Dobrý den mám novou voliéru, původně pro bažanty ale zdá se mi malá, je vysoká 180 cm, široká 180 cm a dlouhá asi 2m a 50cm, mohlo by v ní být hejnko křepelek i přes zimu, a neprotáhnou se křepelky tím obyč plotem? Nemůže tam být pár bažantů královských?
Dobrý den, mam něco s husou, občas se stane že spadne na zem někdy i na záda a nemůže se zvednout bourá hlavou do země jako by nemohla chytit rovnováhu. Včera ji houser pojímal a ona se pak zase nemohla zvednnout, musel jsem ji pomoct a nakonec postavila. Nevíte co to může být ? Má už to od té doby co přijela vlakem.
Děkuji za radu paní Marková. Od pana Stehlíka jsem se dozvěděl přesně tohle :Dobrý den, bažant kubánský je mezidruhový kříženec několika druhů bažantů colchických, který vznikl cíleně jako velký bažant určený k lovu. Byl kdysi vypouštěn i v naších honitbách. Z čistě chovatelského hlediska jsou tito kříženci naprosto bezcení. Mojí snahou a snahou kolegů chovatelů je zachovat původní druhy ve své podobě neboť každé křížení vede bohužel k jejich zániku. Zdravím Míla Stehlík.
Dobrý den, já mam krůty od minulého léta (černobílá standartní jako nahoře na obrázku), krocan se jmenuje Pepík a dokonce na to sliší, teda jen když mam pro něj mls. Letos se z prvního vrhu ze 13 vajec vylíhlo 11 krůťat nyní už jich je jen 7, a z druhého vrhu to stejné ale je jich všech 11, už jim je 6týdnů takže choděj venku s Pepíkem a prvnim vrhem a to mě na krůtách fascinuje že se mezi sebou neklovají jako třeba kachny nebo slepice, prostě 20 mušketýrů. Hodně štěstí z krůtama mam ze ze všech drůbeží nejradši.
Dobrý den, potřebuji se něco dozvědět o kubánských bažantech, na internetu jsem se nedopátral fotek ani žádných informací. - je to poddruh bažanta kolchidského nebo samostatný druh, jak mam zařídit voliéru, kolik má mít slepiček, a kdyžtak bych prosil o foto.
Dobrý den, opravdu nevím v čem je problém, já bažanťata krmím krmnou směsí K1, mravenčíma kuklama a nyní jsem jim už začal přidávat pšeničnou plevu do které přidávám vitamíny pro krůťata. Bydlí dohromady s kuřaty a holuby, do voliéry je vypustit nemůžu protože dospělý kohout má strašnou radost z toho že je může honit a klobat.
Dobrý den, vylíhli se mi první malí bažanti Phasianus colchicus torguatus (bažant kolchidský), myslíte že vhodní jako bílkoviny jsou pro ně mouční červy?
Takže nic nebude on ty vejce všechny rozšlapal a všechna byla živá, pokaždé když krůta volá na krůtata tak se krocan naježí, hudruje a šlape po vejcích. Ale já jsem si myslel že z toho nic nebude.
Dobrý den, stala se mi taková divná věc, mam pár krůt a krůta sedla (včera se jí vylíhli krůťata) a po dvou týdnech co se krocan "nudil" sedl na husí vejce, dokonce mu i vypadalo peří na hrudi. Chovatelka od které je mám mi říkala že jí krocan vyseděl kachňata. Je to prosim-vás normální?