Aktuálně: 3 711 inzerátů210 565 diskuzních příspěvků18 254 uživatelů

Příspěvky uživatele

janaa

janaa
janaa 25.03.2024, 15:50:24 xxx:xxx.61a4:4a29
assil:

To je zajímavý, já myslela, že to shazují o stromy jako jeleni.

Nepleťte si vytloukání a shazování. Jeleni taky “neshazují” o stromy, nejčastěji prostě paroh upadne. O stromy probíhá vytloukání,když se zbavují lýčí z parohů - to je takový ten semiš na nových parozích,prokrvený,když paroh dosáhne konečné velikosti, tak se lýčí začne loupat,svědí, proto se s ním drbou o stromy, dřevo atd. Když je paroží vytlučené je tvrdé a připravené k soubojům😉

janaa
janaa 25.03.2024, 15:44:35 xxx:xxx.61a4:4a29
Arbora:

U môjho psa librela zaberá okamžite, ale už pozorujem, že účinnosť sa skracuje. Keďže ale aj prognóza života psa je krátka, tak holt pichnem častejšie, než raz za pol roka, no. Dávala som ešte alavis celadrin, pes dosť pláva, a to je asi tak všetko. Pravda ale, zrasty nie sú asi nejako extrémne, lebo pes nemá veľké bolesti. 

Librela se píchá každý měsíc,ne jednou za půl roku

janaa
janaa 22.03.2024, 20:49:02 xxx:xxx.476b:8046
Xerxova:

tak dneska naše oblíbená jarní procházka k Valtinovským rybníkům. Jeřábi nezklamali - řvali a přelétali a postávali na polích - jen  tedy letos dost daleko. Kachen i labutí málo, lysky a potápky chyběly, volavky jen popelavé, nově přibyli kormoráni. Nad Zaječím rybníkem kroužil luňák. No a největší zážitek byl na lesním Smolném rybníce - bohužel bez fotek, neb jsme stáli a zírali, jak párek káňat (najednou byla tak maličká) zaháněl mořského orla.

Druhý cíl - klid před zvěří se opět nezdařil - neb tam, co vždycky srnky byly byl párek pracujících traktorů… 

Ony ty rybníky byly přes zimu vypuštěné, tak ptáci zimovali jinde,bude trvat,než se vrátí

janaa
janaa 22.03.2024, 20:46:47 xxx:xxx.476b:8046

Marcel,tak to je fakt masakr. Tohle jsem zažila jen u tří psů,ale u všech to byl jiný závažný problém,cukrovka,nádor někde v mozku a nádor na štítné žláze. Tohle musí být úplně na palici😢

Ad jizva - a nemůže být rozdílná velikost tím,zda se vyndavá i děloha nebo ne? Barunka měla cca 10 cm,maličkou, s tím,že děloha zůstala. Nicméně předem mě vetka upozorňovala, že dělohu nechá,jen když bude stopro v pořádku, jinak jí vyndá a rána bude větší

janaa
janaa 18.03.2024, 15:59:46 xxx:xxx.14dc:f7e3
Sardullah:

Jako udržet velkýho psa, co někam vermomocí chce na flexině…to mi přijde o hubu. Já flexi používám…na berňuchu třeba v parku, kde se na volno nesmí, tak se alespoň proběhne na flexi. Na Ginu tam, kde mám přehled široko daleko, abych za ní nemusela lozit ke každýmu křovíčku, když je nevypustitelná…a to teda mám ještě uchem flexiny provlečený normální vodítko, které mám přes plece…kdyby došlo na nejhorší a vyškubla se mi - vylítla by mi flexi z ruky, tak holt pojedu za Ginou v poloze ležícího střelce, protože to bych určo neustála, ale prostě jí za žádnej svět nenechám upláchnout. Pokud vidím psa, tak automaticky přepínám na normální vodítko, protože nikdy nevím, co ta moje pastevecká palice vymyslí…stejně tak, pokud už jdeme někde, kde je to nepřehledný tak jde na klasický vodítko.

