alexandra už nemám ani jednoho :-( , bohužel mě tížila náhlá nepříjemná situace v rodině, která ohrozila finance, nebylo vyhnutí. Mám teď jen pár rubínků, pár penantů a králováka. Ale hned jak to půjde, koupím zas alexandry rudohlavé, stýská se mi, jsou krásní, a chybí mi složité hlasové projevy, austrálie jen tak všelijak píská, teda královák se učí všechny možné zvuky :-)
Já sháním po cizině, uvidíme, třeba se zadaří i letošní odchovy. Ke genetice mám zatím pasivní přístup čtenáře a studenta, takže jsi na tom o hodně líp, přeji, ať se daří.
Dobrý den, musím se ohradit, opravdu není nutné hned někoho napadat, jediné, co mě osobně můžete vytknout, je to, že zatím nekroužkuji, a to proto, že pravých duhovek mám málo a do párů přidávám nepříbuzné jedince vhodných barev (bílé, fialové světlekřídlé), a chov buduji teprve dva roky, takže zatím neprodávám, jinak odčervení, výživa a venkovní aklimatizace ze zimovišť je u mě na prvních místech. Je jich v ČR tak málo, že si těžko někdo dovolí o ně přijít špatnou péčí. Mám domluvené jedince z Polska a Slovenska, tudíš opravdu považuji vaši reakci za nepřiměřenou. navíc cenu určuje poptávka, a až budete mít v emailu 30 zájemců o letošní odchovy, pak teprve můžete říct, že víte o čem mluvíte, s pozdravem Petra
Teda já nevím, jestli jsem to pochopila správně, ale hádáte se o zelené přírodní andulky v tématu o duhových? Proč? Já chovám, co se mi líbí, ne o co je zájem. To je jako bych měla ráda dogy a vy mi vyčítali, že nechovám jezevčíky protože jich je málo! To přeci nejde todleto :-))
Dost dobrý :-) . Já udělala chybu, snad když ji přiznám, někdo další se poučí a neudělá ji. Protože ve volierce bylo moc rušno, dala jsem dvě mladé křepelky z předchozího líhnutí pryč, do dvou dnů bylo kuřátko oškubané jako holokrčka, nevím, zda to způsobil stres při odchytu nebo jsem omylem rozbila pár ( už byla mláďata rozeznatelná pouze delším pozorováním), ale dnes jsem dokonce musela pár rozdělit, křepelka byla nějaká potlučená. Uvidíme, co dál. Dám vědět!
Ahojky, duhovky mě zatím ze všech mých papoušků berou nejvíc, příští rok jim chci v chovu dát prioritu, ne pro zisk, ale proto, aby jich bylo dost, jsou to vážně krásní společníci :-) , proto prosím každého, kdo si tohle téma přečte a má možnost výměn nebo prodeje jedinců pro příští sezonu, aby mi vložil kontakt. Díky předem
Petra, Litomyšl
mládě jedináček :-) , říkáme mu "prdelka", je to komik, sice má černou kresbu, ale jinak je modrozeleně měňavý "skrznaskrz", má i okraje křídel zelené, lépe ho nafotím a dodám!