Příspěvky uživatele
evena
klasická pitva stojí pakatel, něco okolo 2 - 3 stovek, plus mínus. záleží na co je podezření a co se najde nebo nenajde při normální pitvě, pak se pokračuje dál různýma vyšetřeníma na bakterie, kvasinky atd. a tam to mírně naskočí.
Před letama jsem dávala za korelu okolo 700,- a před měsícem za zebřičku 400,-.
Také byste měl dát papoucha k ledu co nejdříve když ho hned nevezete.
Asi jako desetiletá jsme měli doma pár dní fišeráka, kterého táta odchytl mezi panelákama a nijak mě nenadchl, bylo to jen něco co dělalo velký bordel, všude bylo peří a byla jsem ráda když jsme ho za pár dní dávali novým majitelům. Jinak k přírodě jsem vztah vždycky měla, přírodovědné kroužky, lítání po lesích, ve škole mě bavila jen biologie...
V 20 jsem se přestěhovala na vesnici k příteli, který v té době choval pár andulek jen tak na okrasu, jenže se o ně moc nestaral a za dva roky už jsem okolo nich běhala já, naprosto mě uchvátily. Za další tři roky už bylo v jedné voliérce jaksi těsno a začalo budování dalších. Teď si život bez jejich křiku neumím přestavit. Nejlepší má "dovolená" je si dát kávičku na dvoře a poslouchat štěbetání.
K chovatelství jsem přivedla zpátky i svého přítele, který mi, teď už dobrovolně, staví další voliéry a dost mi s ptákama pomáhá, a jednu známou, která si ke mě přišla koupit někdy před dvěma lety jen dvě andulky na ochočení, ale kapánek se ji to zvrtlo a má už také pěkné "stádo".
Tak doufám že se někdo chytnete :-)))
Příspěvek nademnou je výstižný, radu jste dostala, ale jen se divíte .... Použité slovo "týrání" je podle mě výstižné. Jak jinak nazvat tento "chov" který by měl mít při největších mrazech co teď jsou o 30 st. vyšší teplotu??? Skutečně brutální...
Mohu se Vás zeptat o kolik měsíců je Vám chovatel dal dřív? Pokud memáte ještě teď v lednu vyhovující podmínky tak to spíš vypadá tak že Vám je měl dát až na jaře nebo co? tohle nějak nechápu?
Také se mi letos stalo, že jsem si zamluvený pár nemohla u chovatele vyzvednout v termínu jak jsem slíbila, tak jsme se domluvili že o měsíc počká. A kdyby nepočkal, nebu je bezhlavě brát hned, ale sehnala bych si je později od někoho jiného.
Jste nerozumná a vlastní chyby svádíte na druhé, no jo, kritika se snáší těžko.
A ino, plavá atd. jsou mutace.
Spíš by bylo lepší zadat konkrétnější otázku, o jaký druh a mutaci Vám jde