Aktuálně: 3 718 inzerátů210 590 diskuzních příspěvků18 255 uživatelů

Příspěvky uživatele

tetrivek

tetrivek
tetrivek 20.10.2023, 20:30:26 xxx.xxx.113.78

Je zvláštní že Chelzie jsem si vybrala z fotek. Měla jsem na výběr ze všech třech fen. A kdo myslíte že mě při odběru přišel přivítat. Ta naše malá ťuťuňuňu a já slzela štěstím. Stejně je krásný prožívat život s těmi našimi hafany, bez nich by to nestálo za nic. 

tetrivek
tetrivek 20.10.2023, 17:00:17 xxx:xxx.fef0:e4b

Kolikrát je lepší malá chovka s prvním vrhem, než velké chovky s větším množstvím psů, kterým se pak nestíhají věnovat. Opravdu vybírejte srdcem. Já s chovateli komunikuji, posílám fotky, úspěchy ze zkoušek a výstav. A když se potřebuji poradit tak se ptám chovatelů, naštěstí máme dobré vztahy. Nebo máme hodně přátel kteří mají stejný koníček jako my. Přeji hodně štěstí při výběru. 

tetrivek
tetrivek 20.10.2023, 10:49:12 xxx.xxx.113.78

Dyť já jí pořád muchluju a ještě se ráda chová. Přítel povídá jak jí budeš chovat až vyroste. No nevím asi na lavici by to šlo? 

tetrivek
tetrivek 27.09.2023, 22:49:52 xxx.xxx.113.78

Taky jsem brala psy vždycky od mala mezi domácí zvířectvo. Přesně vždy jsem se vyhýbala místům s velkou frekvencí psů, městu, centrum obce atd. Dokud nebylo celé očkování. Jsem z toho zaskočená. Asi pomalu k domácímu zvířectvu chodit bude. Nechci pak řešit psa, který na to není zvyklý. 

tetrivek
tetrivek 27.09.2023, 21:25:10 xxx.xxx.113.78

Dneska jsme navštívili veterinu, malá je odčervená. A v první dekádě října máme přijít na očkování. Paní doktorka nám řekla, že kýlu bude operovat až ve třech měsících po hotovém očkování. 

Je zvláštní, že jezevčice si kýly všimla a opatrně ji malé olizuje. 

Zmínila jsem se paní doktorce, že bych ráda aby Chelzie chodila i k našim ovcím, slepicím a bylo mi řečeno, že až po řádném očkování, ke kterému přidá i tetanovku. 

Tak až bude po operaci. Přemýšlím jestli pak nepropásneme ten důležitý čas, kdy má poznat co nejvíce situací. Aby z ní vyrostla pohodová, socializovaná fenka. 

tetrivek
tetrivek 25.09.2023, 14:18:02 xxx:xxx.fe26:f37f

Ve čtvrtek jí byli dva měsíce. Máme ještě dva ohaře, jednu jezevčici. Takže s Chelzie tvoří dokonalou smečku. Plus kocoura dva, papouška, rybičky, křečka škoda včera večer jezdil Chelzie na zádech a pak ho opusinkovala, měla jsem to vyfotit. Slepice, krůty, křepelky, králíky, morčata. Ovečky, jehňata, berana a zachráněnou danělu Danču. A holuby chodící ve voliéře, měli jsme i létající, ale ty nám pochytali dtavci. Snad jsem na nic nezapomněla. 🙂

tetrivek
tetrivek 24.09.2023, 13:14:18 xxx.xxx.235.77

Jezevčice má splněno. S malou raději opatrně. Už by spolu řádili, ale já se bojím tý malý kýly, aby jí do toho neškrábla. 

Obrázek Obrázek
tetrivek
tetrivek 24.09.2023, 10:39:42 xxx.xxx.235.77

Chovatel nám to s kýlou řekl hned při odběru. Dal nám slevu na operaci. Bylo vidět jak má své psy rád. Hned jak jsme přijeli tak nás psy přivítali a mazlili se, myslím ti velcí. A hádejte kdo za mnou přiběhl jako první, naše Chelzie. Asi věděla že si pro ní jedeme. 😍🥰 

tetrivek
tetrivek 24.09.2023, 10:08:51 xxx.xxx.235.77

Jmenuje se Chelzie. Konečně spinká.  Už je dávno po snídani a vyvenčená. Trošku si v noci a ráno stýskala. Já jsem po probdělé noci jako po flámu. Vím bude to trochu trvat než si zvykne. Už se skamarádila ráno s Xavierem. Jezevčice odjela s páníčkem na norovačky a už je prý mají hotové, dopadli dobře. Noru trénovala od štěněte. Měla doma v obýváku plastovou rouru mezi křeslem. A samozřejmě plyšovou lišku. 

Obrázek
tetrivek
tetrivek 23.09.2023, 22:20:56 xxx.xxx.225.60

Už jí máme doma. Je nádherná, ale dozvěděla jsem se až dnes že má malou kýlu. Tak mám strach aby to nebylo nic vážného. Veterinář u chovatele povídal že se to operuje až ve třech měsících. Nebo se to může ztratit. Máte s tím někdo zkušenosti? Samozřejmě v pondělí zajdu k našemu vetovi. 

Obrázek
tetrivek
tetrivek 15.09.2023, 10:59:24 xxx:xxx.fe9c:b971

Jsem na to kamarádce řekla jsme blázni. Je to pro nás koníček. Vím ta štěněcí roztomilost hodně rychle uteče. A čeká nás výchova a hlavně socializace. Určitě začnu v menším městě, a Vánoční trhy v okresním městě nás neminou. Protože jsme na samotě okolo louky, rybníky, les krávy a ovce. 

tetrivek
tetrivek 15.09.2023, 10:26:57 xxx:xxx.fe9c:b971

V sobotu mě byla navštívit kamarádka velká milovnice zvířat. Kvůli práci má v bytě jen 5 koček, všechny zachránila nebo našla. A povídá mi ty vaši psi jsou tak spokojení a vychovaní. Nechápu lidi co nezvládají jednoho psa a ty budeš mít s přehledem čtvrtýho. 🙂