udělám pořádkou dřevěnou zástěny s rozříznutý kulatiny(zadarmo) a střechy asi ze zpevněného PVC.
Jinak má i slepice tenebroze tak si je vezmu asi u něj(má je levnější), bažanty tmavé bělochocholaté a hrdličky chechtavé.
odkaz na bž. bělochocholatého http://farm4.static.flickr.com/3298/3254411497_00da13691e.jpg
Araukana má vzpříměnější postoj, malý třířadý hřeben a břidlicové běháky běháky, mam 4 ks a snáší mi zelenyvá vajíčka. Jinak nějaká slepice z ostrovů u Kuby nebo někde tam snáší namodralá vejce ale ta ta v do čr nebyla vůbec dovezena a neni ani uznaná v žádném vzorníků, četl jsem o ni v časopisu Chovatel ale je to už několik let.
Jo a ten tvůj kohout je opravdu vlašák? Připadá mi spíše typu plymutky nebo něco podobného. Perličky jsou supr ale celý život zůstanou dosti plaché, dříve k nám chodila liška a perlice (so sem jim měl 19) si vylétly na střechu a řvali jak šílený až je liška nemohla slyšet a šla pryč. Teď si šetřim na pávy.
Já králíky nechci ani tak na maso ale belgické obry prostě obdivuji, francouzský beran má velmi chutné maso a mláďata jsou odolná proti většině nemocí- doporučuji ti je, taky jsem začínal s českym strakáčem. U perliček mam jen 5 kohoutů, teď v neděli si jedu koupit slepice k Plzni jedna za 250kč, na líhnutí labuťaček používám pižmovky ale někdy líhnu i v líhni.
Králíky už nechovám ale už se na ně zase chystám možná ještě letos, králíkárny jsem vydesinfikoval a 2 roky nemam králíky abych se zbavil kokcidií, jinak jsem choval belgičáky, francouzáky a japonský