Mám prosbu na zkušené chovatele. Mám letošní slepičky NH, AM a SA. Jsou ve dvou hejnech. Jedno hejno v pohodě, druhé má zajímavý trus,.ale je také v pohodě. Trus vypadá jako kdyby jej předem namočily do vody. Zelenohnědá rozmočená šiška, zakončená bílou špičkou, ale plus čistá voda. Občas se stane, že se některá troch znečistí a druhý den už nic. Hejna jsou od sebe oddělena pletivem, dostávají stejnou stravu - směs zrnin a granulí pro nosnice. K pití vodu s Acidomidem. Divné hejno jsem přeléčila DOXYGALEM, ale bez efektu. Slepice jsou vitální, nemají problémy s pohybem, nehubnou, žerou, začínají snášku, vejce bez jakýchkoli změn na žloutku nebo bílku, pevné skořápky. Jenom ten trus. Poraďte, co by to mohlo být. Děkuji Dana
Na husy nedám dopustit, jenom máme problémy slítáním. Mají velký výběh a v poslední době startují proti větru a naberou 3-4m výšku a letí. Co mám dělat, když je chci na výstavu a křídelní spony na drůbež jsou na husí brka malé.
Martino, mám na Vás dotaz. již několikrát jsem se ve Vašich příspěvcích dočetla, že jste "vředila" vejce. Co to prosím je? Přiznám se, že toto slovo neznám. A ještě k teplotě v líhni, když Vám stoupá nad 39 stahujete ji dolů, nebo necháváte prvotní nastavení. Mám nyní nasazeny pižmovky, nastavila jsem si 37,7. Ale dnes 2 den po nasazaní, byla ráno teplota 39. Mám ubírat? Díky Dana