Dobrý den, můžete jen doufat že se vráťí k hlasu ostatních perliček, nedoporučuji ho jít hledat, poplaší se a uletí ještě dál. Jinak když si přivezete perličky, pávy prostě ne uplně domestikované ptáky dejte jim na čas než si zvyknou křídelní sponu a vypusttě je až ráno. Jinak tenhle dotaz patří spíše od kategorie Drůbež. Martin
Pokud nejsou zastřižené tak je nechytejte ani v noci, splaší se a uletí. Možná by šli chytit do něčeho jako je sklopec. Takto velkou vodní plochu nejlépe zasítujte a nebo si kupte kupírované kačky, nejlépe mandarinky, karolínky, cizokrajné čírky...
cituji: "Zvíře bude vždycky jenom zvíře a lidi si to stále nechtějí připustit." paní Orino, touhle větou jste mě dost sklamala. Nevím čím se člověk tak razantně odlišuje od "zvířete" ale sama mi řekněte jestly k sobě má blíž např. rak a slon nebo šimpanz a člověk- tyto dva druhy se od sebe odlišují jen minimálně, přesto je mezi nimi ta pomyslná čára zvíře a člověk.
Vím že se to netýká papoušků ale musel sem napsat svůj názor. Martin
z tohota společenstva bych rozhodně vyřadil kakariky a anči, nebo dat ke kakarikům ptáky z jiných řádů mimo papoušků, těch si nevšímaj(mám odskoušeny krdličky, holoubky, kachničky, bažanty, křepelky). A z vlastní zkušenosti pozor na korely rády rozebýrají astrildům hnízda. Vce to dát jim dostatek dřevěnných polobudek kam korela nevleze.
Dejte tam bažanty, křepelky by jim taky vadit nemusely, měl jsem je u pestrých, u penantů nevim jak by to šlo, u mě si papoušci ptáků na zemi nevšímaj, možná by šel nějaký velký druh exot. holubů
mam párek škrabo a párek růžohrdlích. U obou párů jsou samice větší a mají větší a silnější zoban. To můžete ale porovnat jen u kusů vedle sebe. Samičky jsou taky agresivnější. Martin
Mohu doporučit jen Austrálie země plná papoušků, nějaký zmínka o jihoamerických papouších je i v dokumentu Život v divočině, nebo Divoká Afrika, tohle jsou ale dokumenty se všeobecným zaměřením na živočichy. Jinak naprosto úžasný je Francouzský dokument Křídla přírody. Martin
Já myslim že snesou, ale radši je tam vypustte najednou nebo kakariky později, jaké křepelky tam dáte? Nevím jestly by jste u čínek s kakarikama něco odchoval
Nikdy jsem ho tam neviděl, dříve tam měly i pavího, zlatého a diamanta, taky jsem je tam nikde neviděl, na internetových stránkách mají ale napsáno že je chovaj