Jako paní se ani nedivím, že se diví, jak ukočírujete psy na volno. Třeba nikdy neměla psa, co na volno poslouchá a tak jí to přijde jako sci-fi. A prostě posuzuje dle pořekadla “podle tebe soudím tebe” a když si představí svojí čubu a ještě třeba +3 takové, tak jí to opravdu jako nezodpovědnost může připadat.

Já jsem se třeba často setkávala (když jsem měla berbery) s tím, že když jsem řekla, že je pouštím na volno, tak že se mě lidi ptali “a to ti neutečou??” taky měli pocit, že když má člověk víc než jednoho psa, tak že se to nedá ukočírovat….

No,tak ona je to hlavně madam, co nejdřív venčila fenu tak,že dojela autem k nám nad barák na pole,tam fenu vypustila po cestě k nám,nechala jí,aby lítala okolo našeho plotu,rvala ho a provokovala naše psy, a jela za ní v tom autě. S argumentem,že se tak hezky proběhne😂

janaa
janaa 18.03.2024, 14:54:13 xxx:xxx.14dc:f7e3

Dneska jsem měla zážitek. Ráno na normoš procházku se čtyřma, teď odpol jsem šla na chvíli pocvičit s mladou. Z dálky jsem viděla,že po louce jde paní s kříženkou leona a kavkazáka,někde jsem tu o ní už psala,tak jsem si Cácu dala na vodítko. Čuba od pohledu tak šedesát kilo a na flexině,takže paní vycouvala hodně daleko a začala jí uklidňovat,protože fena na nás začala vrčet a cenit zuby. Naštěstí se tedy nerozhodla za námi rozběhnout,protože si umím představit,jak by jí paní udržela. Tak jsem slušně pozdravila a následoval rozhovor:

-to chodíte s každým psem zvlášť?

-ne, ráno chodíme na společnou, teď jdu jen cvičit

- a ráno teda berete všechny

- ne, osm jich neberu,tak čtyři,pět

-jak to děláte s vodítkama

-s jakejma vodítkama

- no,přece je nemůžete mít navolno,takovejch psů

-no,ale já je mám na volno,oni poslechnou

- to není možný,že poslechnou,to je hrozně nebezbečný a nezodpovědný

Jojo,jsem postrach okolí😂

janaa
janaa 15.03.2024, 14:15:21 xxx:xxx.2c07:6825
kometa:

Neměl by. Ale…

Ale už to nese,tak je to stejně fuk😉

janaa
janaa 15.03.2024, 14:12:52 xxx:xxx.2c07:6825
kometa:

Divočák. Asi bych byla hysterická.

Dyť je to lebka😉 já nebyla hysterická ani z tohoto. Aujez z toho už nehrozí

Obrázek
janaa
janaa 15.03.2024, 14:09:39 xxx:xxx.2c07:6825

Holky nemyškujou,teda chytají myši na zahradě (předevčírem mě dovedly ke krásnému výřadu 3 kousků), ale na procházkách nebo práci nemyškují. Ovšem v historii s jednou výjimkou. Byla jsem s čubou na zkouškách, měla slídit,ale tam byla úplná holina, vyprahlo, byla vidět hlína,fakt na prd, a sem tam minikupička seschlý trávy,co jim upadla,když jí odváželi. Čuba snad ani neslídila, nechápala,co by tam jako měla najít, tak jen z povinnosti poklusávala sem a tam,naprosto znechucená…pak vteřina,veleskok do jedné z těch minikupek a už jsme slyšeli písknutí a jak praskají kostičky😂 jako malá myška to nebyla. No,čuba třikrát polkla, a pokračovala v poklusu s pohledem - no aspoň něco,matko🤣

janaa
janaa 15.03.2024, 13:37:34 xxx:xxx.2c07:6825
sutrik:

Ach, jak já rozumím. Také věsím a přemisťuju do míst, kam pesanka nedosáhne. Nohy, růžky, čelisti (celou lebku neunese)… Včera jsem hrst brků (dlouhých jako třetina délky psa) zastrkala do otvoru tyče u ohradníku. Ze začátku jsem nevěřila, že je ratloraptor zkusí sežrat, ale tvářil se velmi motivovaně a odhodlaně.

