Přišel mi dotaz, kde mláďata mám když jsou malá, jestli mám inkubátor.
Rozšířím proto mojí odpověd i sem do diskuse.
Jelikož můj problém s mláďaty vznikl náhle, tak nějaká možnost inkubátoru nebyla možná, není to zrovna levná záležitost, teda aspoň si to myslím. Proto jsem to vyřešla jinak a doufám, že to není zas tak špatné. Korelku jsem měla v umělé misce v hobllinách a tuto misku jsem dala to akvária, které už nepoužívám na rybičky. Dovnitř jsem dala obyčejnou lampu, kterou mívám na psacím stole, která svým teplem ze svícení zahřívá prostor, ale která nesvítí přímo na mláďata. Ještě jsem si ke stěne hned vedle misky dala obyčejný teploměr, abych mohla sledovat teplotu vevnitř a nakonec jsem akvárium přiklopila sklem, aby se teplo drželo vevnitř. Ale mám tam malou mezeru nakraji pro větrání. Přiložím foto.
Budu ráda za vaše názory, popřípadě rady jak něco změnit udělat líp. :)
Zdravím všechny, kteří čekáte no nevé zprávy o dokrmování Ultima. Jinak se omlouvám, že jsem sem nenapsala dřív, ale zkouškové období na vysoké škole a dokrmování zabírají mnoho času a energie.
První informace Ultimovi se zatím celkem daří, musím zaklepat a přibyl k němu ještě jeho sourozenec(6dní).
Zpět se kvašení, po první "vymáčknutí" volátka s kvašenou kaší, už volátko nekvasilo. Myslela jsem si že kvasí, ale kamarád chovatel mi volal a říkal, že vzduch může mít ve volátku i z toho jak žahodí a potravu tak se trochu nahltá vzduchu. Takže kvašení ustálo, ale byl jiný problém, že i když se mládě vyprazdňovalo, tak volátko se vytravovalo sprašně pomalu( zhruba 10hodin), takže jsem zkusila kaši dělat ještě trošku řitčí a pomohlo to. Když předtím němělo vytrávené a bylo to třeba 5hodin od krmení, tak jsem mu dala aspoň kmínový čaj, aby se ta kaše se volátko zředila a trávila.
Do kaše jím teď dávám špetičku hroznového cukru, kaše je pak trošku sladká, mláďatům víc chutná a je obohacená o energii.
U první páry korel budku neočumuju a proto teď měli 5mladých, ale bohužel jedno uhynulo, ale myslím, že 4krásná mláďata, je pořád úspěch. Dám sem jejich fotku.
Jinak zpět k dokrmovaní. Dokrmuji kupovanou směsí, tou po domácku vyrobenou bych si asi netroufla krmit tak malé mládě. Ale jak říkám je to moje první dokrmovaní, takže neočekávám že to půjde hladce.
Mám jinou páru korelí a ta když se jí podívám do budky a mláďata jsou ještě malá tak druhý den je mám mrtvá, myslím že samice je o ně tak bojí že je vždycky strachem zadupe.
No a tuto druhou páru jsem si přivezla od dědy po té co zlikvidovala první hnízdo. Podívala jsem se od budky, zda už se líhne to druhé hnízdo a byli tam 3mladé a mavice tomu největšímu stála za krkem, tak jsem ji rychle vyndala, ale mládě už jsem nezachránila, v ruce mi umřelo. No a toto které dokrmuju je jeho sourozenec.
letos už zlikvidovali jedno hnízdo, nevím, mládě pořád žadoní a chce nakrmit, přitom má volátko plné kaše, no a zřejmě mi dokonce i nekvaší, ale prostě ji netráví.
Prosím poraďte co mám dělat, je to moje první dokrmování a nechci ho "zahodit do kytek", to jsem ho rovnou mohla nechat u rodičů, kteří by ho usmrtili(zadusili nebo zadupali).
Dobrý den, prosím poradil by mi někdo do mám dělat. Musela jsem odebrat mládě korel od rodičů a proto jsem se dala na dokrmování. Mládě je staré přibližně 5-7dnů. Už ho krmím třetí den, předtím trávilo dobře, ale najednou pořát nemělo vytrávené. Kamarád se přijel podívat a říkal, že mu kaše ve volátku kvaší, tak jsem z volátka vymačkli obsah. A znovu jsem mu podala kaši, protože bylo hladové (dnes v 15:00). A teď večer, kdy už by mělo být volátko skoro vytrávené, vypadá na pohled pořád dost plně a při pozorování jako by se jeho obsah přeléval, což jsem usoudila, že zřejmě opět kaše kvasí.