Ája plave jen když necháme velký doma. Nemá ráda když jí pocákají, nebo ve vodě topí.
Příspěvky uživatele
tetrivek
Tak dneska se naučila plavat. Plus pár fotek smečky na zahradě.
Naše bílá, ještě pořád malá, začala v necelých deseti měsících hárat. A je z toho taková přepadlá.
Před patnácti lety jsme nechali načipovat naše štěně, fenku lajky. Tenkrát se o povinnosti mít očipovaného psa jen mluvilo.
Teď už je to samozřejmost.
Nikdy jsem čipu nelitovala. Bylo to pro můj klid v duši, ostatní neznalosti plemene, mě strašili že pustíme fenku na naháňce na jedné straně okresu a odpoledne jí budeme hledat jinde. Ale nikdy se nám to nestalo. Jsou to inteligentní psi, kteří mají svého pána jako parťáka. Mají tak vynikající smysl pro orientaci že si Vás hlídají na každém kroku.
Jen pro klid mé duše mají všichni naši očipovaní psi ještě známku na obojku, s adresou a telefonem. Naštěstí jsme to nikdy nepotřebovali, ale člověk nikdy neví.
Doron:To je neuvěřitelný! Byla jsem strašně unavená a všechno zaspala.😞
Tak to jsme na tom stejně…..
Fotila kolegyně
Držím moc palečky Alusce a jejímu jezevčíkovi. Přeji rychlé uzdravení 🍀🐶
Anonymní:mají mit lidi pořádny psy a ne přerostly potkany, pak by se to nestalo. Každej normální pes by s nutrií zatočil raz dva.
Nechápu. Odjakživa miluji psy a nikdy jsem nerozlišovala jestli je malý nebo velký. Většina malých psů je malá jen tělem, ale mají obrovské srdce a temperament. I většina malých psů by s nutrií zatočila. Chápu že ve vodě má malý pes horší šanci. Ale na suchu věřím že by nutrie s boje třeba neodešla. Věřím že jagteriér, jezevčík by jí dali co proto. Když dokáží zvládnout v noře lišku, jezevce. Na naháňce vyhání divočáky z úkrytu. Tak nutrie je pro ně brnkačka.
Je to možné. Ale nikdy jsem nepochopila proč jí tak zplacatil. Tenkrát mi jí bylo líto. Asi se protáhla někde plotem. Kdyby tam nelezla, nic by se jí nestalo. I když taky si myslím, že by nutrie u nás ve volné přírodě neměli co dělat.
Jednou ráno jsem našla na zahradě nutrii uválenou na placku. Bylo to u rodičů, měli psa čuvače. Ten psí trouba měl zvířata rád. Králíkům dával pusinky, slepice pomáhal večer opatrně zahánět. Kuřata mu mohla běhat přes přední packy,když ležel. Asi se s ní v noci chtěl pomazlit a uválel jí na placku 😀
Děkuji, přesně to jsem teď objednala. Krůťata budeme mít poprvé. Už jsme měli kuřata, housata a kachňata. Tak doufám že se kolem poloviny května něco vylíhne.
Mějte se, přeji hezký den
Už nám i sedí na vajíčkách. Teď jen sháním na internetu krmivo pro krůťata od prvního dne. Radši bych se na diskuzi poradila, jaké máte vyzkoušené. Bohužel nám v našem ZZN Marketu přestali prodávat krůtí 1.
Já jsem naší madam koupila teď o víkendu na výstavě v ČB červené kožené vodítko přepínací a k tomu kožený širší červený obojek. Teď už každý kdo nás potká ví že je to fenka 😍
Naše jezevčice má na přepravu v autě takovou tu plastovou přepravku. Má jí od štěněte doma v obýváku pořád otevřenou. Jako malá v ní i občas spala. Ale zavřenou jí má pouze v autě. Už jsem zjistila proč. Jednou jsme jeli bez ní a děda, který s ní zůstal doma. Nám vyprávěl jak byla naštvaná a pořád chodila do přepravky a chtěla taky. A teď už jako dospělá jak vidí že neseme přepravku skáče a musí si do ní důležitě nastoupit a je spokojená. Marně jí pak vysvětluji, počkej musím vychladit auto klima, nebo ještě nejedeme. Sedí v ní jak zařezaná.
Zdravím mě to přijde strašně malé. Chudák pes. Chápu že štěně ničí. Ale tak se snažím prostě to co nechci, dávat z dosahu. Nebo ho zavřít do místnosti, kde má vše co potřebuje. Hlavně něco na ničení aby se zabavilo. Naše malá už docela velká bílá, začala okusovat područky u zahradního nábytku. Tak jsem je potřela chilli papričkou a už jí nechutnali. Teď momentálně si myslí že se na zahradě prokope až do Austrálie. Ty kytky, které jsem chtěla zachránit jsem obehnala karysítí. Nevěřili byste tomu, dokázala ji ohnout. Jinak má místo k hrabání. Snažím se jí vysvětlovat že se to nedělá. Nebo pomůže místo udržet permanentně mokré. Včera se mi palicí tlačila nad hrnec s bramborama, když jsem je škrabala. A nechtěla si nechat vysvětlit že jí můžu rýpnout do čenichu a hlavně obsah hrnce by jí nechutnal. Protože je mlsná.
Teď si myslí že je ohař nebo jezevčík. Nemá ráda kočky, buď je vystavuje nebo vyvádí. Naštěstí ovce, jehňata, slepice, krůty atd. Jí nevadí.
Viděla jsem ve zprávách jak chtějí zakázat chov jezevčíků. Vím, jsou moc dlouhý, zdravotní problémy.
Asi jsme měli štěstí, ti naši se dožívají docela vysokého věku, nikdy jsme neměli zdravotní problémy.
Možná proto že jsou energičtí od mala, vyloženě se nezastaví.
Vím kde to je. Před patnácti lety jsme tam vezli černého čápa. 👍
Dobře, tak ho tam zavezeme.Myslím si že křídla má asi poraněné obě, protože v trávě jen poskakuje.
Přemýšlela jsem vzít ho na veterinu. A po vyléčení ho vypustit v jeho přirozeném prostředí.