taky se dá dobře pěstovat, í já si ho pěstuju.Přikládám foto z vlastní letošní úrody (Květ)Je taky známí pod názvem světlice, která se používá na suché vazby.
Korela venku být může,ale musí mít závětří taky aby na ní nepršelo. Raději bych jí ale teď ven nedával, protože jestli byla zvyklá doma na teplo a pak jí dáte ven,tak by mohla nastydnou. A jestli se dá naučit chodit do klece,tak to asi nejde,ještě jsem o tom nikdy neslyšel.
ano myslím si že dopeří,ale pokud možno až dospějí, tak je oddělte od rodičů.měl jsem pár korel,kteří svoje mladý škubali a dnes jsou z těch mladých nádherní ptáci u kterých se to ani nedá poznat že z nich byly takový oškubaný mlady.musel jsem je ale taky odstavit,protože oni je pak škubou i když s nimi zůstanou i po osamostnění
taky jsem letos sestavoval nový pár,přírodní se pohybují asi tak kolem1000kč za kus,ale dají se sehnat i levněji.Co se týká voliéry,tak pokud možno co největší,aby se mohly pořádně prolétnout.Minimálně asi tak 3 m.hnízdit by měly až ve dvou letech života,šlo by to i dříve,ale to by nemusela samiice přežít.raději ten rok ještě počkejte!!pokud se povede sestavit dobrý pár,tak by měli hnízdit dobře