Aktuálně: 3 730 inzerátů210 700 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

Příspěvky uživatele

impact

impact
impact 15.07.2024, 20:01:19 xxx.xxx.20.252

Jestli víte, kde byl pes původně odchycen/nalezen, tak se obraťte na zástupce dané obce s dotazem, jak je to s jeho adopcí.

impact
impact 15.07.2024, 08:45:49 xxx.xxx.20.252
orionka-2:

Já to chápu, při velké smečce se to nedá. Chodila jsem maximálně se třemi a na střídačku býval aspoň jeden na vodítku, když jsem šla sama.

To jsme coby děcka dělali s koňma. Dodnes si pamatuju, jak jsme drželi všechny koně a pustili jsme šéfku stáda. 😂 Frrrrrrrrrrr a byla pryč. Zastavila se až doma u vrat. 😂

impact
impact 14.07.2024, 17:37:04 xxx.xxx.20.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 14.07.2024, 16:15:19

Dneska jsem zkusila tento repelent a vypadá to, že docela funguje. A nebo jsme šli nějakou bezkloší zónou. 

Akorát nechápu tu poznámku jemně parfémovaný. Fuj, jsem se toho nadechla a málem jsem se zblila. 😂

https://m.alza.cz/maxi/predator-cool-100-ml-d5878535.htm

impact
impact 14.07.2024, 17:32:54 xxx.xxx.20.252
Orionka:

Potěšila mě ta poslední fotka. Už jsem se chtěla zeptat, proč všichni běhají, jen Kevin je uvázaný. 

Protože Kevin je lovec jako prase. 😉

Začala jsem ho pouštět až předminulou procházku. A to ještě jen tak v poslední pětině cesty, kdy už se blížíme k civilizaci a nevystavuje všechnu zvěř, co je okolo nás v lese. 😂

Jako mohla bych ho naučit na elektriku, ale zatím pořád vidím to, jak by tahal všechny psy vybíhat do lesa po stopě. A to je to poslední, co bych chtěla, aby ostatní psy (zejména Merry a Chucky) naučil. 😏 A trávit procházku tím, že budu pořád všechny buzerovat, aby zůstali na cestě, to taky nechci. 

impact
impact 14.07.2024, 15:44:01 xxx.xxx.20.252

Dnešní nedělní výlet. Moc fotek nemám. Většinou fotím každou pejčovinu jen na procházkách, kdy jdeme sami. 😀 S kámoškou spíš celou cestu meleme. 😂

Sraz jsme měli na místě už v sedm ráno a dobře jsme udělali. Po návratu k autům už jsme potkali několik procházekchtivých rodinek a cyklistů, kteří byli nastartovaní vyrazit do lesa. 

Start je u Motorestu Samota. My jsme si dali okruh deset kiláčků - https://mapy.cz/s/gahezeheco . Cesta Studeným žlebem je trochu kamenitá. Když je šikovně po dešti, jsou cestou různé potůčky a lesní louže, kde se můžou psi osvěžit. Kopečky jsou po celou cestu mírné a snesitelné. Bohužel jsem si nezapla hodinky. Vzpomněla jsem si až po pár kilometrech. 😏

A pokud by to někomu bylo málo, tak tady má tip na patnáct - https://mapy.cz/s/putamanane

Projité máme obě strany a je to opravdu málo lidnatá oblast, ideální na výlet se psy. Ale je fakt, že teď v sezónu většinou vyrážíme v těch sedm či osm ráno. 

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 12.07.2024, 16:50:04 xxx.xxx.115.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 12.07.2024, 16:38:08

Hele v takových těch echt osadách absolutně nemůžou mít přehled o tom, kolik je tam reálně lidí. Vždyť tam se neodváží vkročit ani policie. To je normálně pravěk, neandrtálci. 

Ale ono to musí zajímat vládu, žádnou to nezajímá, už to je kolik desetiletí, ne.

To ti psi jsou jasně na posledním místě.

Tak to je.

impact
impact 12.07.2024, 16:14:35 xxx.xxx.115.8
megi-the-pes:

Bych pro ně postavila speciální věznici. Co s nima jinýho? A pouštět ven po tom, co projdou jazykovým kurzem, rekvalifikací a budou mít smlouvu minimálně na úklid obcí. Nazdar. 
Jsou to trestné činy? Jsou. Tak co. Nevidím důvod, proč je nepozavírat. 

Jak chcete postavit věznici pro nějakých dvěsta tisíc lidí? 😂 

Kdo v nich bude na resocializaci stovek tisíc kikánů pracovat? Kdo jim to bude všechno platit?

Podle statistik žije na Slovensku kolem půl milionu kikánů a z toho jen menší polovina žije normálně. Zbytek je v osadách a vyloučených lokalitách.

impact
impact 09.07.2024, 11:50:13 xxx.xxx.115.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.07.2024, 11:28:35

Nebylo by rozumnější skočit pastevci na záda a fofrem ujíždět? 😂

Jinak nás když jde skupina, tak jsme slyšet taky daleko. Furt se volají a komandují psi. Ale když jdu sama se smečkou, tak mluvím většinou jen první kilometr, než se trochu uklidněj a pak už povětšinou úplně potichu, sem tam nějaký syknutí. Musím na to myslet, abych třeba občas aspoň tleskla a nebo řekla Rémovi, ať štěkne.

impact
impact 09.07.2024, 10:49:49 xxx.xxx.115.8
Zrzavci:

😂 pomoooct!

seš Doňa Debilita. 