Obrázek

Jo,dneska to byl pařát ze slepice. Už asi tři týdny je znát,že jsou na světě liščata, a matky se musí otáčet😂

janaa
janaa 15.03.2024, 13:09:07 xxx:xxx.2c07:6825
Zrzavci:

No tak už je mi jasný, kdo se teda potuluje našema lesama… 😀 Furt jsem nechápala, co to tam jako dělá a teď vim, že je to parkovačka pro nálezy labradůrůch od Janaa

Obrázek

Jsem odhalena🤣 ano,naše procházkové trasy vypadají místama jak z hororu😄

janaa
janaa 15.03.2024, 11:41:20 xxx:xxx.112:2f61
Fikovnice:

No ale tak takovou kořist mu přece nesebereš…?😀😉

Nesla si to tři kilometry, pak jsem jí to odebrala a šoupla na strom. Dnes jsme byly jinde, předpokládám,že zítra se s tím uvidím znova🤣

janaa
janaa 15.03.2024, 07:53:56 xxx:xxx.833c:5854

Mě to celé přijde jako fejk. American bully byla v Americe uznáno před dvaceti lety, někdy před dvanácti sem byl přivezen první (a to si vůbec nejsem jistá,jestli tahle velikost), a paní s vyjadřováním dítěte už má třetího?

janaa
janaa 14.03.2024, 13:05:58 xxx:xxx.833c:5854
kometa:

Viz Zrzavci.

Studuji - dobrá, rodiče mě finančně podporují. I tak jsme se sestrou chodily na brigády.

Nestuduji = pracuji a tím pádem pro mě vyživovací povinnost rodičů skončila. A pořídím si jenom to, na co mám. Jinak by mě hanba fackovala.

Ano,vás. Ale to je váš pohled na věc. Pokud je takto vychovávána a podporována,tak jí na tom nepřijde nic špatného,dokud jí to máma nevysvětlí a nezatrhne.

Ad fontanela, ono je to ale u pidiplemen, a zvlášť s takovou lebkou, poměrně běžné. Bavíme se samozřejmě o neuzavřené fontanele v řádě milimetrů! Většinou znatelné už jen v podobě hmatatelných lebečních švů. Ta pak do měsíce,dvou sroste úplně. Nesrostlá je samozřejmě vylučující vada z chovu a podle velikosti je více nebo méně průserová

janaa
janaa 14.03.2024, 12:46:30 xxx:xxx.833c:5854
kometa:

Třeba není nezodpovědná.    

Pořídila si druhého čivaváka a po matce chce 10 000. To mi jako zodpovědné nepřijde. Nestuduje, nepracuje? 

Tak to je ale vnitrorodinná záležitost. Ono je to dnes poměrně běžné,co vídám u mladých “osamostatněných” v blízkosti. Odstěhují se, ale rodiče je komplet podporují i nadále. To nemusí ve vztahu ke psům nic znamenat

janaa
janaa 14.03.2024, 12:30:56 xxx:xxx.833c:5854
Fikovnice:

A ještě mám dotaz: Neuzavřená fontanela je u čivav normální? Do určitého věku? I to včera do telefonu padlo…

Malá neuzavřená fontanela je u mladých čivav normální

janaa
janaa 14.03.2024, 11:15:08 xxx:xxx.833c:5854

Čivava s PP se dá pořídit za 15. Dva kluci můžou být nej kámoši. Jasný,lepší kdyby byl jeden dospělý,ale nedělala bych z toho kovbojku. Nevíme nic o dceři,co má se psy v plánu, jak to má promyšlené atd. Třeba z ní bude ta nejlepší panička na světě. Samozřejmě pokud nestuduje,měla by jí matka přestat dotovat. Ale to je jejich věc. Nějak nemám pocit,že by se stala tragédie

janaa
janaa 14.03.2024, 11:00:02 xxx:xxx.833c:5854
Dafi:

naučte ho brát užitečný věci-peněženky-pokud možno plný,klíče-i s adresama….🙂

Se obávám,že do našich venčících končin někdo s peněženkou nezavítal tak sto let😄