děkuji, o velikosti to znám to mam v knize popsaný, ale zajímalo mě kde se ty kroužky kupují atd. brzy už budu mít chovatelský průkaz tak mě to jen zajímalo, a ještě jak jsou ty plechový kroužky u křepelek, ty tam maj takovej jakoby pant to se scvakává?? Vidivám to i u papoušků, holubů....
nevim, tenebroz mi netoká. Včera byl u mě jeden pán a chtěl ode mě odkoupit králováka-kohouta, kdybych ho měl tak bych mu je asi prodal protože ta jejich plachost je neodnaučitelná, a zamluvil jsem si u něj pár ročních pávů, jen vymění s kamarádem slepici abych je měl nepříbuzný.
Dobrý den, zajímalo by mě jak je to z kroužky u plemenné drůbeže, na ty kroužky existuje nějaký přitavovací stroj? Jsou plastové a železné. Kroužkuje se to někde u chovatelů? Nebo jak to vůbec je???
ničim jinym si to nevysvětluji než mrazem, bž. královský jsou schopný u nás zimu přežít v přírodě ale diamantovej je z tropický Číny, ne přímo z tropický ale nemrzne a nesněží tam, křepelky japponský mam v hospodářský budově a topim jim 2 zářivkama. A naše polní křepelky se na zimu stěhujou.
Ten bažant umíral ve křečích, nevěřim že by to bylo podchlazením. Ale ta diam. asi umřela mrazem kohout jí strašně štípal a vyháněl z kurníku, do této voliéry nemají sousedi nijak přístup. Jinak děkuji za přání k Vánocům, taky přeji vše nejlepší.
Hm, já mam po královácích, nejspíše mi je otrávila sousedka, má k nim přístup z její zahrady nebo jestli umrzli? to nevim, schovat se kam měli, slámu měli suchou. Nosili křídla pozemi, chodili nachrpení, slípka umřela v noci a kohout se tak bolestí trápil že jsme ho museli zabít. Pošla i slepice od diamantovího. Všechny jsem je pochytal a přestěhoval do skleníku tam jim bude líp, ani voda tam nezamrzá je totiž přilepenej k baráku. Na jaře ty voliéry ze 3 stran nečim zakreju, aby tam sousedka nic hodit nemohla a aby na ně ani nemohlo foukat z pole. Se sousedkou se nám párkrát stalo že nám něco otrávila ale nedá se dokázat že to byla ona. Teď nevim kde seženu kříženku diam. a zlat. bažanta, kupovat čistokrevnou je škoda. A králováky už si asi pořizovat nebudu protože jsou strašně plachý, bojácný a bláznivý.
Drůbež má napáječku v budově-je zděná, z jedné strany je většív kurník(původně pro ovce), uprostřed je přípravna krmiva, jsou zde křepelky kterým se topí žárovkama takže se v celém oběktu drží teplota nad nulou a kdyby byla opravdu velká zima tak tam mam kamna, a z druhé strany je ještě jeden kurník. Problém je u bažantů kteří mají voliéry, mě tam sněžit může ale ne při každém mrazu sněží. Musim tam chodit každou chvíli a králováci jsou z toho velmi nervozní.
při menších mrazech pomáhý dát do vody trochu soli ale je to zbytečný a slípky tu sůl dostávaj do sebe, mě nezbývá nic jinýho než bažantům několikrát denně dát teplou vodu, slípk to maj ve zděnym kurníku.