Tak jsem zase navštívil ZOO Plzeň. Je otevřen nový pavilon Asie v nem nádherná voliéra s překrásným bažantem palawanským. Byl jsem i v DinoParku podívat se na kolchiďáky, kohouti už měli i slepičky. Strašně mě překvapila kombinace voliér např. bažanti vs sovy, nebo bažanti x havrani x holubi doupňáci a hrdličky východní. V takovém společenstvu si myslim že u bažantů, holubů a hrdliček odchovy neprobíhají. Nebo je to takhle jen dočasně??
Pro Australske papousky by melo kralici pletivo stacit, co jsem slysel tak to staci i kralovakum, nadhernym apod. Ale samozrejme pred selmamy, hlodavci a dravci Vase ptaky lepe uchrani svarovane pletivo. Patagoncum kralici pletive nestaci.
Me se zacly znovu parit, tyden po vyletnuti nejstarsiho mladete, taky mam strach jestly to jeste stihnou. Necham to na korelach, ony by z toho mely mit nejvetsi rozum.
Mam 6 volier, 1.krepelky jap. korely ,holoubci diam.,2 rosela pestra, bazant diamantovy, 3 andulky, zpevaci, bazanti stribrni, 4. kakarici c.c., bazanti zlati, 5. hrdlicky chechtave, bazanti ellioti, 6 holubi angl. pavik a cesky bublak , pribudou sem kachnicky mandarinske. Muzete tam dat skoro cokoli u chovatele u Prahy jsem videl kouraky s husama a penanty s perlickama
Dobre je zrni nejaky cas macet, ze zacatku mozna bude radsi prijimat proso nebo jine drobne zrno, jak psal pan Mirek- neprecpete ho, jinak je tatky dobry hrach, ale hlavne mu nedavejte ozimej jecmen, holubi jsou zrnozravci ale hrivnac obcas vezme i nejakeho maleho plze.
straka je skodna ale drzet by se nemela ale takove ptaky nikdo neresi, taky obcas ctu takove inzeraty, lide nemaj povoleni a zakon to moc neresi, postolka je ale neco jineho, zeptejte se nejakeho chovatele euroavifauny urcite vam to rekne presneji
zatim ji muzete krmit kousky netucneho masa, napr kure, kralik, mysi holata, dulezite je aby potrava obsahovala nestravitelne casti napr. peri, chlupy a drobne kustky ktere potrebuji dravci a sovy ke traveni, pozdeji tyto casti vyvrhnou. Nezakone je chovat vsechny ptaky vyskytujici se v CR , postolka je navic ohrozena, takze si bud vybehate povoleni chovu a kazdyho pul roku budete mit kontrolu nebo kontaktujte nejakeho sokolnika ci utulek
vidim to na samce, samicka ma vyraznejsi mrizkovani na na spodku klina, ale moje perlova samice taky nema vyrazne pruhy, ale podle robusni a zlute hlavy to je samec