Máme na zahradě dudka chocholatého. Tak jsem měla k blonckám proslov,ať ho neruší. On tady stejně asi jen prolítává při návratu na hnízdiště,ale stejně mě to moc potěšilo,dlouho jsem ho neviděla,a u nás nebývají. Předváděl se mi v celé nádheře😍 ale vyfotit se nenechal,pacholek
Příspěvky uživatele
janaa
Bodlinka:komáři ne. Klíště piják.
Aha,tak jsem to poletla -babezioza piják, srdeční červivost komár
Bodlinka:autochtonní = není potřeba cestovat nikam do zahraničí. a přesně, už byla u české lípy.
Oni jí snad přenášejí i komáři,že?😟
Jinak já ošetřuju, a při očkování nechávám “preventivně” udělat snap test na klíšťovky.
Bodlinko,mohla byste to napsat tak nějak česky?🤣
Jinak babezioza už byla u psa i u České Lípy😢
Před lety mi bylo řečeno, že vakcinace proti borelce má dlouhodobé vedlejší účinky, projeví se až za dlouhou dobu (jaké netuším,nepídila jsem se po tom). Z hlediska psího života je to jedno, u člověka proto hledají jinou cestu. Každopádně neočkuju a nebudu.
U nás se dnes slavilo, nejstarší bloncka má 13😍 Doufám,že jí zdraví a bláznivost vydrží ještě hooooodně dlouho
Epina jde napříč generacemi,liniemi, není to záležitost jednoho genu. Z mého pohledu není důvod nechovat
Tak je to teriér, je to teriér, je to teriér😄 nicméně z loveckých teriérů bych řekla poměrně kultivovaná verze. Jasně,lovecké pudy bude mít a to velké, ostrost na škodnou, velkou potřebu zaměstnat fyzicky a psychicky. Znám z praxe bordíků dost a za sebe musím říct, že jsem nepoznala bordíka nepříjemného na lidi, a pouze jeden šel do psů. Což je samozřejmě i hodně o tom, že sice řada myslivců psa nebude horem dolem socializovat ve městech, ale jako štěně se pes dostane na různé akce,kde těch lidí i psů je hodně,takže se socializuje mimoděk, a většina se už v prvním roce zúčastní i nějaké naháňky,hony, takže si od mala zvyká na práci ve smečce.
Pokud je sestra zdravá není důvod nechovat. Samozřejmě nakrýt s naprosto (nebo s co nejvíc) nepříbuzným psem a vyhnout se krytí psem,který má v rodokmenu podobné předky jako otec postiženého psa.
Buggyra:Naše čuba vykousala ze zdi zásuvku… máme za to, že tam měla rozjednaný nějaký projekt, protože velmi precizně odizolovala jednotlivé dráty… tak té asi chyběla elektřina.
Chudáček pejsek byl tejranej hlady, měl nedostatek živin a potřeboval energii,to je jasný🤣
V dnešní době ani v nátěrech žádnej vápník není, pochybuju,že má zadavatel byt vymalovaný vápenným nátěrem😂 Olizování zdí nebo okusování je jen zábava,zlozvyk,nic jiného. Vyvozovat z toho na chybění čehokoli je nesmysl. Což smozřejmě nic nemění na tom,že RC je hnus
Verun a Trocoxil jste zkoušeli?
No,ale ono obecně na spondylozu,pokud je hlavním problémem,Librela nemá jak účinkovat. Pokud zabere, tak je tam i jiný problém.
