Mě to taky přišlo divné, myslivci ale štěnatům ocas sekají aby s ním při lovu nevrtěly. Také bylo na jedněch stránkách psáno že se značí křepelky tím že se jim ustřihne 1 prst, to je otřesné.
Pižmovkám zastřihávám křídla tak že 1 letku nechám a 2-3 ustřihnu (ruční letky), sice to neznemožní kachnám létat uplně ale neuletí delší vzdálenost, babička to dělala tak že ustřihla všechny letky ale to je dnes protizákonné, jinak se prodávají plíšky které se přišroubují mezi letky a kachna nevzletí protože má to křídlo těžké také se malá kachňátka křídlují ale to je dost morbidní.
a jaký vitamíny máš ty, tady se nic jinýho nedá sehnat než acidomidy a microsy, už by mi mělo dorazit krmivo pro bažanty pro zimní období ale je problém s dopravou, stránky tragopan.wz.cz znám.
Křepelky japonské maj hodně potlačenej pud kvokavosti takže vůbec nesedí, líhnul jsem je v líhni. Promiň že pořád nedávám foto, nějak na to vždy zapomenu ake snad teď o víkendu, já bohužel bydlim ve městě :-(, a přes týden mi to krmí prababi, já jim přes víkend vykydám, namíchám vitamíny atd.
Děkuji za telefon. Podle mě p. Žiline prodává kohouty Vietnamcům do restaurace, když jedu kolem tak tam je spousta vlašáku a lakenfeldáků a tady je nikdo jinej nemá. Já mam vlašky od p. žilince třetim rokem, mají sklopené hřebínky, snášejí bílá vajíčka a jejich vejce jsou velikostí srovnatelná s vejci amroxky. Za kolik prosímvás nabízí perličky? Dostal jsem vejce a vylíhlo se 5 kuřat a asi to bude samej kohout.
Pokud to jsou prvničky tak často mlydý nevyvedou, zrovna minulej rok jsem si nechával maldou kachnu první snůška zachaldila porozbíjela nebylo žádné kacně a po druhé v létě se jí vylíhlo z 22 vajec 21 kachňátek a krásně se o ně postarala.