když mě se na tomhle líbí to, že se papoušci mohou jít prostě vykoupat jen když chtějí. Ale samozřejmě třeba aymarky si užijí rosení ze stropu mnohem lépe.
A tohle je vtipný a důmyslný způsob, jak udělat andulám radost
(jen teda na ten otvor bych dala mřížku, aby mi tam nějaká nezahučela)
http://www.youtube.com/watch?v=vz2WeDgPW3Q
Narazila jsem na toto video, a ikdyž ho tu určitě zas někdo odsoudí, tak mě nadchlo. Při tom, jak běžně vídám andulky narvané v boxech po desítkách, s vápenkou, skokany, rozpeřené .......... tohle je prostě krása, že si někdo dá práci s takovou volierou "pro pár obyčejných " andulek.
Není to zrovna obvyklé, alespoň v Čechách ne.
http://www.youtube.com/watch?v=mGRnEnKUwKE
Teda chodím sem spoustu let a dneska jsem se zastyděla. Náhodným kliknutím jsem otevřela banner Prezentace chovatelů.
Každou chvíli se na různých chovatelských stránkách někdo ptá na solidnost určitého chovatele, a tady je celkem pár pěkných tipů.
Nepíšu to proto, abych ze sebe udělala "tloubu", ale pokud je na tom někdo podobně, tak aby si této sekce všimnul :-)
http://chovatele.chovzvirat.com/prezentace-chovatelu.html
Ahoj, díky za odpovědi. Ale nešlo mi o problematiku společných chovů, spíš o to, zda by někdo uvítal, pokud by v inzerci bylo uvedeno, že mláďata pocházejí ze společného chovu, nebo zda to někdo i uvádíte a tak.
A pro 74.6: Také miluji společný chov více druhů, pohled na takovou harmonizující volieru je úžasný, ale rozhodně ji není doré považovat za řešení úspory místa. Každý druh nejdřív pořídím samostatně a po seznámení se s jeho chováním a návyky v průběhu alespoň jedné celé sezony se pokouším ho spojit s dalším druhem, nebo od původního záměru upustím, a případně ho i přenechám dál.
Ještě také doplním něco k mníškovi. Zajímalo by mě, jak jste dospěla k závěru, že je chcete chovat společně? Když si nejste jistá, jak moc jsou hluční, mám pocit, že jste je neviděla. Proto bych si dovolila Vám poradit, a neberte to jako nějaké osočování. Najděte si na internetu někoho ve Vaší blízkosti, kdo mníšky chová, požádejte ho o návštěvu, a během půlhodiny budete o mníšcích vědět víc, než tady zjistíte za týden. Pro někoho jsou hluční a pro někoho ne, tzn, že je nejlepší udělat si sám vlastní úsudek ještě dřív, než za nový druh vynaložíte peníze.
Ahoj, mě se strašně líbí, jak chcete radu, a přitom zadáte, jak by měla vypadat :-).
Jinak samozřejmě odpovím. Rozely jsou agresivní ptáci, takže dřív nebo později při společném chovu prostě zapláčete.
A vytahovat se tu, že se všichni pletou, že Vám andulky s kakariky dobře vycházejí, by bylo fajn až po několika letech společného chovu. Ono to některou sezonu vyjde a další budete zoufale psát, co dělat, když .....
A když nepotřebujete vidět ptáky létat, ale stačí Vám k radosti, že hopsají od budky k misce a páří se proto, že jinou aktivitu prostě nemají, můžete je přeci chovat třeba i v králíkárně. Těším se časem na nějaké fotky Vašich jistě krásných ptáků ve výborné kondici.
Přijde mi trošku líto, že v dnešní době, kdy se chovatelé celkem úspěšně pokouší o různé společné chovy, neuvádí to ve svých inzerátech na prodej odchovů. Vždyť by taková informace zabránila spoustě zbytečných omylů a jistě by někteří chovatelé takové mladé upřednostnili. Myslím si, že mládě, které je hned po vylétnutí z budky vystaveno vlivům jiných druhů se bude jistě lépe adaptovat v takovém chovu i v budoucnu. Co si o tom myslíte?