Koně miluji od dětství, můj velký dětský sen bylo mít koně.
V pubertě se mi můj sen trochu splnil. Na střední jsme na praxi chodili ke koním, jezdila jsem. A nedaleký soused měl shagyaaraba (nevím jestli se to takhle píše). Byl to hřebec a dost nevyzpytatelný a já mladá, blbá bez pudu sebezáchovy. Jsem měla to štěstí s ním jezdit, krmit, ošetřovat ho. Ráda jsem s ním chodila na procházky, jen tak po lesích a loukách. Snesl i mého psa. A já byla blahem bez sebe.
Zato vyjížďka byl vždy adrenalinový zážitek, Ferda se bál autobusů, řevu motorek, a v lese se lekal kdejakého prasete. Měla jsem štěstí, i když se se mnou párkrát splašil udržela jsem se v sedle a nikdy nespadla.
Nejkrásnější bylo když jsem šla okolo jeho ohrady,vždy mě řehtáním zdravil a tryskal za mnou. A já mu naoplátku nosila mrkvičku, jablíčko.
Jenže pak jeho majitel zestárnul, děti se starat nechtěli. Prodali ho. Dodnes mě to mrzí, tenkrát jsem neměla finance ani podmínky pro koně.
Nikdy na něj nezapomenu, zážitky s ním byly krásné.
A teď už bych na koni nejezdila, bylo by to týrání, mám o čtyřicet kilo víc než tenkrát.
Pak jsem si udělala řidičák na motorku, pořídila si ji a jezdila. Ale nedá se to srovnat. Pohled z koňského hřbetu, zvlášť když s koníkem máte podobný vztah jako se psem, to se nedá srovnat.
Motorka stojí v garáži, časem jí nechám synovi.