Já bych taky řek že takovýhle popis papoušků nebo čehokoli ke koníčkům patří... Tím se odlišujou chovatelé od laiků... Já proti nic nemám... Každej obor nebo práce a cokoli má svoje nějaké názvy které si lidé vymysleli.. Patří to k tomu.. Nevidim v tom nic divného či špatného...
Doufám že sem neudělal žádnou chybu, na to sem expert =D A doufám že se nikoho nedotknu, nerad bych..
Tak si zkus přečíst nějakej článek o nich... ;) A koukni na foto...
Řek bych že to jsou samice... Samice maj kulatou hlavičku, jsou celkově menší asi kolem 25 cm, maj menší zobák...
Sry tak se to dá blbě pochopit... Myslim jako pokud budou mít v budce do měsíce vajíčka... Vim že se můžou chovat jako pár i když nebudou... Ale těžko budou mít oplodněný vajíčka.. V tom smyslu to bylo myšleno... ;)
Snad už bude pochopena moje myšlenka... ;) =)
No hele mě to příde jako dvě samice, hlavně jak seděj na budce tak tam bych řek na 100% stejný pohlaví...
Přál bych ti abych se plet a měl si pár, určo by to bylo lepší... ;)
Co vim tak to je velice plodnej druh papouška, takže když si jim dal budku a začneš jim podstrojovat, tak uvidíš jestli to je pár... Pokud se budou krmit, pářit a líst do budky tak to máš v kapse, ale pokud se do měsíce nic nestane tak to máš fakt stejný pohlaví... ;) Zkus, uvidíš... ;)
Možná bych to tipnul taky na stejný pohlaví, ale jestli samci nebo samice to netušim... Chtělo by to třeba foto z blíska... A jestli jsou stejně velký nebo jsou mezi nima rozdíly... Tvar hlavy... Možná by byla dobrá foto na bidýlku...
Zebřičky když si usmyslej tak zahnízděj i v rohu klece nebo voliéry na zemi... Oni jsou nezmaři.. Viděl sem to v knížce co mam doma.. Tam píšou že se někdy neshodnou s chovatelem a zahnízděj si kde se jim líbí... Ale pokud nebude mít stavební materiál, asi to pro ní bude větší problém a možná že by nemusela zahnízdit, ale nevsázel bych na to... ;)
Kakariki bych doporučil jen po páru samotný... Samec v době hnízdění a toku je agresivní.. Vůči všem.. Když nebudou hnízdit tak je můžete mít asi s jakýmkoli druhem.. Jinak bych asi moc neriskoval, jen asi větší papoušci by se zvládli ubránit a samec by si tolik netroufal..
No radši bych jí nechal jen ty 2 mláďata, už tak pro samotnou samici to bude záhul... Zbylí vejce bych rozdělil mezi ostatní nebo bych je prostě odstranil... Můj názor...