Mám podobnou zkušenost. Ví že se tam nedostanou a i tak to dělají, jen pro zábavu. Několik papoušků a křepelek se mi umlátilo, křepelky lítaly a narážely do pletiva, několik se jich těžce zranilo takže se musely nakonec stejně zlikvidovat. Nebyla to drahá zvířata, ale i tak to naštve. Stalo se to jen kvůli lenosti majitele kočky. Pokud je na myši, chtělo by jí zavřít do místnosti kde jsou. Spíš se ale toulají jelikož nemají co chytat, sousedi mají roky kočky a u nás jsem je viděla tak 3x. No křepelky jsem dala do klecí, ale je to smutný pohled, takže na jaře půjdou zase do voliéry. Kuřata nechávám s kvočnou 2-3 týdny v zastřešené ohrádce a pak jdou za ostatními. Pokud někdy uvidím kočku s kuřetem v tlamě, půjde na projížďku. Není to zodpovědný jelikož bude působit problémy někomu jinému, ale nemám na to
Příspěvky uživatele
nikol551
Každý má svoje. Celkově jsou pěkní ale ta hlava je extrém, starší typy se mi líbí více. Někteří chovatelé dokonce dokrmují mláďata sami, jelikož někdy i chůvy mají problém. Já chci zvířata co se dokážou starat o mladé (téměř úplně) sama. Ale taky nemám na to cvičit akrobatická plemena, jezdit ročně tisíce kilometrů při výcviku pošťáků atd. Holubářství má více odvětví a každém vyhovuje něco jiného.
Spíš bych byla pro vyštípnutí kousku ucha nebo tetování. O kroužek nebo obojek by se zachytili.
Problém u koček je ten, že to dělají kvůli zábavě, málo kdy kořist sežerou. Toulavé kočky jsou škodná, osobně nevidím problém s likvidací ani koček, ani kun. S dravci je to horší, tam se dá jen smířit se ztrátami. U nich je to ale nejhorší na podzim, takže tam může pomoci pouštět holuby denně jen na pár hodin, nejlépe pod dozorem. Někteří likvidují i dravce, ale do toho se já určitě pouštět nebudu. Když má ale někdo pošťáky za desetitisíce, chápu je.
Mám malé hejno 2,0 pošťáky, 1, 1 staváky a 1,1 pštrosy. Teď mi sedí pošťák se stavákem, uvidím co z toho bude. Máme za zahradou pole a tam dravci krouží pořád, takže uvidím jak to bude tento rok. Plemeno je mi celkem jedno, chci aby nebylo plaché, dobře odchovávalo a ze začátku aby bylo lehko k dostání v okolí, jsem ze střední Moravy. Přemýšlím nad skřivany, košoa, pštrosy (prý ale výstavní jsou spíše vhodní do voliéry), benešáky, kániky, ale je mi to celkem jedno pokud budou splňovat moje požadavky. Do budoucna chci několik párů starých typů racků i když těm nevím jak by se dařilo ve volném chovu. Zatím se mi ztratili 2 holubi, mladej pošťák a jeden loňský, ale nejspíš se jen zalétli.
Teď mám křížence a nestandarty, (chci si pořizovat čistokrevné které budu pouštět až od jara) pouštím je na pár hodin odpoledne, tak uvidím kolik jich zůstane. Dravců máme dost, tak jim ještě jednou nechám vysedět mláďata. Je ale pravda že teď jen sedí na střeše. Uvidím jaké budou ztráty, pak posoudím jestli se vyplatí je pouštět celoročně.
Dobrý den, když jsem vešla do holubníku, na zemi ležel holub vzhůru nohama. Když jsem jej zvedla, byl živý ale měl hodně napuchlé oči a celkově hlavu (viz fotografie). Oči vyklované nemá. Je to letošní nalezený pošťák s poraněným křídlem takže mu dám čas do odpoledne, pokud opuchnutí nesplaskne tak jej vyřadím, jde mi spíš o ostatní holuby. Vnitřek zobáku má normální, trus má bílý vodnatý, ale to bude nejspíš kvůli tomu že nějakou dobu nežral (oči jsem mu vyplachovala, výtok neměl téměř žádný). Zbytek holubů vypadá a chová se normálně. Může to být pouze po úrazu hlavy nebo alergie na hmyzí bodnutí? Děkuji
Nedávno jsem narazila na tohle video. Bohužel kvalita je na nic a autor měl pouze jediné video o křížení těchto dvou druhů, ale asi v polovině a na konci videa jdou vidět rysy hřivnáče i domácího holuba. Kočky domácí se kříží s menšími druhý divokých koček a jsou pořád plodné, takže je možné že tihle jedinci by též byli schopni rozmnožování. (nešly mi vložit videa a účet jsem našla pouze na TikToku jméno:fadiali95)
Vy jste nikdy nic neporušila? Tím pádem máte kočky v bytě? Je povinností majitele si zabezpečit zvíře. Pokud ne, usmrcují volně žijící živočichy a to je trestný čin. Podle mě pořád lepší nechat to provést veterináře než to zkoušet doma stylem pokus, omyl.
A veterináře s kastracemi jim uhradíte vy
Tím, že teď budete nadávat na to, jak se někdo opovažuje zbavit koťat nic nezměníte. Měli nechat kočku vykastrovat? Ano. Měly by kočky pobíhat po venku? Ne, ale je vidět že se snaží koťata udat. Nejlepší by asi bylo najít veterináře který je uspí. Kočky jsou extrémně přemnožené, lepší aby to provedl veterinář než aby se o to pokoušeli sami. Pokud by to nikdo nechtěl udělat, další možnost je je dát někomu kdo má zkušenosti s porážkou menších zvířat. Podle mě oba způsoby jsou lepší než aby koťata skončila na ulici a množila se dál.