To ne já. Já na ně během víkendového výletu nadávala úplně stejně jak bambule a kámoš prej oni nezaútočí. Tak jsem vytáhla právě Alušky jezevčíka a říkám tam leda hovno a ne, že nezaútočí. A on mi pak odpoledne poslal toto. No netrefila bys ho? 😂

impact
impact 08.07.2024, 18:45:37 xxx.xxx.115.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 08.07.2024, 17:54:00

😂

Obrázek
impact
impact 08.07.2024, 16:39:31 xxx.xxx.115.8
Kilian:

..je to tak….on si to prostě žádný lékař nedovolí podcenit….moji dceru kousnutí pes její kamarádky, protože se sepsal s jejím psem a no b..á dala ruku mezi ně….a protože ji to osetřovali ve zdravotnickém zařízení, tak stejně musel pes ta dvě vyšetření absolvovat…..

Mě šili v noci na pohotovosti v nemocnici a tam jsem řekla, že doložím očkování u obvoďáka a u obvoďáka jsem pak řekla, že jsem to doložila v nemocnici. A bylo vyřešeno. 😂

impact
impact 06.07.2024, 19:14:25 xxx.xxx.115.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 06.07.2024, 19:08:37

Já mám dojem, že se ti kloši letos úplně zbláznili. 😏

impact
impact 06.07.2024, 13:19:53 xxx.xxx.115.8
balu:

Zajímavé, bíglíci z výzkumáku… 

Používá se vůbec ještě Horákův laboratorní pes, tedy Český strakatý pes? Nebo spíš bígl? 

Je to kontroverzní téma, psů i ostatních zvířat používaných na pokusy je mi líto, ale bez nich by lékařská věda nemohla jít dál. 

To je to, co je málokdo schopnej si uvědomit. Hystericky po fejsbuku křičí, jak je to možný, že v dnešní době existují laboratorní zvířata a že by všechny, co se o ně starají, měli za živa upálit a pak jdou na veterinu a naočkujte mi psa, protože já nechci, aby dostal nějakou nemoc, na kterou umře. A ty léčiva asi rostou na stromech, ne? 😏

impact
impact 06.07.2024, 12:45:18 xxx.xxx.115.8

Jinak my dneska krásná dvanáctka. 🤩

Šli s námi dokonce i čtyři výzkumáčci. Tři již úspěšně adoptovaní a jednu měli v dočasce, ta se teď vrátila k nám. Absolvuje kastraci a hurá hledat nový domov. 

Výlet byl super. Jezdíme sem často a rádi. Ale tvl těch hovad a klošů, že jsme dožraní od hlavy až k patám.  😠 Už aby byla zima. 😜

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
impact
impact 06.07.2024, 12:40:16 xxx.xxx.115.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 06.07.2024, 07:47:35

To víte, že mají i separačku. Velice rychle si zvyknou na to nové a hezké a pak se zase můžou bát, že o to přijdou. Jinak já nevidím nijak výrazný rozdíl mezi psy z výzkumáku a třeba psy z množíren. Zaseknutá socializace, všechno se musí doučit a hlavně je potřeba myslet na to, že je to pořád bígl. Tam se fakt nic nemění. 😂

impact
impact 06.07.2024, 12:37:14 xxx.xxx.115.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 06.07.2024, 04:45:17

Nejsem s nikým na kordy. Jen jsem asertivně vytyčila hranici. A říct, co se mi nelíbí přece neznamená být s někým ve válce. 🙂

impact
impact 05.07.2024, 21:06:02 xxx.xxx.115.8
kometa:

Já se nedivím, já se ptám.

A proč bych Vám to měla vysvětlovat? Abyste mi zas nadávala, že vylejvám děti do kanálu? Díky, ale nemám zájem. Mezi námi dvěma diskuze na toto téma skončila. 🙃 

impact
impact 05.07.2024, 21:04:26 xxx.xxx.115.8
Kilian:

..aha..dávali to tam jako počin roku….

Čím lepší příběh ….. 

impact
impact 05.07.2024, 20:56:18 xxx.xxx.115.8
kometa:

půjdou i ti dva.

Kastraci fen bych i pochopila. Ale proč i psů?

To se vážně ještě někdo ze stálých členů fóra diví tomu, že kastrujeme všechny naše svěřence? No to nene. 😂 

impact
impact 05.07.2024, 20:50:34 xxx.xxx.115.8
Vahine:

Áha, tak to je mazec. Děkuju za info. A prozraďte prosím, podle jakého klíče ti bíglíci jsou pak z výzkumáku vysvobozeni? U starších psů to chápu, že jsou odejiti, ale vím, že se dostanou odtamtud i mladí psi třeba roční…nebo se mýlím?

U těch mladých záleží, jak vážným pokusem prošli. Pokud to jde, dostanou se ven. Pokud ne, musí být bohužel utraceni.

Jinak teď ti naši (a ještě šest fenek teď před nimi) jsou vyřazení chovní psi. Před nimi jsme měli zase sedm mladých psů do tří let.