Tak jsem vyklidil voliéry a přesunul tam byžanty, jedna slepice od bažanta královského dostala infarkt když jsem ji držel- asi stářím a stresem dostal jsem ji už 5ti letou a druhá má na nohách strašný vředy, tak mi zbyla jen jedna zdravá, ještě štěstí že se tyhle dají lehce sehnat Jinak už mi kolchiďák kokrhá a honil ostatní bažanty proto jsem je už musel dát ven. Králováci a diamanťák jsou zdravý a pěkně silný. Zejtra je vyfotim.
Děkuji za všechny odpovědi, na kroužkované kohouty si pozor dávám. Jen se chci zeptat jestli rostou kohoutovi sebritky ostruhy, pořád to kontroluji abych kroužek posunul ale ostruhy nerostou.
To nad zobíkem jsou nosdry, žádných zvláštních pírek jsem si nevšiml ale zdá se mi že ho máš nějakýho tmavýho. Rohlíky těm mejm taky chutnaj. Břebarvovat se mi taky začali tim starim peřim prorůstá nové lesklé a celkově ten kohout zmohutněl a je víc hrdej.
Při volání slípek na dálku něco podobnýho jako kolchidskej(obyčejnej)- takový to kokrhání to stejný prý dělaj i bž. zlatý a diam. Kolchidskej toká tak že na slípku dělá ko-ko-ko-kuoo a natočí na ní ocas i tělo, diamant syčí ale královák nevim.
Královskej mi zatim netoká, ale tenebrozovi už se začínaj zvětšovat poušky a začíná být agresivní vůči ostatním, tomu diamantovýmu jestli mu neseženu slepici tak mu dám jednu královajdu a jednu kolchiďačku aby nebyl sám, vejce samozřejmě radši líhnout nebudu, jestli by se vůbec něco vylíhlo. Ale už jsem viděl i křížence kura dom. s bž. kolchidskym.
Myslíš že byl útok cílený, nebo byl bažant vyplašený a náhodou mu vzlítnul na hlavu. Mě takhle utekla ta slepice, měl jsem černou bundu a šel jsem k nim oni se mě báli a ona mi přistála na hlavě a odtud letěla do lesa.
no právě že ne, pan Míla Stehlík mi psal že od zlatýho neni v čr žádný čistokrevný chov a od diam. jen velmi málo. Když byl diamant. oběven tak se do evropi dováželi jen kohouti a křížili se tu se zlatýma slípkama, až teprve nové dovozy jsou čistokrevný. Já proti neůmyslnému křížení nic nemam pokud se kříženci nevypouští do přírody ale když si vezmeš tak některý plemena psů mají za prapředky psa a šakala, a v genech kura domácího nejsou jen geny kura bankyvskýho.
Stejně jak královák, jestli seženeš čistokrevnýho nwm jsou hodně vzácný. Nedavno jsem četl článek na netu že kohout může vypadat jak čistokrevnej ale někdy se v potomstvu oběví kus se znaky bž zlatýho. Tohle bylo i u chovatele od kterýho jsem je kupoval já tenhle kohout zbyl jako poslední.