Já taky musím říci, že je tato klec malá a plastové misky rovněž nevhodné. Senagalec je snadno a rychle je zničí. Ale vy tam toho senegalce stejně dáte, takže aspoň ty plastové misky rovnou nahraďte (vlastní zkušenost).
DNA, nebo endoskopii na ně nemám, ale pár to je. Mají typické znaky určení pohlaví. Možné vysvětlení podivného chování samce je jak jsem právě zjistil a i vyfotil je v tom, že začal navštěvovat budku, ale nevím-viz. foto. A to narážení do pletiva, bylo asi jenom nějaké leknutí jak psal Ondřej. Děkuji za Vaše komentáře. Zdeněk
Tak pár je to určitě. Zatím si na sebe zvykají a sem tam si vzájemně probírají peří na hlavě, ale věšinou si mezi sebou zachovávají určitý odstup. To napadání samice není příliš agresivní, jen se po ní ožene a samice mu ustoupí. Asi bude samec přeci jen lekavější i když je ochočen, ale nevím čeho se leká, když samice zůstává v klidu. Klec je 85x90x55cm (š,v,h) velká. Ještě bych se chtěl zeptat - kolik tak času dáváte senegalcům při sestavování páru, za jak dlouho se projeví. Vím, že je to individuální, ale aspoň paušálně. Díky za vaše příspěvky a chovu zdar. Zdeněk
Dobrý den všem. Mám ochočené senegalce 2,5 roku staré 1.1. a jsou spolu asi měsíc. Zatím se spolu celkem snášeli a byli klidní, ale včera jsem si při krmení všiml, že má sameček trochu poraněná křídla. Při dnešní kontrole jsem zjistil jak si to poranění asi způsobil: začne zničeho nic bláznivě lítat sem a tam a těma nárazama do pletiva se zraňuje. Potom chodí rychle po bydlech a napadá samici. Už jste se tímhle jevem někdo setkal? Předem děkuji za Vaše názory. Zdeněk