček do obálky k vlasům. Psali jste to taky?
Možná bych tomu nevěřila, ale Beatka má prostě moje vlasy. Vidím je tam, protože si je každý den češu. A pochybuju, že by si pamatovali přesný odstín vlasů, komu pak mají napsat..
To vám sem musím dát… Úplně mě to dneska rozbilo. 🤭 A třeba někoho v mimopsí oblasti inspiruju. 🥰
Hrozně rychle mi rostou vlasy a i ve svých 44 letech ještě pořád nejsem šedivá. Sem tam vlas se najde, ale jinak dobrý. Šedivost odskákali moji bratři. 😂
V roce 2016 jsem vlasy ostříhala a prodala za 3600. O čtyři roky později mi zase narostly, ale nebylo to úplně na prodej. Tak jsem si našla organizaci Nové háro, kteří dělají paruky pro onko děti. A vlasy jim poslala.
Píšou na webu, že když je vlasů dost, tak je použijí většinou hned a když jich je málo, tak je na pár let schovají a čekají, až se nastřádají stejné vlasy od více dárců. A když jim v obálce s vlasy pošlete email, tak vám dají info, až je použijí.
Dneska mi přišel mejl..
“”Dobrý den, je mojí milou povinností Vás informovat, že vlasy, které jsme od Vás dostali, jsme použili pro Beatku. Na její „nové háro" se můžete podívat zde: 253. Beata - Nové háro Z.S. “”
Zrovna dneska mi kolegyně tahala brejle zakluntaný do vlasů a já nadávala jak špaček, že to ostříhám na ježka. No.. Myslím, že je čas to zaříznout dřív, než mi ty šediny naskáčou. Protože tohle chci zažít znovu. 🥰
I malý a nejmenší pes je pes a z kruhu by měl odcházet pochválen a hlavně po svých. Nevim, co je to za módu psa popadnout pod paží a kráčet z kruhu. I pro malého pejska je to ponižující. Majitel dogy ji také neodnese.
(Moc ráda sleduju “šutříka”)
Já mít tak malého psa, tak ho teda taky nesu. Na výstavách je hlava na hlavě a rozhodně bych neriskovala, že mi ho někdo nakopne a nebo ho vdechne nějaký kolemjdoucí stofárd.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 28.07.2024, 10:13:41
On má celej jakejsi ten zádovej systém, jsou tam nějaký pevný výztuhy. Takže pračka tak jako tak nehrozí. 😔 Takže jo, no. Ruko fuko, kartáček a jedem. Já si to myslela, ale říkala jsem si, že bude mít třeba někdo nějakou fintu fň, která mě nenapadla. 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 27.07.2024, 22:29:32
No já právě nesnídám doma. Potřebuju být tak hodinu, hodinu a půl na nohách, abych se mohla najíst. Takže ráno před odjezdem max kafe a pak až v lese, až dostanu hlad. 🙂
A když je chladno, tak si nosím v termohrnku polívku. 🤣
Komáři se taky řídí CO2. Otravujou, i když se nepotím.
Ale hlavně, že hašlerky a spol. zabraly.
Fakt? Já měla tak nějak za to, že na mě lezou o to víc, o co víc ze mě venku leje. 😂
Ale jestli mentol zabral i na ně, tím líp. Jsem myslela, že na ně víc fungoval ten repelent. Každopádně minulej výlet jsem měla před obličejem pořád hejno klošů, až jsem fakt raplila. 😂 Nakonec jsem si utrhla větvičku akátu a posledních x kilometrů je mlátila po hlavách. Jebky jedny. 😏
A dneska jak jsem docucala Hašlerku, za chvíli u mě byli. Stačilo strčit další do pusy, fouknout a hned byli pryč. Pro mě je to úplný nadšení. 🤣🤣 Nesnáším je! 😈
Když jsme šli minulý týden po Chřibech, tak jsem brutálně vytekla kvůli klošům. Bylo jich tam jak naprcanéch. 😏
Tak jsem v týdnu pátrala mezi myslivci a zjistila jsem, že se prej kloši řídí vydechovaným CO2. Ne potem, jako třeba komáři a hovada. Myslivci si mezi sebou doporučovali žvýkat česnek, protože to změní pach dechu. No neumím si představit, že celej výlet brkám česnek a žaludek mi dělá kotrmelce. 😟
A tak jsem se v týdnu vybavila žvejkama, Hašlerkama, Klokánkama, Hólskama, Érvejvskama a podobnýma mentolovýma zabijákama, plus samozřejmě repelent. A světe div se. Kloši si mě prakticky ani nevšimli. 😲 Sice budu prdět mentol tak do středy, ale nemám ani jeden štípanec a nelítaly mi hejna kolem obličeje. 🤪
Na psy evidentně lezli, protože nejmenší BJ z nich měl chudák brutální tiky. 😀 Ale to je mi fuk. Všichni mají tablety, takže to stejně po zakousnutí zdechne.
Taky mám s mřížkou na zádech a zatím jsem teda s ním nic nedělala. No ale muž má bez mřížky a většinou nosí batoh on a tak si zrovna říkám, že s tím by to teda něco udělat chtělo.
Nooo, mě jde aj o ramena a boky. Je to durch. 😂 Nebo prostě přestanu chodit v těch vedrech a budu mít klid. 😂