verun,vám držím palce
Pribiňáka považuju za jed a u nás se nekupuje, nedává,ani štěncům,stejně tak piškoty apod. Bába dostává cottage a tvaroh místo půlky živočišných bílkovin, jo a vajíčko občas, i ty křepelčí,páč je dostanu, a nechce se mi s tím piplat😄 tak tam se samozřejmě kelímky vylizují, stejně když výjimečně koupím zakysanku na něco. Ale my obecně mléčný výrobky moc nejíme,takže mají psiska smoldu pacholdu. Chudinečky
Jasně,že barf je móda. Je to móda zejména těch, kteří mi před dvaceti lety říkali, že si psy zabíjím,když je krmím masem. Počítají,propočítávají, přílohy,zelenina, doplňky, každý den něco jinýho, a to jsou ti,co z toho dělají raketový inženýring. Jak už jsem tu několikrát psala,já opravdu krmím masem. Přílohy nedávám, kromě nejstarší veteránky,která má poloviční jaterní dietu kvůli žlučníku. Ovoce zeleninu taky nedávám. Ale o nákupu koupíme rohlíčky a psiska je dostanou. Dostanou zbytky mrkve,celeru a jiný zeleniny,když vařím. A od jara do zimy si na zahradě sklízí,co je jim libo. V sezoně honů mají rohlíček k snídani,a k němu párek,páč já to nejím,rohlíček ke sváče a dost času guláš nebo svíčkovou se šesti. Mají kliku,že mají paničku nežravku. Ale to,co dostávají do misky,je prostě maso. Pokud se nebavíme o mlaďoších nebo veteránech, tak 90% krmnné dávky je naprosto monotónní. Mám zdroj z krůtí farmy - semleté ořezy,skelety,kůže, nějaké vnitřnosti. Dvakrát týdně mají ještě kuřecí skelet nebo křídlo, a pravidelně dostávají sušené hovězí uši. No a pak těch 10% je to něco navíc, hovězí s droby, hovězí směs (jedna čuba by radši chcípla,než by vzala do huby jakoukoli vnitřnost), velmi oblíbený je kapr a sumeček z vetamixu. Toť vše. Doplňky dávám podle toho,co kdo potřebuje (žádné multivitamíny nebo přípravky na vybalancování dávky). Světě div se, všichni žijí, přes loveckou sezónu podávají vrcholové sportovní výkony, mladé čuby v tréninku i přes rok, mají energie na rozdávání a všechny výsledky krve a orgány v pořádku, a to i u veteránů.
Nepřihlášená Zrzavci:Přesně. Igora nechte. Aspoň zbude víc masa pro moje psy 😀
Nikdy jsem nekrmila BARFem, nikdy. Páč krmím odjakživa maso 🙂 . U prvního psa hlavně vařený (jen pak byl chvíli kvůli nutné dietě na granulích) , u dalších, kde jsem to už měla v rukou čistě já, syrovým - komplet, tedy vč. vnitřností, kostí a dalšího.
obě útulkové bábrdle krmené původně v útulku granclema doznaly po přechodu na maso značného vylepšení.
Pes je masožravec, tudíž pro něj, milý Igore, bude vždy maso-pokud pes nemá nějakou dietu apod - tou výrazně lepší volbou, než jsou králičí bobky zvané granule.
To bacha jako,nepomlouvej králičí bobky,ty jsou mňamka a přirozený😂
On taky může být rozdíl,kdo je oblíbenec ve smyslu ťuťuňuňu, pes je u něj,protože dává dobroty,mazlí atd, a kdo je autorita nebo takováta skála. Mám ve smečce fenu, dva roky jezdila s chlapem do práce, teď už ne, ale cvičí jí,vodí na zkouškách,ona na něj kouká jak na svatej obrázek. A když jsme jí vzali na hon, měla ho totálně na háku, a rozhodla se,že jestli bude s někým pracovat,tak se jedině se mnou. Asi Stokholmskej syndrom,protože mě se trochu bojí😂
A kde venčíte? To,že se vám zdá,že čuchá něco co není,je jen o našich smyslech,které jsou proti psovi na úrovni prvoka. Budete se muset vážně zamyslet a najít feně vyžití,pokud nemůže dělat to,k čemu byla vyšlechtěná. Vyžití jak tělesné,tak mentální.
Třeba jen dospěla. Máte honiče, to,že bude venku 99% času čuchat je normální. Btw na pamlsek se nepřivolává,ani neláká, pamlskem se odměňuje. Stopovačku a cvičit,cvičit,cvičit. I tak je to u honiče buď a nebo. A hlavně mu dejte práci
No, ono je to trochu jinak,kůrovcové kalamity mají i na Aljašce apod. U nás byl a je primárním problémem systém péče lesa,kdy se za komančů v zásadě sázeli jen smrky,což jednak není pro naše území původní kultura, a jednak jakákoli umělá monokultura je cesta do pekel. Někde to pochopili a za vytěžené stromy se sází směs původních stromů a keřů, někde bohužel jak tupci nahrazují smrky zase smrky. Nepochopím. A další věc je, že ony i ty kalamity, stejně jako požáry atd. mají v přírodě místo, samozřejmě na pohled je to srdceryvné. Ale zase jsme u toho, že kdyby to byl smrk,modřín,bříza,dub atd., tak jednak nebude ta kalamita tak velká, jednak tam i potom zůstane spousta stromů.