Dobrý den, nedavno jsem si na výstavě pořídil sebritky a v knížce jsem se dočetl že skoro všechny linie jsou dosti náchilné na markovu chorobu a že se proti tomu mají očkovat. Jak je asi velké ryziko nákyzy? Kolik tak stojí to očkování? A mají ho na veterině neustále nebo se to musí obědnávat?
Pižmovky mi v únoru snášejí běžně, sice ne takhle brzo ale většinou tak v polovině. Vajíčko jí nechte ona nasnáší další, na jednom vajíčku nesedí to by se líhlo dříve než ostatní. U prvniček se mi nestalo nikdy že by nesedly ale párkrát kachnata při líhnutí uštípaly. Stále je ještě mráz takže když vajíčko promrzlo tak se z něj nic nevylíhne.
my kukuřici letos neměli, dávám jim směs pro nosnice, pšenici, ječmen, strouhanou mrkev a tvrdej tvaroh. Vodu jim dávám neustále a když velkej mráz tak jim přinesu sníh, a neustále tam mají jablka. Plevy už jim nedávám protože je to samej bordel, našel jsem v tom i sušený myši, dnes venku bylo -5 a bažanti měli 2°c protože je ten skleník přilepenej k domu.
no aby se cejtily bezpečně tak by tam měl bejt nejakej velkej keř aby na ně nebylo vidět a aby se skovaly slepice před kohoutem, taky by na ně mělo svítit sluníčko, a měly by mít hlínu na hrabání aby si prousily drápy a zobák a aby se mohli popelit
Ještě budu dělat nějaké jako-by zkoušky, aby věděli že o tom mam doopravdy zájem, že mě k tomu nedoňutily rodiče..... Jezdíš na různý akce, soutěže, prý třeba i na týden. Když si něco kupuješ tak za to musíš zaplatit vždycky. Ale samozřejmě jsou tam potom lepší vztahy že si něco vyměnují, dávají atd......
Ahoj, zase jsewm byl na výstavě zapsat se u chovatelů a hned mě tam chytila reportérka a dělala se mnou ro zhovor, od kdy chovám, jak jsem se k tomu dostal.....
Koupil jsem si tam párek zlatých lemovaných sebritek, jsou nádherný. Foto zašlu.
Buď mají slepice stravu chudou na bílkoviny nebo malý prostor taky je možné že se nudí nebo když nějaká slepice pelichá tak že jí vypadá všechno peří tak ty mladá pírka ostatní slepice lákají natolik že je uštipují a pak se to přenese na celé hejno ale teď v lednu je na pelichání už pozdě i když mám pár takových slepic.. Tento zlozvyk se špatně z chovu odstraňuje proto doporučuji celý chov vybít a začín znova, na internetu jsem viděl také sprej proti kanibalizmu ale nevím jak je účinný. Tohle se mi stalo u hybridů hisex hnědobílý a černý dominant, všechny jsem je musel vybít a začal jsem se slepicemi s plemennou příslušností a už se mi to nestalo. Kupte si kuřice nebo kuřátka a držte je zvlášť dokud nezačnou snášet pak ty staré zabijte.