Zdravím, hodně mladých ptáků, lidí taky pěkná návštěvnost, ale oproti minulé burze se mě ta včerejší zdála trochu slabší, ale celkem spokojemost. Velmi se mě líbili číňani a barnardi límcoví velcí i drobotina nebyla špatná např. snovači.
Čau Martine, to je škoda, že samice vejce zlikvidovala. Teď jenom aby se alespoň z těch zbylých něco vylíhlo. Mě samice penantů taky už zasedla tak uvidíme.
Mě samice kakarika snesla první vejce ve 4 měsících do misky, ale budku jsem jim nedal. Koncem března znesla vejce znova do misky, protože neměli budku. Vejce jsem měl doma a jak snesla již do budky druhé vejce, tak sem jí dal i to první. Celkem nanesla 7 vajec a zasedala na 3. vejce. Nyní mám v budce 7 pěkných mláďat.
O bílém pásku vím, u mladých penantů to mají i samice, po přepeření by pásem měl zmiznout, dávám na tvar hlavy a zobáku. Ale je to 100% samec. Několikrát denně krmí samici a ta se zdržuje častěji v budce, takže snad z toho i letos něco bude. Martine i když se mě u většiny papoušků líbí přírodní ptáci, tak máš parádní penanty.
Jenom aby samec nezačal samici nahánět po voliéře, že nechce jít do budky. Většinou je lepší u penantů dávat mladšího samce.
Mě samice do budky chodí i hrabe, ale letos z toho asi nic nebude.
Čau. 7 vajec to je pěkný výkon na korely. Mě nanesli nejvíc 5 vajec a odchovali 4 mláďata. Většiou mě ale odchovávají mláďata 3 a i když měli 5 mladých tak starší je vždy ušlapaly.