Ideal výstavní andulky je tzv.standart.Takový pták by získal 100 bodů na bodované výstavě.Podotýkám,že velikost výstavních andulek v Anglii se blíží velikosti lahve od 1/2 piva.Přidávám obrázek standartu.Petr
Semena namočím na 24 hodin do vody.Pak je sleji na vejký silonový cedník.Každý den je 1-2krát propláchnu.Cedník mám na míse,pod ním je trochu vody kvůli vlhkosti.Tak to nechám dokud se neobjeví klíčky.Pak skrmuji.Vždy před podáním opět propláchnu.Toď vše.Petr
Runcid je opravdu špička a zastíní ostetní tvrdé přípravky jako je třeba Panacur.Můžete sním odčervovat i při krmení mládat,je to velmi humánní přípravek.Má dvě nevýhody.1po otevření musíte obsah spotřebovat do 14 dnů.2 cena ,já platil u svého veterináře 260Kč za 60ml.Dávkování mě spočítala MVDr Grymová a na rozelu vyšlo 0,21 ml runcidu.Jinak vše OK.Petr
Miloslave neberte vše vážně.Napsal jste příspěvek který je dla vás dobrý nápad.S reakcí se smiřte.Stejně si uděláte vše podle sebe.Hlavně nezatrpknout.Petr
Velice bych přivítal,vytvořit zde tabulku o váze jednotlivých papoušků.Myslím nejběžnější druhy.
Určitě by to pomohlo mnoha chovatelům v přepočtu léků,např.pro odčervení adt.Touto problematikou se zde ještě nikdo nezabýval.Děkuji za příspěvky.Petr
Toto jsou hezké experimenty,ale co když si pták umíní uchytit se na konstrukci voliery?Taky mu ji ohřejete?V přírodě,žádný ohřev nemají a žijí.V zimě mohou být venku jen ty druhy které zimu snáší a těm keří ne tak těm ani vytápěná bidla nepomohou.Petr
Každý pták at v přírodě nebo v kleci si apsolutně neni vědom kde kálí.Není to pes,nebo kočka kteří se to naučí.Vyjimku tvoří velcí papoušci kteří se to systematickou dresůrou trochu naučí.To ale u senegalců těžko přichází v úvahu.To,že vyhazují potravu z klece je běžné,řeší se to tím,že klec je do určité výšky(cca 10 cm) opatřena sklem.Ale stejně něco vyhodí z klece.Petr
Rosely na jaře až pujdou to toku Vám jak korely tak neofémi tyrkysové rozcupujou na kusy.píši z vlastní zkušenosti.Také jsem jednou podobnou blbost udělal s penanty a přidal jsem bourky.Nezbylo znich skoro nic.Petr
Nejde tak o křik,jako oto,že jsou úžasní ničitelé dřeva.Okoušou Vám nábytek a pod.Když ale seženete mladě dokrmené ručně a řádně se mu budete věnovat,může být vše jinak.Petr
Proč byste nemohl dávat jablka?Já jim dávám jablka,mrkev a berou to jak divocí.Krmím je směsí zrní kterou si sám připravuji.Slunečnice je tam pouze 7 až 10%.Ale nejraději berou Kardi.Nechá jim potravu v misce,vpoledne jim misku vyfoukám (slupky)a vrátím do voliery.Novou dávku dostanou až ráno.Také jim prodlužuji den svícením.Vše jim jde k duhu a jsou ve výborné kondici.Petr
Dávejte mu potravu a vodu pouze v kleci,sám se naučí,že hlad ho donutí vlézt do klece.To sámé je s pitím.Z klece ho nevyndavejte vyletí sám,když bude mít hlad do klece se vrátí.Petr
Nesmíte míchat hrušky z jablky.Klec pro dvě andulky je zcela něco ji ného než klec pro králováka.Síla drátů 4 mm je nesmysl,to je drát pro klec na ary.Papoušek Královský nejni vhodný pro chov v kleci.Potřebuje velký prolet.Na dvě andulky Vám stačí klec cca výška 60 cm a pudorys cca 80 krát 40 cmpPokud chcete odchovávat mladé.Klece již nejsou zinkovány ale jedná se o zinkochromát.Při pestré stravě se ptákům nic nestane.Petr